Hz. Amine'nin ilk kez yayınlanan kabri-FOTO GALERİ


Darendehaber.com, Peygamber Efendimiz'in muhterem annelerinin kabrinin son halinin resimlerini Hulûsi Efendi Vakfı'ndan izin alarak sayfalarına taşıdı. İlk kez yayınlanan bu resimler gündem oluşturacak.




Medine’de ki Neccaroğullarından olan Peygamberimizin dayılarını ziyaret ettikten sonra dönerken Ebva Köyü’nde miladi 577 tarihinde vefat eden Hz. Amine annemizin mezarının son durumu içler acısı halde...Hz. Âmine’nin kabri eskiden köy iken şimdi vadi halini alan Ebva Vadisinde bulunan bir tepede. Osmanlı devrinde kabir, bir türbe içine alınmış, iki ucuna mezar
taşları dikilmiş, burası daha sonra Suudi Hükümeti tarafından yıktırılmış, ziyaretler de yasaklanmıştı. Malatya’nın Darende İlçesinden giden bir grup hacı Hz. Amine annemizin kabrinin bulunduğu yere çok zor şartlarda giderek kaybolan mezarını taşlarla belirgin hale getirerek, insanlık dersi verdi.

1 yorum:

  1. ALLAH RAZI OLSUN HACI ABİ AMCA VE DİĞER KARDEŞLERİMİZDEN Kİ AMİNE ANNEMİZİN ZİYARETİNE KADAR GİDİP MEZARININA BİRAZ DA OLSA DÜZEN GETİRMİŞLER.İŞALLAH YETKİLİLER BU DURUMA KARŞI KAYITSIZ KALMAZLAR KEŞKE BİZDE O ŞEREFE ERİŞEBİLSEK NUR İÇİNDE YATIYODUR İŞALLAH...ESKISIGIBIOLMAZ@HOTMAİL.COM SEVGİYLE , SAYGIYLA KALIN

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.