Amerika Türkiye'den 400 kişiyi kaçırdı

El Kaide davalarının avukatı Karahan, ABD'nin Türkiye'den 400 kişiyi kaçırdığını iddia etti.

Kaçırılanlardan 72'sinin ismini tespit ettiklerini aktaran Osman Karahan, bu kişilerin Türkiye'ye resmi giriş kayıtlarının bulunduğunu fakat çıkışlarına dair bir kayıt olmadığını savundu.

El Kaide ve Louai Sakka davalarının avukatı olarak tanınan İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) Genel Başkanı Osman Karahan, çarpıcı iddialarda bulundu. Karahan, ABD'nin Türkiye'den CIA ve bazı taşeron istihbarat örgütleri vasıtasıyla 400 kişi kaçırdığını ve bunların bir kısmının Guantanamo Üssü'nde tutulduğunu öne sürdü.

Bu kişiler hakkında detaylı çalışmalar yaptıklarını bildiren Karahan, "1999-2003 yılları arasında, bilhassa 2001 sonunda Amerika'nın Afganistan'a saldırısı akabinde Arap memleketlerindeki insanlık düşmanı Baas rejimlerinin işkencesi nedeniyle Türkiye'ye gelerek geçici ikamet etmek isteyen birçok kişi kaçırılmış ve kendilerinden haber alınamamıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmalar sonucu bunlardan 72'sinin ismine ve resmi kayıtlarına ulaştıklarını dile getiren Karahan şunları söyledi: "Guantanamo Üssü'nden serbest bırakılanların verdiği bilgilere göre son olarak girdiği ülke Türkiye olan yedi kişi üste esir tutuluyor. Kaçırılanların çoğunun Türkiye'ye giriş kayıtları resmi olarak var. Fakat hiçbirinin ülkeden çıkışına dair bir kayıt yok."

Karahan, kaçırılan kişilerin başta El Kaide olmak üzere bazı örgütlere üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını da kaydederek, "Ayrıca kaçırılan 4'ü Türk 8 kişi de bir süre sonra serbest bırakılmıştır. Kaçırılan kişilerin bazıları hakkında savcılıklara yakınları tarafından yapılan müracaatlar var. Ancak biz Emniyet'e başvurarak bilgi almak istediğimizde bize açıklama yapamayacaklarını bildirdiler. Biz Türk savcılarından CIA ajanları hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını ve gerekenlerin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Karahan konuşmasının sonunda, 72 kişinin isimlerini açıklayarak nasıl kaçırıldıklarını anlattı.

Kaynak: Zaman

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.