Skandal! 5 Bin MİT Mensubu Deşifre Oldu

Ziraat ve Halkbankası'nın yazılımı Fintek'e, 2001 yılında CIA ve MOSSAD tarafından girildi. Böylece tam 5 bin MİT mensubunun gerçek kimlikleri deşifre oldu. İşte skandal haber.
Alternatifbank'ın Yunanlı Alpha Bank'a satışını engelleyen 'casusluk skandalı' Aksiyon dergisinde yer alan bir haberle yeni bir boyut kazandı.

Derginin haberine göre 2001 yılında kamu bankalarının yazılım ihtiyacını karşılamak için kurulan Finansal Teknoloji Hizmetleri AŞ (Fintek) şirketi üzerinden çok gizli bir casusluk faaliyeti gerçekleştirildi.

Ziraat ve Halk Bankasında saklanan tüm verileri özel bir yazılımla ele geçiren ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) ve İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) bu operasyonla maaşını kamu bankalarından alan 5 bin MİT mensubunun da gerçek kimliklerini tespit etti.

Şirketin örtülü bir operasyonda kullanıldığını doğrulayan bir istihbarat yetkilisi çok operasyonun amacını şu sözlerle özetledi: "Birincisi bankacılık sisteminin omurgasını oluşturan kamu bankalarının yapısı hakkında bilgi edindiler. İkincisi maaşını bu bankalar eliyle alan kamu görevlileri özellikle de istihbaratçıları tespit ettiler. Üçüncüsü ise Türk ekonomisinin kırılganlıkları hakkında bilgi edinip, yeni operasyonlar için zemin oluşturdular."

Uzmanlar yabancı gizli servislerin benzer bir yolla Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'na ait gizli bilgileri de ele geçirdiklerini hatırlatıyor. Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından hazırlanan 'Promis' isimli özel bir yazılım programını satın alan bu iki kurum, programdaki açıkları fark etmemiş ve üye ülkelerin bankacılık sırlarının CIA ve Mossad'ın eline geçmesine neden olmuştu. Skandalın bağımsız gazeteciler tarafından ortaya çıkartılmasının ardından IMF ve Dünya Bankası yetkilileri programı kullandıklarını kabul etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.

Derginin haberine göre Soğuk Savaş sonrasında ortaya çıkan değişime ayak uyduran istihbarat örgütleri 1992 yılından itibaren " ekonomik casusluk" faaliyetlerine büyük önem vermeye başladı. Eskinin hızlı silah çeken ve araba kullanan, o davetten bu resepsiyona koşan diplomat kisveli James Bond tipi casuslar dönemini kapatıp, işadamı görünümlü casusları çalıştırmaya başlayan gizli servislerin bir numaralı hedefi ise finansal kuruluşlar yani banka ve sigorta şirketleri oldu.

Bu tarihten itibaren ekonomik nitelikli operasyonların gizli servislerin başlıca uğraş alanı haline geldiğini kaydeden istihbarat yetkilileri Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in Alpha Bank'ın satışında oynadığı rolün ülke güvenliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

MUHABERET'IN OPERASYONU EMNİYET'E TAKILMIŞ!

Yine Aksiyon'un ilk kez gündeme getirdiği bir diğer bankacılık operasyonunun perde arkasında ise Saddam Hüseyin'in gizli servisi El Muhaberat yer alıyor. Kemal Derinkök'ün sahibi olduğu İşçi Kredi Bankası'nın Irak Gizli Servisi El Muhaberat tarafından satın alınması Emniyet İstihbaratı tarafından engellenir. 10 şubesi ve 150 çalışanıyla küçük ölçekli bir banka olan İşçi Kredi Bankası'nın kasasında ise topu topu 15 milyon dolar bulunmasına karşın neden Irak gizli servisinin hedefi olduğu bugün dahi esrarını koruyor.
aktif haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.