T a r a f s ı z D e ğ i l i z

YILBAŞI VE BİZ

Hz. İsa(as)'ın doğumunu esas alan, Miladi yeni yıla girişin ilk gecesine yılbaşı diyorlar. Hıristiyanlarca Hz. İsa(as)'ın doğum tarihi, 25 Aralık olarak kutlanmaktadır.

Pagan çağında avlanan hayvanlar, Amanor (Ermeni mitolojisinde Yeni-yıl Tanrısı) onuruna çam ağaçlarına asılırmış.Noel günü, çam ağaçlarına çeşitli şeyler asılarak yapılan tören, Pagan geleneğinden geçmiştir. "Ağaç Tapımı" yapılan bölgelerde çam ağacına tapılmıştır.

Noel baba, Hıristiyanlarca Noel gecesi çocuklara armağanlar dağıttığına inanılan mistik kişiliktir.[İnanç Sözlüğü-O. Hançerlioğlu, ilgili madde, bkz.]

Hıristiyanlar, Noel'ini bayram olarak kutlamaktalar. Ne yazık ki, bizim ilerici, aydın geçinen (Atila İlhan'ın deyimiyle Türk aydını yoktur) bu pagan kültürünü Türklere çağdaş bir şey gibi kabul ettirmek için, her türlü çalışma yapılmakta, adeta gizli, gönüllü Hıristiyanlık propagandası yapılmaktadır. Her vesileyle İslam'a saldıranlar, bu yılbaşı kutlamalarını masum gibi göstererek kutsamaktalar. Sanki masumane bir olaydır. Bütün günahlar, günahkârlar için masumane, sıradan şeylerdir. Şeytanın başarısı günahın kendinde değil, işlenmesindedir.

Yılbaşı kutlamalarına baktıkça, sömürünün beyinleri nasıl istila ettiğini görüyoruz. İstilanın beyinleri kontrol eden provoke, yönlendirme ve yönetme işlevselliğini anlıyoruz.

Size ait olmayan sizde ise, emanetçisiniz demektir. Emanete bizim diyor ve sahipleniyorsanız, hırsız ve arsızsınız demektir.

Rasulullah(sav) buyurdular ki:
"Men teşebbehe bikavmin fehuve minhüm."-" Kim ki bir kavme benzerse o, ondandır."
Benzemeyin, bizi benzetmek isteyenlere! Sizi İslam'ın özünden koparmak isteyenlere benzemeyin ve kutlamayın bunları..Allahü Teala buyuruyor:"…siz onların dinlerine dönmedikçe, onlar(Hıristiyan ve Yahudiler) sizden asla razı olmazlar."Haberiniz olsun!

Seninle, senin bayramında, bayram yapmayanın, bayramında nedir bu şenlik! Keşke o kadar masum olsa bütün duygular. A.Dilipak Bey'in sık kullandığı gibi,"Cehennem yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir."

İ.B.B Başkanı, yılbaşı kutlamasını kaldırdı diye, adamı defe koyup çalacak, kartel medyası.
Yapılan iş ne kadar doğru olursa olsun, İslami hassasiyet ihtimali varsa, saldırılar futursuzca ortaya dökülüyor.

En büyük propaganda aracı medyayı güzel kullanıyorlar, bizler bunu daha idrak etmekte geç kaldık. Değerlerimizi yıpratmak için, her şeyi mubah görmekteler.

Noel baba, armağanlarla kutsamaya geliyor, teslisin ifadesi, boynunda ki haçla. Çocuklarımızı Küçükten alıştırıp, onlardanlaştırıyorlar. Ana sınıflarında, Yılbaşı hazırlıkları hızla sürüyor. Minicik Müslüman evlatlarımıza Noel şapkaları (Huni şeklinde ve kırmızı) hazırlanıp, süslemeler ve hediyeler hazırlatılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı ise, buna dur dememektedir. Haçlı misyonerleri dışarıda değil, içimizde ararsak, daha doğru olur.

Ey Hilal'in ve Yıldız'ın nazlı süsü, Ey ezanları taşıyan Minarelerin, Ey Mabetlerin beklediği inanmış gönüllerin "ilay-ı Kelimetullah" hadimi milletim, özünden kopartılırken, sessiz misin hala. Tepki koymak (İtiraz) en tabi hakkındır. Sana reva görülene, iman nurunu gösterip, aydınlat karanlık yılbaşı rezaletlerini. Çocuklarımıza anlatalım ve bildirelim ki, bu bizden bir şey değil. Bizden olmayan ve bize dayatılan bir kültür emperyalizmidir.

'Ecdad-ı Şüheda'nın kemiklerine dökülen haçlı kusmuğu, gençlerin imani inkıtalarından biridir. Masumiyetiyle imani katlin, günahları önemsemeyişin ifadesidir, yılbaşları.

Kaldırmayın kadehleri, açmayın şişeleri, patlatmayın iman coğrafyanızı, ar gelsin yüzünüze.
İman, şike ve şakaya gelmez. Benzediklerinizle haşre hazırsanız, buyurun, yılbaşı sizin..


"Allah buyuruyor: "O, Amellerinizin hangisinin daha güzel olduğunu sınamak ve tesbit etmek için, ölümü ve hayatı yarattı."[Mülk Suresi 2. Ayet]


--
Korkaklıkta mahçup olmak,ilerlemekte şeref var.İnsan,korkaklık gösterek, kaderin cilvesinden yakasını kurtaramaz.

Web Sitemiz: http://www.gencmusalli.com
http://www.dersaadet.org
Blogumuz: http://gencmusalli.blogspot.com
http://dusunceufuklarinda.blogcu.com

Hasan Ahmet Evliyaoğlu
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.