Atatürk Havalimanı'nda CIA sorgusu iddiası

Apronda CIA sorgusu iddiası
Pakistan'dan sınır dışı edilen 3 Türk öğrenci, Atatürk Havalimanı'nda terör örgütü El Kaide bağlantıları oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Sanıkların avukatı, " müvekillerimi CIA sorguluyor" iddiasında bulundu.

video için tıklayınız :

http://www.medya24.com/content/view/2313/27/

Atatürk Havalimanı’na gelen avukat Karahan, burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine havalimanı dışında gazetecilere açıklama yapan Karahan, Mehmet Öztürk, Nazif Karlıer ve soyadını şu an hatırlayamadığı Mustafa adlı kişinin ailelerinin kendisine vekalet vererek, 7 aydır haber alamadıkları Pakistan’daki çocuklarıyla ilgilenmesini istediklerini anlattı

Pakistan’daki ilgili makamlara müracaat ettiğini, Büyükelçilikle irtibata geçtiğini ifade eden Karahan, aradan 7 ay geçtikten sonra dün Büyükelçiliğin, bu kişilerin bulunduğunu ve bugün İstanbul’a gönderileceğini kendilerine bildirdiğini kaydetti.

Karahan, Pakistan’daki yetkililerin, 3 Türk’ün, vizeleri dolduğu için ortadan kaybolduklarını ilettiklerini söyledi.

THY’ye ait uçakla bugün Atatürk Havalimanına gelen bu 3 kişiye, aradan saatler geçmesine rağmen ulaşamadıklarını iddia eden Karahan, gümrük sahasına alınmadığını ve bu 3 kişinin haklarının kısıtlandığını savundu. Avukat Karahan, şunları kaydetti:

“Bu kişiler maalesef apronda sorgulanıyorlar. 6 saattir içerideler, aprondan dışarı çıkartılmıyorlar. Mehmet Öztürk, bir ara cep telefonuyla fırsat bulup konuştu. El Kaide ile irtibat kurmakla suçlanıyorlarmış. Bu çocuklardan 2’si Pakistan’a okumak için gitmişler. Diğeri ise ticaret amacıyla gitmiş. Havalimanı karakolunda sorgulanmamaları şüphe verici bir durum. Havaalanı karakolu boşuna mı yapıldı? Bu işi kim yapar? Türk sınırından içeri girmeden bunları kim sorgulayabilir? Benim tahminim bunları CIA sorguluyor, Amerikalılar sorguluyor.”

Bu arada, Havalimanı Şube Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu kişilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bırakıldığını söyledi.

ntv haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.