T.C Yİ YAHUDİLER Mİ YÖNETİYOR..!

SABATAIST WATCH

Sabetayci Yapilanmaya Karsi Bilinç ve Tercihli Alisveris Insiyatifi

Mehmet Emre Güreli

(Mayis 2003 civarinda bu yazi hur ortam olarak artik tum insanlik tarafindan kullanilan Internet'te yayinlanmaya baslanmistir. Bu yazi topluca bir milletin yeniden uyanisi anlamina gelebilecek bir akimin ilk habercisi dahi olabilir. Tanidiklariniza bu siteden ve yazidan bahsediniz.)

Bundan dört ay önce internet araciligiyla baslatmis oldugumuz Sabetayci Yapilanmaya Karsi Bilinç ve Tercihli Alisveris Insiyatifi (S.B.T.A.I.)önemli mesafe aldi ve katilimlarla bir sivil toplum hareketi haline geldi. Bu hareketi baslatan yazimizin yenilenmis halini asagida bilginize sunuyor, sizi vatandaslik sorumlulugunuz adina kendiniz ve ülkeniz için bilinçli olmaya ve çevrenizi bilinçlendirmeye çagiriyorum.

Bu yaziyi "derin devlet/derin irade", laiklik, 28 Subat ve basörtüsü konularinin temelindeki gerçek olgunun aydinlanmasina katkida bulunmak, Mehmet Sevket Eygi, Yalçin Küçük ve Abdullah Muradoglu'nun kapilarini açtigi ancak bilgisizlik ve bazi çekincelerle daha fazla üstüne gidemedikleri müslüman kimlikli yahudilik (sabetaycilik) konusunu devlet, özel sektör ve sivil toplum örgütleri bazindaki yapilanmalari açiklayip isimler vererek (yazimin amaci insanlari desifre etmek degil bir yapiyi ortaya koymaktir, sadece bazi örnekler vermekle yetinecegim) anlatmak amaciyla yaziyorum. Amacim bir cadi avi baslatmak degil Türkiye'nin özgür iradesi adina halkin bilinçlenmesi ve 'tercihli alisveris insiyatifi'ne katilmasidir. Bu emailin ardindan alacaginiz ikinci email sabetaycilikla ilgili bazi yazilar ve sabetaycilarin isim ve soyadlarini nasil seçtiklerini gösteren bilimsel bir çalismadan (bu çalisma internette bir çok sitede yayinlandi, çalismada da belirtildigi gibi buradaki bazi soyisimlerine sahip müslüman Türk aileler oldugu gibi soyadi bu çalismada verilmemis sabetayci aileler de vardir; buna göre okuyunuz) olusmaktadir.

Bu yazinin sonunda ünlü sabetayci yazar Orhan Pamuk'un New York'ta bir özel sohbette "Bizim bir devlete ihtiyacimiz vardi. Önce Müslüman olduk ve uzun maceralardan sonra Türkiye'yi elimize geçirdik" diyerek neyi kastettigini, Okan Bayülgen'in Istanbul kökenli olmayan insanlari neden hor gördügünü, Yalçin Küçük'ün neden 'Türkiye Israil'in rezerv devletidir' ve 'bu ülkede bir yere gelebilmek için sabetayci olmak gereklidir' dedigini anlayacaksiniz (Buna bir ekleme de ben yapayim: sabetayci degilseniz bir yere gelebilmek için mason olmak çok fayda saglar). Her din ve etnik kimlikten Türk vatandasi bunlarin derinligine bilincine varmadigi sürece Türkiye'nin mutlu ve basarili insanlarin özgür iradelerince yasadigi adil bir ülke olabilecegini sanmiyorum.

