T a r a f s ı z D e ğ i l i z

] Din öğretilmezse misyonerler gelir

Din öğretilmezse misyonerler gelir

Bakan Çelik: Çocuklar dini iyi öğrenmezse misyonerler gelir

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''din elden gidiyor, misyonerler Türkiye'de kol geziyor, her tarafta kiliseler açıldı'' diye propaganda yapıldığını belirterek, ''Çocuklarınıza dinlerini adam akıllı öğretmezseniz misyoneri de gelir, yel de gelir alır, sel de gelir alır'' dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığının ''Siyaset Akademisinde'' konuşan Çelik, ''küreselleşme kavramı ve etkileri'' üzerinde durdu.

''Küreselleşmenin yararlı mı, yoksa zararlı mı'' olduğunu tartışmanın anlamı bulunmadığını ifade eden Çelik, küreselleşmeyi yöneten ve yönlendiren bir iradenin parçası mı, yoksa tersi mi olunacağına karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye yabancı sermayenin girişine ve arazilerin yabancılara satışına karşı çıkanlar olduğunu kaydeden Çelik, Türk sermayesinin yabancı ülkelerde yatırımlar yaptığına, Türk vatandaşlarının yabancı ülkelerde araziler satın aldığına dikkat çekti.

Çelik, ''Bu topraklar kutsaldır. Kimse bizimle bu konuda milliyetçilik falan filan yarıştırmasın. İpek böceği politikasıyla milliyetçilik, vatanperverlik bir biriyle zerre kadar bağdaşmaz'' diye konuştu.

Türkiye'de ''din müdafilerinin çoğaldığını'' belirten Çelik, ''din elden gidiyor, misyonerler Türkiye'de kol geziyor, her tarafta kiliseler açıldı'' diye propaganda yapıldığını söyledi.

İnsanların sefaletinden, içinde bulunduğu sıkıntıdan yararlanılarak, maddi menfaat karşılığında din değiştirmeye zorlanmasının kabul edilebilir olmadığını, ''iğrenç ve insan haysiyetine aykırı'' olduğunu ifade eden Çelik, ''Ama herkes fikir özgürlüğü kapsamında kendi dinini anlatabilir'' dedi.

Türkiye'den Avrupa'ya gidenlerin bu ülkedekilere İslam dinini anlattıklarını belirten Çelik, Avrupa'da 5 bin cami bulunduğunu, bunların 4 bin 900'ünü Türklerin açtığını söyledi.

Türkiye'deki bütün grupların, vakıfların, cemaatlerin ve cemiyetlerin tümünün Avrupa'da uzantıları ve teşkilatları olduğuna dikkati çeken Çelik, ''Şimdi biz orada yapacağız ama onlar burada yapmayacak. Öyle bir şey olmaz arkadaşlar'' dedi.

Avrupalının buna tahammül ettiğini kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aman kilise açıldı memleket elden gitti... Bir yere gitmez. Siz çocuklarınıza aşı yaparsanız salgın hastalıktan korkmazsınız. Osmanlının son zamanlarında ülkenin bir başından bir başına Hristiyanlığı yayma cemiyetleri vardı. Ama kimse Hristiyan falan olmuyordu. Niye? Osmanlı toplumu aşılı bir toplumdu da onun için. Kendi çocuklarınıza dinlerini adam akıllı öğretmezseniz misyoneri de gelir, yel de gelir alır, sel de gelir alır. Problemi, oradaki eksikliği kendimizde arayalım. 'Din elden gidiyor, Avrupalılar şöyle yapıyor'... Geçin bunları.'' Çelik, ''Empatiyi'', kendini karşıdaki kişinin yerine koymayı hayata mal etmek gerektiğini kaydetti.
Kendilerine ''Kıbrıs'ı sattınız'' diye eleştirilerde de bulunulduğunu belirten Çelik, Hükümetleri döneminde KKTC'nin büyüme oranının çok yüksek olduğunu ve Rum tarafının ilk kez sorunun çözümü konusunda ''mızıkçı'' durumuna düştüğünü söyledi.

AB ile ilişkilere de değinen Çelik, birliğe üye 25 ülkenin hiç birinin bağımsızlığını yitirmediğini, Türkiye'nin de üye olması halinde böyle bir şeyin olmayacağını söyledi.

''Maziperest'' olunmaması gereğine işaret eden Çelik, ''İçinde yaşadığımız günü bileceğiz ama mazi düşmanlığı da yapmayacağız. Büyük bir tarihe sahibiz ama önümüzde de gelecek var. Hayallerimizi hatıralarımızın önüne geçireceğiz'' diye konuştu.

Çelik, ülkede ekonomik açıdan önemli ve iyi gelişmeler olduğunu da anlattı. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.