T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İNGİLTERE'Yİ KRİZ BEKLİYOR..!

İngiltere'yi kriz bekliyor

ABD bankaları milyar dolarlık kayıpları olduğunu açıklarken İngiltere Merkez Bankası, İngiltere'yi daha kötü bir krizin beklediği konusunda uyardı. Tartışmalar arasında ise ABD'nin işgalden istediğini alamamasının tüm dünya ekonomilerini sarsacağı vurgusu dikkat çekiyor.

resim

DIŞ HABERLER Borçların ödenmediğini, değer yitiren yatırımlar ve maliyeti yüksek hesaplanmış varlıklar bankaların dengesini bozduğunu açıklayan İngiltere Merkez Bankası, ABD'deki krizin İngiltere'nin kapısına dayandığını ifade etti.

Petrol fiyatlarını 100 dolara yaklaştığı bir piyasa ortamında bakırdan buğdaya kadar varlık fiyatlarının tarihte hiç görülmediği kadar yüksek olduğunu ifade eden banka yetkilileri, İngiliz gazetesi The Independent'a yaptıkları açıklamada ABD'nin Ortadoğu'da yaşadığı hezimeti tüm ülkelere taşımak niyetinde olduğu eleştirisinde bulundu.

Merkez Bankası yöneticileri yaptıkları açıklamada "Bankaların zararlarını açıklamaları yakındır. Bu hep böyle olmuştur, İngiltere dışından gelen ekonomik bir tehdit çok daha fazla zarara yol açacaktır" dedi.

ABD'de çalan tehlike sinyalleri özellikle emlak piyasasında etkili olurken Citigroup adlı büyük sermaye kurumunun 15 milyar dolarlık kayıp yaşadığı tahmin ediliyor. İngiltere ise bu zararın ülkenin en büyük sermaye kurumları olan Barclays, Alliance&Leicester ya da İskoçya Kraliyet Bankası'na sıçrayacağını düşünüyor.

Kredi sıkışıklığı yaşayan Northern Bankası'nın artık diğer bankalardan fon alamazken bir sonraki duraklar olan Merkez Bankası ve Hazine'ye başvuruyor. Ancak ülkedeki diğer bankaların da bu tehlikeye düşme ihtimaline dikkat çekiliyor. Ekonominin 3'te 2'sinin ise tüketici harcama hesaplarına bağlı olan bir durumda ise yaşanacak herhangi bir sermaye akışı yavaşlamasının oldukça büyük bir etkisi olacağı vurgulanıyor.

İngiliz bankalarının önemli bir kesimi sermayelerini mortgage sistemi üzerinden tüketicilere bağlamış durumda olduğundan uzun döneme bağlı bir ekonomik planın paranın değerinin düşmesi ile fazlasıyla sarsılacağına dikkat çekiliyor. Gelecek yıl için büyüme olarak ise sadece yüzde 3'lük bir değerden söz ediliyor. İngiltere'nin 2008 yılı tahminleri arasında ilk yarı yıl için düşüş ve ikinci yarı yıl içinde durgunluk olmasa bile gerileme ve sermaye sıkışması olacağı tahminleri son günlerde fazlaca dile getirilmeye başladı
.

www.sol.org.tr


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.