T a r a f s ı z D e ğ i l i z

toplumu bölme fitnesi çıkaranlar...

Toplumu bolme fitnesi cikaranlar...
Kimi insanlar bal yapan ari gibidirler. Hep guzel seyler yapmaktan lezzet alirlar, topluma hizmet etmekten huzur duyarlar. Kimileri de zehirden gida alan yilan gibidirler.Hep kotulukten lezzet alir, topluma huzursuzluk vermekten mutluluk duyarlar. Cevrenizde her iki tipten de ornek gorebilirsiniz. Hatta oylelerini de gorebilirsiniz ki, isleri gucleri copluk eseleyip koku yaymak, fitne atesi yakip yangin cikarmak olur. Toplumda kucaklasip kaynasma baslarsa bundan rahatsizlik duyarlar. Itisip kakisma, kavga, dalasma baslatabilirlerse bundan da sevinip lezzet alirlar. Cunku menfaatlerini toplumda cikaracaklari kavga ve karisIklik uzerine kurmuslardir.

Islam kulturunde kardesligi bozarak topluma anarsi korukleyen bu tiplere, fitne adam denir. Yaptiklari da fitne cikarmak diye tarif edilir, bedduaya layik gorulurler. Nitekim sahsina karsi yapilan zulum ve haksizliklara asla beddua etmeyen Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Hazretleri, fitne adamlarin topluma verdikleri zararin buyuklugunu gorunce bedduaya mustahak gorerek demis ki :

- Fitne uykudadir, uyandirana Allah lanet etsin!..

Evet, kendine reva gorulen nice zulum ve eziyetlere beddua etmekten hep kacinmis olan Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), toplumda fitne cikaranlara lanet okumaktan kacinmamis, onlari boylesine agir bir bedduaya mustahak gormustur. Cunku toplumda buyuk felaketler, bu tiplerin yaktigi fitne atesiyle baslar, sonra icinden cikilmaz yikimlara, cinayetlere bunlar sebep olur.

Hep karisIklik cikarmak icin firsat bekleyen bir fitne adam, komsusunun mutlu ve huzurlu yasayisindan rahatsiz olur, haset duyar. Bu sebeple bir fitne atesi yakmayi hemen planlar. Yaptigi sey aslinda basittir, ama sonucu bir yuvanin sonmesine sebep olacak dehsettedir. Gider komsusunun bahcesinde bagli duran kocun ipini cozup kocu serbest birakir. Bundan sonra da bir kenara cekilerek meydana gelecek fitne sonucunu haince bir zevkle beklemeye baslar. Ipi cozulerek serbest kalan koc ise dogruca evin icine girer, duvarda asili duran koca aynaya bakip da kendi gibi heybetli bir kocun karsisinda dimdik durdugunu gorunce, geriye cekilerek olanca hiziyla bir kafa koyar aynada gordugu koca... Bir anda tuz buz olan aynanin sangirtilari uzerine kosarak gelen evin hanimi, hatira aynayi kocun vurdugu bir kafayla tuz buz ettigini gorunce hiddete kapilir, derhal bir adam cagirip kocu hemen oracikta kestirir...

Mesele bu kadarla bitse iyidir. Ama bitmez. Cunku uykuda olan fitne uyandirilmistir bir defa... Aksam isinden eve donen bey de, sevimli kocunu kestiren hanimina karsi ofkeye kapilir, tabancasini cekip, "Bir ayna icin bir koc kesilir mi?" diyerek tek kursunla hanimi yere serer. Bu defa olayi duyan haminin ailesi gelip de kizlarinin kanlar icinde yerde yatan cesedini gorunce, "Bir koc icin bir cana kiyilir mi?" diyerek ayniyla karsilik verirler, tek kursunla onu yere sererler.

Olaylari geriden zevkle seyreden fitneci adam ise omuzlarini silkerek soylenir :

- Ben bir sey yapmadim ki, benim yaptigim sadece bir kocun ipini cozmekten ibarettir. Ne yaptilarsa kendileri yapti.

Halbuki o kocun ipini cozmekle mutlu bir aileyi yok etti...

Evet, Allah Rasûlu Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) hep hak soyler :

- Fitne uykudadir, uyandirana Allah lanet etsin!.. Cunku yakilan o fitne atesiyle nice masum insanlarin cigerleri yanmakta, toplumdaki birlik, beraberlik parcalanmaktadir. Halbuki bizler asirlar boyu kardes kardese hep kucaklasarak yasadik. Yine de oyle yasamak azim ve askindayiz. Bizim bu mutlu kardesligimizi bozmaya calisan fitne adamlar simdilerde gorev basindalar anlasilan. Bizi bolmek, parcalamak, kardesi kardese dusman yapmak istiyorlar. Biz de Allah Rasûlu Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in duasini tekrarlamaktan cekinmiyoruz artik :

- Fitne uykudadir ; uyandirana Allah lanet etsin!..


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.