Zilletin ve utancın böylesi... İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE KEPAZELİK!

Osmanlı'nın Filistin'den kovduğu sefil/rezil/aşağılık gurion anılıyor ve evine plaket asılıyor
Zilletin ve utancın böylesi...


Siyonist İsrail'in kurucularından ve kendisi de fanatik bir Siyonist olan İsrail eski Başbakanı David Ben Gurion, bugün İÜ'de anılıyor. Beyoğlu Belediyesi ise Ben Gurion'un evine plaket astı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen David Ben Gurion'u anma programı, bugün İÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleşecek. İÜ Rektörlük Binası'nda "İstanbul Darülfünun öğrenciliğinden, İsrail'in kuruculuğuna uzanan Ben Gurion'u anma etkinlikleri" kapsamında "Osmanlı Hukukunun Modern İsrail Hukukuna Etkisi" konulu konferans düzenlenecek.Ben Gurion azılı bir katildir 1886'da Polonya'da doğan David Ben Gurion, Siyonist bir gruba üye olan babasının yolunu takip etmiş ve 20 yaşında o zaman Osmanlı'ya bağlı olan Filistin'e yerleşmişti. Sion Çalışanları adlı gizli bir örgütte etkin rol oynayan Ben Gurion, İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra İstanbul'a gelmiş ve Darülfünun'da (şimdiki İÜ) okumuştu. I. Dünya Savaşı'yla yeniden Filistin'e dönen Ben Gurion, arkadaşı Ben Zvi ile birlikte Siyonizm tahrikçiliğinden sınır dışı edilmiş ve ABD'ye gitmek zorunda kalmıştı.1934'te yeniden Filistin'e dönen Ben Gurion, burada İsrail gizli servisi MOSSAD'ın ilk nüveleri olan Yahudi Ajansi'ni kurmuş ve adını Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği vahşi katliamlarla duyurmuştu. Kan dökücü Ben Gurion, yıllarca sürdürdüğü terör sonucunda 1948'de İsrail Devleti'ni ilan ederek Filistin'i işgal ettiklerini deklare etmiş ve ilk Siyonist Başbakan olmuştu.Ben Gurion gibi eli kanlı bir işgalcinin Türkiye'deki bir üniversitede anılması utanç vericidir. Darülfünun'da okumuş olmasının bir iftihar vesilesi yapılması ve adına konferanslar düzenlenmesi Siyonist varlığa duyulan sevginin bir ifadesidir. Yüzlerce masum Filistinlinin kanını akıtmış biri, ancak terör ve kan dökücülüğüyle hatırlanabilir; başka bir şeyle değil!Bir utanç da Beyoğlu Belediyesi'ndenÖte yandan AK Partili Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, 500. Yıl Vakfı Başkanı Jak Kamhi ve Türk-İsrail İş Konseyi Başkanı Ekrem Güvendiren'in katıldığı bir törenle Ben Gurion'un üniversite öğrencisiyken Beyoğlu'nda kaldığı ve müzeye dönüştürülen eve plaket asılması zilletin boyutlarını gözler önüne sermesi açısından bir başka utanç verici gelişme olarak kaydedildi.


Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer'in, "böylesine büyük bir devlet adamı"nın İstanbul'da yaşaması ve eğitim görmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye'nin İsrail'i tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatmakla övünç duyması ise zalimlere meyletmenin kahredici yanlarını gösterdi. Bu arada törenin ardından Karaköy Schneidertempel Sanat Merkezi'nde, Ben Gurion'un İstanbul'daki yaşamını anlatan fotoğraflardan oluşan bir de sergi açılmış. Meraklılarına duyurulur!HAKSÖZ-HABERHAKSÖZ-HABER


YORUMLAR





Ersen Akyıldız

Rezilliğin,alçalmışlığın en dip hali...
Bu aşağılık yaratıklarla aynı havayı solumak bile iğrenç..Bir varlık bu kadar mı alçaklaşır,bu kadar mı yazıktır..Lanetliyorum ve ben de tepki vermeliyiz diyorum..Bu üç kuruma da mail attım..Herkes de atmalı bence.. İran'daki üniversitelere Meşal gelir,bizim(!) üniversitelerimiz siyonistleri anma programı düzenler..Ne büyük bir imtihandır ya Rabbim!...



nazzam

asıl olay kuklacıyı vurmak kuklayı değil.
selamun aleykum
asıl sorun (ulus)devlet sorunudur.
israil de bunu uygulayan en azılı devletlerden biridir.siz bana zalimleşmeyen, mustazaf bir kitle yaratmayanan bir devlet gösterebilir misiniz?
lütfen israili eleştirirken, sadece israili değil, yeryüzündeki bütün "israil"leri eleştirelim..



yıldız ramazanoğlu

güç ahlakı
artık yeni bir küresel ahlak var. zalimlerin yanında yer almak böyle yapmayanları kınamak aptalca davranmakla suçlayıp aşağılamak yayılıyor. cellatlara aşık olan kendi celladını tekrarlamak için gün sayan aşağıdakiler. ezilenlerin pedagojisini iyi okumak lazım. bu sinsice yayılan zihinsel yapıyı her yolla deşifre etmek lazım. emek istiyor. neyse ki iyiler ve aklı selim sahipleri de artıyor. dua nın rüzgarını da estirelim biraz. kahrolmayalım lütfen. her birimize güvenelim..



Raşid Evren

Ey Demircan
Yazıklar olsun sana ki o babanın evladısın Ahmet!.



İlyas

Yazıklar olsun...
Evet biz Kudüs'ü önce yüreklerimizde kaybettik. Fiili işgallerden çok daha etkilisi zihinlerin işgal edilmesidir. Çünkü İslam coğrafyasının fiilen işgali zihinlerin işgalinin bir sonucudur. Bu zihinsel işgalin hangi boyutlara vardığını bu utanç verici durum kadar net ve açık şekilde hangi durum ortaya koyabilir? Bu organizasyonu tertipleyenlere herkesin ahirette sevdikleriyle beraber olacağını ve katil ben gurion un ahiretteki yerinin ise çok çetin olacağını hatırlatıyoruz..



İsmet Soylu

Tepki verelim
S.A.
ben istanbul üniversitesine, beyoğlu belediyesine ve Karaköy Schneidertempel Sanat Merkezi'e tepki ve kınama mailleri gönderdim. Herkeside bu tür tepki vermeye davet ediyorum..



ebuzer

evet evet kahredici
akp sesleniyorum bu vanpir adamın anma gunu duzenlemek sizemi duştu...ey başkan şimdiye kadar kac şehidi andınız yazık cok yazık.ne diyeyim allah ıslah etsin............................

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.