Ve Benazir Buttoya Bombalı Karşılama..

8 yıllık sürgünden sonra Benazir Butto, Pakistan'a döndü. Ama çok kanlı bir karşılama hazırlanmıştı. Saniyeler içinde son yılların en büyük katliamı yaşandı.
Daha önce yaptığı bir açıklamada eski pakistan başkanı benazir butto teröre karşı Amerika ve İsraille işbirliği yapabileceğini belitmişti..
Pakistan durulmuyor. 8 yıllık sürgünden sonra ülkesine dönen Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'nun konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi. Yetkililer, Butto'nun yaralanmadığını; ama olayda en az 125 kişinin öldüğünü açıkladı. 150'den fazla yaralının olduğu eylemin nasıl gerçekleştirildiği kesinlik kazanmadı. Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Şerpao, patlamaların iki ayrı intihar eylemi olduğunu söylerken, bomba uzmanları saldırının önceden araçlara yerleştirilmiş patlayıcılarla yapıldığını aktardı. Olayda ilki küçük ikincisi büyük iki ayrı patlamanın duyulduğu öğrenildi. Karaçi Emniyet Müdürü Ezher Faruki, patlamadan yara almadan kurtulan Butto'nun önceden planlanan güvenlik tedbirleri çerçevesinde bölgeden uzaklaştırıldığını ve şu anda Bilaval
Evi'nde güvende olduğunu açıkladı. Butto'nun avukatı Babar Avan da bu bilgiyi doğruladı. Butto'nun Karaçi'deki araç konvoyu ilerlerken, yaklaşık 150 bin kişinin destek gösterisinde bulunduğu belirtildi. Güvenlik görevlileri, ölenlerin en az 20 tanesinin Butto'yu korumakla görevli polisler olduğu bilgisini verirken, yaralılardan da birçoğunun kritik durumda olduğu belirtildi. İlk patlamanın konvoyu durdurma amaçlı olduğu ve fazla şiddetli olmadığı, asıl can kaybına ikincisinin yol açtığı gelen bilgiler arasında. İkinci patlamanın olaydan yara almadan kurtulan Benazir Butto'yu taşıyan aracın çok yakınında gerçekleştiği, aracın kapı ve camlarının hasar gördüğü öğrenildi. El Kaide ve Taliban, Butto'yu ülkeye geri döndüğü takdirde intihar saldırısı düzenlemekle tehdit ediyordu. Eski başbakan, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının düşmesi ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile iktidar paylaşımı konusunda anlaşmasının ardından ülkesine geri dönme kararı almıştı. 'Askerî diktatörlük' olarak nitelediği Pakistan yönetimini sona erdirmek için uğraş veren ve sivil yönetime geçmek için partisine liderlik etmek üzere Pakistan'a gelen Butto, uçakta yaptığı açıklamada ise "Pakistan'a demokrasi gerekli." şeklinde konuşmuştu. Ancak Butto'nun, Müşerref ile mücadele yerine güç paylaşımına gidecek olması bir çelişki olarak gösteriliyordu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.