İsrail haritası T.C'yi nasıl bölüyor?

Kuzey Irak’ta dağıtımı yapılan haritayı kamuoyuyla paylaşan ATO Başkanı Sinan Aygün, haritanın ABD’nin planladığı yeni devletin sınırlarını gösterdiğini söyledi
İsrail haritası T.C'yi nasıl bölüyor?

Serdar Arseven'in haberi

Türkiye’yi bölen haritada gösterilen Kürdistan devleti, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın sınırlarından itibaren çiziliyor. Türkiye’yi bölen harita, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın sınırından geçiyor.

KuzeyIrak’ta Türkiye’nin üçte birini alıp götüren bir harita daha servise sunuldu. Üst düzey bir yetkili tarafından kamuoyu ile paylaşılması için ATOBaşkanı SinanAygün’e ulaştırılan haritanın Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın sınırlarından geçmesi dikkati çekiyor. Haritanın son derece güvenilir bir kaynaktan geldiğini ifade eden ATO Başkanı Sinan Aygün, Vakit’e, haritanın eline ulaşmasından kısa bir süre sonra bilgi verdi.

Aygün şunları söyledi:

“Bu harita, Kuzey Irak’ta bundan beş altı ay evvel dağıtımı yapılan bir harita. Son derece güvenilir bir kaynaktan elime ulaştırılan bu haritadan 1 buçuk milyon adet bastırılıyor ve dağıtılıyor. Birinci sınıf, kuşe kağıda basılmış. Kuzey Irak’ta böyle bir haritayı basabilecek matbaa yok. Bize haritayı ulaştıran son derece güvenilir kaynağın eline bunlardan çok sayıda geçmiş. Şu meşhur Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattı haritası ile bu harita örtüşüyor. British Petrol’ün haritasını da görüyorsunuz. Pentagon’daki haritaları düşünün. Bugün de bir harita çıkıyor ortaya. Dünyada böyle haritalarla bölüneceği ilan edilen bir başka devlet yok. Bu haritaların üstüne, PKK terör örgütüne destek verenlerin beyanlarını koyun.”

BEYANLARA DİKKAT

Türkiye’nin bölünmesi için sadece dış güçlerin olmadığını, içeride de birtakım hareketler olduğunu ifade eden Aygün, Kürt kökenli politikacıların çeşitli toplantılarda dile getirdikleri sözleri hatırlatarak şöyle devam etti: “Leyla Zana, 21 Mart 2007’de şunları söylüyor:
‘Kürtlerin 3 yoldaşı vardır, bu üçü de çok değerlidir. Kürtlerin yüreğinde önemli bir yere sahiptir. Bunların birincisi Celal Amca Irak Devlet Başkanı, bir Kürt lideri ve kardeşliğe inanıyor, hepimizi de kabul ediyor. İkincisi Mesut Amcadır. Kürdistan Bölge Başkanı, yani o da bizi kabul ediyor. Üçüncüsü hepimizin dile getirdiği gibi siz ona rehber, başkan diyorsunuz. Hepimizin yüreğinde Kürt halkının iradesi olarak anlatıldığı Başkan Öcalan’dır.’ 20 Temmuz 2007’de, ‘Artık Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir’ diyor.

Bu kadın bunları söylüyor ve Türkiye bir şey yapmıyor. DTP Kongresinin bildirisine bakın. ‘Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürt sorununa demokratik çözüm yaklaşımının son derece belirleyici olduğu sonucuna varmıştır’ deniliyor. Bildiriyi okumaya devam edelim: ‘Sorunların çözümünde geliştirilecek yöntemler için, yereli güçlendirme, halkı söz ve karar sahibi kılma felsefesinden hareket eder. Salt etnik ve toprak temelli özerklik anlayışı yerine kültürel farklılıkların özgürce ifade edildiği bölgesel ve yerel yapılanmayı savunur. ‘Bayrak’ ve ‘Resmi dil’ tüm “Türkiye ulusu’ için geçerli olmakla birlikte her bölge ve özerk birimin kendi renkleriyle, sembolleriyle demokratik öz yönetimini oluşturmasını öngörür.’

Bakın, adamlar resmen bayrak talebinde bulunuyorlar. Aynı bildiride ‘Bölgesel meclislerin kurulması’ talep ediliyor. Binlerce kişinin katıldığı gösteri yapıyorlar, bir Türk bayrağı yok. PKK terörüne, meydanlardan açıkça destek veriliyor. Meclis’ten destek veriliyor. Hangi ülke bunu kabullenir? Türkiye’den başka hangi ülkede böyle terörün açıkça desteklendiğine, teröristlerin yüceltildiğine, ülkenin bölünmesinin teklif edildiğine şahit olabilirsiniz? Barzani’nin, Talabani’nin, Ahmet Türk’ün sözlerine bakın. Niyet ortada: Adamlar referanduma götürmek istiyorlar. BM İkiz Sözleşmelerine imza attık, self determinasyon dedik. Bundan sonrası, referandum. Böyle bir durum var ortada. Nasıl sessiz kalırız?!.’ Konuşmasına, Kuzey Irak’tan gelen “harita”yı önümüze uzatarak devam eden Aygün, ABD’ye gitmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan’a da; “Bu haritanın oraya götürülmesinde yarar var” mesajını gönderdi.

Ülkenin yarısı bölünmüş

Kuzey Irak’ta dolaşan son haritada şu iller Türkiye’den koparılmış görünüyor: İskenderun, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Urfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bingöl, Mardin, Hakkari, Van, Bitlis, Kars, Osmaniye, Hatay, Tunceli, Muş, Şırnak, Batman, Ağrı, Sivas, Erzurum, Erzincan.

İSRAİL, HARİTAYI DUVARA ASMIŞ BİLE!

İsrail’de başbakanlığa bağlı basın bürosunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni “Kürdistan” gösteren Türkiye haritasının asılı olduğu ortaya çıktı. İsrail’in Başbakanlık bürosundaki asılı bulunan ‘Kürdistan’ haritasını “www.haber7.com” adlı haber sitesi yayınladı.

Emre Öztürk'ün haberi

Haber7 yazarı Ayhan Kıskaç, haritanın İsrail’in başkenti Tel Aviv’de başbakanlığa bağlı basın bürosunda bulunduğunu ve fotoğrafın ‘güç şartlarda’ çekildiğini belirterek, “Bu fotoğraf, İsrail’in bölge planlarını apaçık ortaya çıkarmaktadır. Hâla bu oyunun nereden kaynaklandığına inanmayan birileri varsa Tel Aviv’e gidip ‘basın bürosunda’ bu resmi görebilirler” dedi.

“Kuzey Irak bizim için ne kadar önemli ise İsrail için de o kadar önem taşıyor” diyen Ayhan Kıskaç, şunları söyledi: “Burada İran ve Suriye için oluşturulmaya çalışılan ‘tampon devlet’ için en yoğun çalışmayı bu devlet yapıyor. Hatta biraz daha ileriye gidecek olursak onlar burada kurulacak ‘Kürdistan’ haritasını çoktan resmi kurumlarına astılar bile. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail uçakları ile ilgili Başbakan Erdoğan’dan özür dilemiştir. Kamuoyuna sunacağım bu fotoğraf için acaba bir özür dileme ya da bu haritanın asıldığı yerden kaldırılması olacak mı?”.

(Vakit)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.