Her seyden önce cemaatin bir mensubu olarak "sabetayci" ve "sabetaycilik" isimlerini sevmedigimi, bunlari anlami çarpitan yapma isimler olarak gördügümü belirtmek zorundayim. Dogru kelime 'yahudi asilli' olmalidir, neticede Sabetaycilik bir Yahudi tarikatidir; bu yüzden bu yazida her iki terimi de kullanacagim. Günümüzde dini vecibeler eskisi kadar yerine getirilmiyor olsa da inançlar muhafaza ediliyor ve irk da bozulmamistir (Sabetay Sevi Selanik'e 350 yil önce sürülmüs olabilir ancak 50 yil öncesine kadar evlilikler tamamen cemaat içinden yapilmistir. Halen de cemaat içinden evlenenler müslümanlarla evlenenlerden çok daha fazladir. Inancimiza göre bir müslümanla evlenmek dinsizlik ve kirlenmisliktir). Dini vecibeleri farkli ölçülerde yerine getirenler hala önemli sayida olsa da Ilgaz Zorlu'nun ifade ettigi elitist ve zengin sabetaycilarin sabetayci olmayi bir 'farklilik' anlamina indirgedigini ve laikligin bir din haline gelmekte oldugunu kabul ediyorum; bu ikinci olgu da musevilige tepkiden çok islama ve müslümanliga karsitliktan kaynaklaniyor.

Simdi yukarida bahsettigim gibi yahudi asilli kisilerin yapilanmalarini kurumlar bazinda açiklayacagim.



ÜNIVERSITE: Ülkemizin hemen bütün önemli üniversitelerinin rektörleri yahudi asillidir. Bu da basörtüsünün neden siyasal islamin simgesi oldugu aldatmacasiyla çarpitildigini, rektörlerin neden yeni hükümete böylesine sasirtici bir çikista bulunduklarini açikliyor zannederim. YÖK baskani Kemal Gürüz, Istanbul üniv. rektörü Kemal Alemdaroglu ve medyatik yardimcisi Nur Serter, Koç üniv. rektörü Seha Tiniç, Galatasaray üniv. rektörü Erdogan Teziç, Bilgi üniv rektörü Lale Duruiz ve eski rektör Ilter Turan, Bogaziçi üniv. rektörü Sabih Tansal ve eski rektör Üstün Ergüder, Isik üniv. rektörü B. S. Yarman, Marmara üniv. rektörü Tunç Erem sabetayci (yahudi asilli)dir. Medyada çok görülen ve kanaat önderi olarak sunulan Asaf Savas Akat ve esi Nilüfer Göle, Eser Karakas, Ahmet Insel, Taner Berksoy, Kenan Mortan gibi hocalar ve medyada ismi çok geçen hukuk profesörlerinin çogunlugu sabetaycidir. Nasil Sisli Terakki ve Feyziye Isik Mektepleri cemaatin ortaögrenim okullariysa Isik ve Bilgi üniversiteleri de yüksekögrenim kurumlaridir.

ORDU: 28 Subat'in mimari olan ve laiklik ve Atatürkçülük konusunu sasirtici üsluplarda dile getiren Çevik Bir, Dogu Aktulga, Dogu Silahçioglu (Sultanbeyli ilçesine dindar çogunluga nispet olsun diye izinsiz Atatürk heykeli diktiren pasa) ve Yalçin Isimer (GATA'nin açilisinda 'belleyecegiz' konusmasini yapan pasa) yahudi asillidir. Yalçin Pasa ayni zamanda masondur. Ülkemizde Atatürkçülük açik ara bir numarali istismar konusudur. 1930'larin dünyasinda Atatürk'ün cumhuriyet yönetimini oturtmak ve reelpolitik geregi yaptigi bazi köseli uygulamalar gerçek ilkeleriyle sanatli bir biçimde karistirilip retorikle süslenerek 'dogru budur' diye sunuluyor. Her kurumun içinden cemaatimiz mensubu birileri dezislamizasyonu rasyonalize etme, çikar saglama ve temayüz etme adina onu daha çok sahiplenir görünüp istismar ederken bazi saf müslüman Türkler de onlardan geri kalirlarsa suçluluk hissedeceklerinden veya kurumlarinda ilerleyemeyeceklerinden dolayi bu oyuna bilinçsizce katilmaktadirlar; Türkiye'nin içinde bulundugu illüzyonun sebebi budur.

