T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Generaller Sizin Kralınız mı?

Generaller Sizin Kralınız mı?

Vakit gazetesini hedef göstermekle itham edenlerin hedefinde yine Vakit gazetesi vardı.


Vakit gazetesinde Pazar günü yayınlanan bulmacanın şifre çözümlerini çarpıtarak haberleştiren kartel, bulmacayı hazırlayan Editör Fatih Uğurlu'yu hedef göstermekten geri kalmadı.

Fatih Uğurlu ise "Kartel gazetelerine göre generaller kral mı, anlayamadım" dedi.

Vakit gazetesinde Pazar günü yayınlanan bulmacanın şifre çözümlerini çarpıtarak haberleştiren kartel, yine gazeteyi ve Bulmaca Editörü Fatih Uğurlu'yu hedef aldı. Bulmacanın çözümünde ortaya çıkan "Siz kral değilsiniz" şifresini sayfalarına taşıyarak geçmişe dönük hatırlatmalarla gazetemize saldırmaya çalışan kartel gazetelerine bu haberi neden yayınladıklarını sorduk. Cevapları hayli ilginçti: "Bulmacada da yapılmaz ki".

HABER OLARAK VERİLSEYDİ İLGİMİZİ ÇEKMEZDİ
Akşam gazetesinde çıkan haber üzerine görüşülen Haber Müdürü Bayram Yaşlı, bulmacanın çözümünde çıkan şifrenin neden bu kadar ilgilerini çektiğini anlatırken zorlandı. Yaşlı, askerlerin olduğu bir bulmacaya "Siz kral değilsiniz" şifresinin verilmesini manidar bulduklarını söyledi. "Bazı askerlerin bu ülkede kral gibi davrandıklarını ve tek sorumlu erk gibi hareket ettiklerini düşünüyor musunuz?" sorumuz üzerine de Yaşlı, "bu konunun Türkiye'de uzun zamandır tartışıldığı"nı belirterek cevap vermekten kaçındı. Gazetenin bakış açısının bulmacaya dahi sokuşturulmaya çalışılmasını yadırgadıklarını belirten Yaşlı, bu haberin sadece kendilerinde yayınlanmadığını belirterek meşruiyet aradı. Yaşlı, "Gazetenin yayın politikasını biliyoruz, 'Siz kral değilsiniz' başlığıyla bir haber yapılsaydı ilgimizi çekmezdi" dedi.

Vatan Gazetesi Yazıişleri Müdürü Güney Öztürk de, bulmacada çıkan şifrenin kendileri için haber niteliği taşıdığını söyledi. Öztürk, "Generallerin resimlerinin yer aldığı bir bulmacada şifrenin 'Siz kral değilsiniz' olması bir hayli ilgimizi çekti" dedi. Kimseye arka çıkmak ya da yaranmak gibi bir niyetlerinin olmadığını öne süren Öztürk, "ulusal bir gazetenin misyonunu, bulmacaya kadar taşımasını haber olarak gördüklerini" ifade etti. Kendisine, "haberde neden Vakit gazetesini Danıştay saldırısıyla andıklarını" sormamız üzerine ise Öztürk, bunun sadece geçmişe dönük bir hatırlatma olduğunu belirterek, "Amaç okuyucuyu bilgilendirmekti" savunması yaptı.

Hürriyet gazetesinde de yayınlanan haber üzerine görüşlerini almak için aranan gazetenin Yazıişleri Müdürü Emre İskeçeli de, haberin kendilerine ANKA ajansından servis yapıldığını belirterek, kullanmaya uygun gördüklerini söyledi. Sorularımız üzerine İskeçeli, yorum yapmak istemediğini belirtti.

Milliyet Gazetesi Haber Müdürü Doğan Akın'ın Yardımcısı Hakan Oktay da, Genelkurmay Başkanı'nın resminin yer aldığı bir bulmacada verilen "Siz kral değilsiniz" şifresinin ilgilerini çektiğini söyledi. Haberi yayınlamaktaki amaçlarını "Haber niteliği olarak gördüğümüz bir durum" olarak izah eden Oktay, kimsenin tarafında olmak gibi bir gayelerinin olmadığını iddia etti..

Haberi basına servis yapan ANKA Haber Ajansı yetkilileri ise, tüm ısrarlarımıza rağmen telefonlara çıkmadılar.

KARTEL ANLAMA ÖZÜRLÜ
Vakit gazetesi Bulmaca Editörü Fatih Uğurlu ise, kendisini hedef alan kartel gazetelerine tepki gösterdi. Uğurlu, "Anlaşılan kartel anlama özürlü. Onlar bu askerlerimizin kral olduğunu mu düşünüyorlar ki, buna itiraz ettiler anlamadım. Biz, 'Kral değilsiniz' derken yanlış mı yazmışız? Yoksa kral var da haberimiz mi yok" dedi. Uğurlu açıklamasında "Hepimizin görevi kurumlarımızın ve başındakilerin en az hata ile işlerini yapmalarını sağlamaktır. Riyakârlık ve dalkavukluk, kurumların yanlışlarını normal görmelerine sebeb olabilir. Bu yanlışa düşülmemeli" ifadelerini kullandı.

yazi okunmuyorsa linki:


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.