T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İmanli insanın kabir hayatı korkulu olmayacaktır!

Imanli insanin kabir hayati korkulu olmayacaktir!
Soru: Olumden ve kabirdeki dar mekandan asiri derecede korku duyuyorum. 'Imanli insanin boylesine korku duymamasi gerekir' diyenler de oluyor. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Gercekten imanli insan icin olum de, dar bir mekan olan kabir de farkli mi olacak? Korkulacak bir zorluk ve darlik olmayacak mi kabirde?

Cevap: Gece yatagimizda upuzun yatmaktayiz. Halbuki gordugumuz ruyalarla dunyanin obur ucuna kadar gidebiliyor, en genis mekanlarda cesitli guzellikleri seyredebiliyoruz. Bedenimizin yatakta olmasi bu turlu seyahatimize engel olmuyor...

Daracik mezardaki halimiz de aynidir. Bedenimiz kabirdeki daracik yerinde upuzun yatmakta iken, ruhumuz amelimize gore gokleri gecmekte, melekleri seyretmekte, cennetteki makamini gormekte, sonra gelip kendine ait ozel yeri olan cenneti seyredecek koskune yerlesmektedir! Bu konuda Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) mujdeli cok hadisleri Kutub-u Sitte'de mevcuttur. Mumini mutlu etmeye yetecek kadar bilgilerle dolu olan bu mujdeli hadislerden bir tanesinin mealini birlikte gozden gecirelim isterseniz. Bir defasinda Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) namazini kildirdigi cenazeyi kabrine koyduktan sonra mezarlikta yaptigi konusmasinda, imanli insanin olumune, kabir hayatina ait bilgiler vererek buyurmus ki :

- Mumin insanin dunyadan ayrilma zamani geldiginde, gunes gibi parlayan nur yuzlu melekler cennet kokulu kefenle gokten iner, muminin gorebilecegi yakinina otururlar. Olum ani gelince gorevli melek kalkip basucuna gelir ve :

- Ey tertemiz yasayan ruh, Allah'in affina ve mukafatina kavusmak uzere artik cik yuvandan! der.

Imanli kulun ruhu bir damla su gibi kolayca akiverir melegin elindeki koruyucu cennet kabinin icine. Boylece melek onu sefkatle teslim alir. Hicbir yerde gorulmedik guzel kokularla susleyerek goklere yukari yukselirken, yanlarindan gectikleri diger melekler, bu guzel kokunun sahibinin kim oldugunu sorarlar. Dunyada yaptigi iyiliklerini anlatarak, "Falan hizmetin, iyiligin, ibadetin sahibi falan kimsedir." diyerek tanitirlar. Yedinci kat gogu gecinceye kadar her katin melekleri o mumini sevgiyle karsilar, saygiyla da ugurlarlar. Nihayet Rabb'imizin manevi huzuruna varir, orada kendisine korkmamasi, Ilahi teminat altinda oldugu hissi ilham edilir. Bundan sonra Rabb'imiz :

- Dunyada iken itaat ve ibadetten geri kalmayan bu sadik kuluma, ameline munasip dusen cennetin guzel yerini gosterin, sonra da onu tekrar yeryuzune indirin, ben insani topraktan yarattim, tekrar topraga dondurecegim, sonra yine topraktan cikaracagim! buyurur.

Cennetteki yerini goren muminin rahatlamis ruhu, tekrar yeryuzune getirilip cesedine iade edilir. Hemen iki sorgu melegi gelir. Kendisine sorular sorarlar. O da dunyada iken yabancisi olmadigi bu sorularin cevaplarini kolayca vererek der ki:

- Rabb'im Allah, dinim Islam, kitabim Kur'an, Peygamberim Muhammed aleyhisselam'dir!.. Rabb'imizden tasdik gelir:

- Kulum dogruyu soyledi. Gercekten de dunyada boyle biliyor, boyle yasiyordu. Simdi bu sadik kuluma cennet elbiseleri giydirin, dar mekandan cennetteki yerini seyredecegi koskune goturun!..
Bundan sonra imanli insanin ruhu kosk misali bir genis yere tasinir. Acilan pencerelerden cennet ruzgarlari esmeye, cennet kokulari gelmeye, cennet manzaralari gorulmeye baslar. Bu siralarda dunyada iken yaptigi tum ibadetleri, iyilikleri, hizmetleri birer sevimli dost sekline gelerek kendisini yalnizliktan kurtaracak arkadas olarak tebrikte bulunurlar!..
Kisaltarak arz ettigimiz bu hadisin mujdeli bilgisinden de anlasiliyor ki, bu hayati inkarla degil de, boyle imanla yasayan -itaat ve ibadetle- insan icin olum de, kabir de korkulacak son olmayacaktir. Yasadigi imanli hayatin mukafatini orada acikca gorecektir . Sozun ozu :
- Insan nasil hayat yasiyorsa burada, onun geregini gorecektir orada!

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.