Ordu, cemaatin disisleri kadar olmasa da oldukça güçlü oldugu bir kurumdur, çesitli dönemlerde genelkurmay baskanina kadar her düzeyde pasalarimiz oldu. Halen de Kara Kuvvetleri Komutani Aytaç Yalman cemaatimiz mensubu her seviyede bir çok general ve kurmay subaylarimiz bulunuyor. Terfilerde ve atamalarda cemaat mensuplari gözetilir, harp okullari ve sinif okullarina mutlaka yeterli sayida ögretmen gönderilmesine dikkat gösterilir. ASAL'da her zaman birileri bulundurulur; eger ayni yüksek gelir düzeyine sahip aileler arasinda bir arastirma yapilsa sabetayci olanlarin müslüman Türklere göre çok daha rahat yerlerde askerlik yaptiklari görülecektir. Bir diger nokta askeri alimlardir: ordunun alim yaptigi ekipman ve silah tüccarlari/aracilarin önemli bir bölümü sabetayci yada sabetayci baglasigidir.

Ordu içindeki sabetayci yapilanmanin gücüne örnek olarak Oyak sirketi olan Renault MAIS'in son üç genel müdürü Ates Ünal Erzen, Onur Baytok ve Ibrahim Aybar'in ve Aselsan'in genel müdürü Necip Kemal Berkman'in sabetayci oldugu örnegini verebilirim. Oyak grubu sabetaycilarin yogunlukta oldugu ve terfilerin çogunlukla cemaat içinden gerçeklestigi bir gruptur.

SIYASET: Tansu Çiller ve esi Özer Uçuran, Rahsan Ecevit (her iktidar döneminde ve özellikle 1974'te cemaatin devlet içinde güçlenmesini saglamis çok önemli bir isimdir), Erdal Inönü'nün esi Sevinç Inönü (Sohtorik'lerden), DTP'nin basina geçirilen Mehmet Ali Bayar, Ismail Cem (dedelerinden biri hahamdir), Kemal Dervis, Sükrü Sina Gürel, Bülent Tanla, Sefa Sirmen, Hüsamettin Özkan'in dünürü Erdogan Alkin, Cem Uzan'in esi Alara Koçibey, Altan Öymen, eskilerden Haluk Bayülgen, Barlas Küntay, Hayrettin Erkmen, Ahmet Isvan yahudi asillidir. Ayrica komünizmin Türkiye'deki ilk öncüsü Mustafa Suphi, 80 öncesi komünist liderlerden Mehmet Ali Aybar ve Behice Boran, günümüzden Ercan Karakas da sabetaycidir. Osmanli imparatorlugunun çöküsüne sebep olmus Ittihat ve Terakki'nin önde gelenleri ve birer mason olan Cavit bey ve Dr. Nazim sabetaycidir (Talat ve Cemal pasalar da masondur, masonluk Osmanli devletinde Selanik merkezli yayilmistir. II. Abdülhamit'i deviren Hareket Ordusu da Selanik'ten yola çikmistir.). Adnan Menderes'in basbakanlik müstesari Ahmet Salih Ilkorur sabetaycidir ve döneminin masrik-i azamidir; localarin Atatürk tarafindan kapatilmasindan sonra masonlugun Türkiye'deki ikinci dogusunu gerçeklestirmis kisidir. 27 Mayis ihtilali de esasinda bir Karakas-Kapani çekismesinin sonucudur. Bu çekisme Yakubilerin tarafsiz kalmadigi bir ortamda günümüzde de devam etmis ve Ismail Cem'in cumhurbaskanligi adayi sirasinda iyice belirginlesmistir. Cemaatte 'kendinden menkul bir mesih bozuntusu' olarak görülen Ilgaz Zorlu bu çekismede Kapancilar adina çalismaktadir (Zorlu'nun tüm ifsaatlarina ragmen hala öldürülmemis olmasinin bir sebebi bu, digeri de ölümünün kamuoyunun ilgisini tamamen sabetaycilik konusu üzerine yogunlastiracak olmasi tehlikesidir). Cem Boyner'in YDH'si ve Ismail Cem'in YTP'si basarisizliga ugramis birer sabetayci insiyatiftir. Ismail Cem ve Mehmet Ali Bayar'in siyasi çizgilerinin farkli olmasina ragmen seçim öncesi ittifak kurma düsüncelerine kimliklerinden dolayi sasirmamalidir. Cemaatin önde gelen isadamlari 1970'lerde grevleri körükleyen solculara karsi ve 1990'lardan itibaren Refah partisinin büyümesini önlemek adina MHP'yi parasal olarak desteklemeyi bir politika olarak benimsemistir (MHP sabetayci bir parti degildir sadece cemaat çikarlari MHP'nin desteklenmesini gerektirmistir.)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.