OYAK'dan şehitlere kuruş yok!

OYAK'dan şehitlere kuruş yok!

Birbiri ardına gelen şehit cenazelerinin ardından ülkede, şehitlerimizin geride kalan yakınlarına yardım kampanyaları başlatıldı.TSK'nın itibarı üzerinden prim yaparak milyarlarca dolarlık bir güce ulaşan 'Ordu Yardımlaşma Kurumu' (OYAK) cephesinden ise, "tam 13 askerimizin birden şehit düşmesi" ile "şehit yakınlarına yardım" konularında şu ana kadar herhangi bir "haber" gelmemesi dikkat çekiyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül kampanyalara destek vererek, maaşını bağışladığını açıklarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra'nın nikah töreninde hediye edilen takıların yaklaşık 200 bin YTL tutarındaki yarısını şehit ailelerine dağıtacağı bildirildi.

OYAK AÇIKLAMA BİLE YAPMADI

TSK'nın itibarı üzerinden prim yaparak milyarlarca dolarlık bir güce ulaşan Ordu Yardımlaşma Kurumu cephesinden ise, "tam 13 askerimizin birden şehit düşmesi" ile "şehit yakınlarına yardım" konularında şu ana kadar herhangi bir "haber" gelmemesi dikkat çekiyor. Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerimizin şehit olmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık başta olmak üzere devletin önemli kurumları, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Kuruluşları başsağlığı mesajları yayımlarken, üzerinden 11 gün geçmesine rağmen OYAK'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

GELENEĞE BAK!

OYAK'ın resmi internet sitesinden en son "OYAK Yamaçevler 700 Konut Projesi İnşaatından Görüntüler – 02 Ekim 2007" duyurusu yapıldı. Şehitlerimizle ilgili olarak, sitede yer verilmeyen herhangi bir açıklama yapılıp yapılmadığını sorduğumuz OYAK Medya Danışmanı Asaf Ardak, "Hayır yapmadık" dedi. Ardak, "Daha önceki şehitlerle ilgili de açıklama yapmamıştık, 13 şehitle ilgili de bir açıklama yapmadık, başsağlığı mesajı yayımlamadık" diye ekledi. Ardak, Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilmiş bir mesajın olup olmadığı konusunda ise "Orasını bilmiyorum. Ama kamuoyuna yönelik bu konuda herhangi bir açıklama yapmadık" diye konuştu.

ŞEHİT OLAN "ER"SE, YARDIM DA YOK!

OYAK bugüne kadar şehit yakınlarına "yardım" kararı da almadı. Sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul ederek, sözde soykırım mağdurlarının vârislerine tazminat ödemeyi kabul eden Fransız AXA firması ile ortaklığını sürdürmekte bir mahzur görmeyen OYAK sadece, her ay maaşlarından yüzde 10 kesinti yapılan üyelerine (subay, astsubay ve uzman erbaşlar) ölüm yardımında bulunuyor. Erlere ise, üyesi olmadıkları için "şehit düşmeleri halinde bile" herhangi bir yardımda bulunmuyor.

SADECE "ŞEHİT ASTSUBAY"IN AİLESİNE YARDIM YAPILACAK

OYAK 13 şehidimizden sadece Ahmet Sarıoğlu'nun yakınlarına astsubay olduğu için "ölüm yardımı" yapacak. Astsubay Sarıoğlu'nun her ay maaşının yüzde 10'u zorunlu olarak üyesi olduğu OYAK için kesiliyordu. TSK'da subay ve astsubayların OYAK'a üye olmaları zorunlu, uzman çavuşlar ile erler için ise böyle bir zorunluluk yok. OYAK, şehit astsubay Sarıoğlu'nun yakınlarına 16 bin 698 YTL "ölüm yardımı" yapacak. OYAK; şehit erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun'a ise herhangi bir yardımda bulunmayacak.

Vakit


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------------------
Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler,
geminin batmamasını bir türlü affedemezler.

(W. Brudzinski)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.