NEDEN KİLİSELER BOŞ CAMİLER DOLU ! ?

Müslümanların ibadetlerini Camilerde gerçekleştirmeleri nedeniyle dolup taşmalarına şaşıran Fransız rahipler, kiliselerin neden boş olduğu sorusuna cevap aramaya başladı.

Kiliselerin nerdeyse tamamen boş olduğu Fransa’da camilerin niye bu kadar dolu ve kiliselerin neredeyse tamamen boş olmasını tartışan rahiplerden Rahip Michel Le Long, “Bu yeni olan bir durum değil, daha önceden
devletle kiliseler arasında meydana gelen kavgalar ve gerginlikler bugün kiliseleri çok zayıflatmıştır” dedi.

Fransa’daki laik devlet anlayışının dinle olan diyaloga bir uçurum açtığını da ifade eden Le Long, Fransa’da tüm dinlerin ve özellikle de Hıristiyanlığın
bir kenara itildiğini ve desteksiz kaldığını belirtti.

<>

Yaklaşık 40 Fransız Katolik rahip 13 Ağustos’tan itibaren bir hafta sürecek İslam ve öğretileri konulu bir forum programına katılmıştı.

Forum programının temel konusunun “camiler bu kadar dolarken, Pazar günleri bile kiliseler

niye bu kadar boş” olduğu belirtiliyor.

CIA’in dünya gerçekleri kitabındaki verilere göre Fransız nüfusunun yüzde 83-88’lik bir bölümünü Romalı Katolikler, yüzde 5-10’luk bir bölümünü Müslümanlar , yüzde 2 gibi bir bölümünü Protestanlar ve yüzde 1’lik bölümünü Yahudiler oluşturuyor.

6 milyon Müslüman’ın yaşadığı Fransa, Avrupa’daki en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor.

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.