T a r a f s ı z D e ğ i l i z

HAKKA YÜRÜYÜŞ DERGİSİNDEN AÇIKLAMADIR


2002 yılında rusların bazı Çeçen köylerini kuşatması ve sivil ayrımı yapmadan bombardımana başlaması üzerine bir grup Kafkas kökenli müslüman ile İstanbul'daki The Marmara otelini basarak rus turistleri rehin alıp , kuşatılan ve bombardımana tutulan köyler hakkında dikkat çekmek ve Çeçen dramını dünyaya duyurmak isteyen eylemcilerden Mustafa Yıldırım evinde kafasından sıkılan bir kurşunla ölü olarak bulunmuştur. Kendisiyle bir hafta kadar önce yaptığımız konuşma neticesinde de anladığımız üzere intihar etmesine neden olacak kadar bir ruhi buhran ve sıkıntı yaşamamıştır. Daha önce yaşadığı sıkıntılı bazı durumları nedeniyle kendisinden ''akli dengesi yerinde değil'' gibi açıklamalar yapılmasıda maalesef bizleri üzmüştür. Bilindiği üzere otel basma hadisesi sırasında ''Bunların akli dengesi yerinde değil'' diyerek manşet atan kartel gazeteleri , Çeçen dramının insanları getirdiği çaresiz durumu ön plana çıkaracaklarına , ülkelerinin özgürlüğü ve yapılan katliamlar nedeniyle sabrı taşan bu genç kardeşlerimizi anlama yerine karalama yoluna gitmişlerdir. Yani akli dengeleri yerinde değil sözü ilk evvela kartel basınının ağzından çıkan ve ruslara hizmet eden bir ifadedir. Mustafa Yıldırım'ın ölümünün intihar olmadığını ve çalışmaları nedeniyle tehdit edildiğini biliyoruz. Rusların ve işbirlikçileri olan Kadirov çetesinin Türkiye'de çeşitli kimliklerle ve ceplerinde para ile Çeçen mücahidler hakkında dezenformatif yalan haber üretmek mücahidleri gözden düşürmek için çalışmalar yapmak ve maalesef Çeçen davasını sürdüren insanları açık açık tehdit etmek gibi bir hareketle etrafta dolaşdıklarını biliyoruz. Bu nedenle güvenlik güçlerinin bu konuda çalışmalar yapacağına ve FSB artıklarının Türkiye'den temizleneceğine inanıyoruz. Mustafa Yıldırım gibi bir müslümanın intihar etmeyeceğinide gayet iyi biliyoruz. En kısa zamanda suçlu yada suçluların bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz.




Hakka Yürüyüş Dergisi Basınla İlişkiler Bölümü



--
HAKK'A YÜRÜYÜŞ DERGİSİ

ALTTA BİR HABER KANALINDA YER ALAN HABER AYRINTISI
Çeçen eylemci intihar etti


İstanbul'da The Marmara Oteli'nde 13 kişiyi rehin alan Çeçen asıllı eylemci Karaman'da kafasına silahla ateş ederek intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, olay, Cedit Mahallesi 329. Sokak 6 numaralı evde meydana geldi. İstanbul'da The Marmara Oteli'ne baskın düzenleyen Mustafa Yıldırım (33), evinde kafasına tabancayla bir el ateş ederek hayatına son verdi.

Karaman'da market işleten Yıldırım, marketi Ömer Göktepe'ye (19) emanet ederek evine gittiği öğrenildi. Göktepe verdiği ifadede, "Uzun süre dönmeyince merak ederek eve gittim, mutfakta Mustafa Yıldırım'ı kanlar içinde buldum" dedi.

İstanbul'da yaptığı eylemden sonra tutuklanan Yıldırım, cezaevinden çıktıktan sonra memleketi Karaman'a yerleşmişti. Karaman'da bir market işletmeye başlayan Yıldırımın neden intihar ettiği henüz anlaşılamadı.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

2007-08-01 20:49:56 /
SAMANYOLUHABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.