“Kâfirle çatışmayı göze alan Müslüman’a Türk denir”


TÜRKİYE: BU KELİMEYİ ÇOK SEVİYORUZ

İstiklal Marşı'nın Türk milletinin ortak mutabakat metni olduğu görüşünüzden hareketle, dernek vasıtasıyla milli birlik hareketi mi başlatıyorsunuz?

"Hareket başlatmak" fazlasıyla heyecan yüklü. Olmayan bir şeyi oldurmaya niyetimiz yok. Zaten yaşayan bir şeyin gözden saklanmasına engel olmak istiyoruz. Duygularımız elbette canlı; fakat yaptığımız iş tamamen zarurete mebnidir. Türk milletinin mutabakat metninin İstiklâl Marşı olduğu gölgelenmiş bir gerçek ise, bunun hak ettiği parlaklığa yeniden kavuşması gerekiyor. Toplum hayatına yeni bir yanılsama ilâve etmeden, nelerin yanılsama olduğunu göstermekten geri durmamak; bütün yapacağımız budur.

Dernek için Anadolu'da şubeler açacak mısınız?

Nereyi Anadolu olarak adlandırıyorsunuz? Size şube açma faaliyetimizi Trakya ile sınırlandırdığımızı söyleyeceğimi herhalde ummazsınız? Bütün Türkiye'de şubeler açacağız. Türkiye: Bu kelimeyi çok seviyoruz.

Açacaksanız eğer, şube yöneticilerinde ve üyelerde aradığınız şartlar neler olacak?

Yönetici ve üyelerimizde aradığımız biricik şart, riyasızlıktır. Türkiye ne zarar gördüyse, hesabını gizleyenlerden gördü.

Derneğinizin "Kuvayi Milliye" türü ulusalcı olarak tanımlanan siyasi yapılanmalarla benzerliği ve farklılığı nedir?

Biz "ulusalcı" (veya nasyonalist) değil, milliyetçiyiz. Yola Türk milletinin yekpareliğinden çıkıyoruz. Hiçbir beynelmilel veya beynelmilelci uzlaşmayla bağımız yok.

Siyasi görüş veya ideoloji ayrımı olacak mı? Yoksa İstiklal Marşı'nın altına imza atan herkese kapıları açık mı olacak?

İstiklal Marşı'nın altına imza atmayı yeterli bulmuyoruz. Şimdiye kadar milletin başındaki zorluk, imzayı atıp başka yönler seçenlerden dolayı doğdu. İstiklâl Marşı'nın alenen ve yüksek sesle telâffuz edilmesinden yanayız. Kimin gönlü, neden yana; ortaya çıksın. İstiklâl Marşı'na itirazı olmamak bir başlangıç olabilir. Asıl varılan yer iştirak ve elbirliği olmalı.

Derneğiniz, "Kafire karşı mukavemet gösteren müslümana Türk" tarifinizden hareketle, etnik unsurlarla (Kürt, Laz vs.) özel bir çalışma yapacak mı?

Benim tarifim "Kâfirle çatışmayı göze alan Müslüman'a Türk denir" şeklindedir. Çatışmaya girmek şart değildir; ama çatışmayı göze almak şarttır. Gözden Türklüğün bir etnisite değil; bir "taraf" olduğu saklanmak isteniyor. Hakikatin üstünü örtenlere kâfir dendiğine göre onlarla da çatışmayı göze almak lâzım.

Eski arkadaşlarınızdan talep geldi mi?

Eski arkadaşlarım kimlerdir? Şimdiye kadar kim bana arka çıkmış veya kim kendisine arka çıkmamı benden talep etmiş? Kazanç hırsıyla değil, millet mensubiyeti hızıyla yol alan kim ise onlarla beraberliğimiz bozulmaz.

MİT Müsteşarı'nın "ulus devletler parçalanıyor" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir "ulus-devlet" olduğu, birilerine kâfirler tarafından yutturulmuş bir palavradır. İstiklâl Marşı bize "sen şehit oğlusun" diyor. Değil miyiz? Manifaktür çocukları mıyız biz? Ticaret kapitalizmi veya finans kapital tarafından peydahlanmışların dölleri miyiz? Türkiye Cumhuriyeti Cihan Harbi sonrasındaki şartların içinde doğdu. Bu şartlar 1945'te artık hükümsüzdü. Olaya bu perspektiften bakıyoruz. Yani bütün dünyada milletlerle şirketler arasında ölüm kalım mücadelesi var. Türk milleti her millete benzemediğini göstermedikçe bu mücadeleden sağ çıkamaz.

Soruları getiren: Hasan ÖYMEZ (Star Gazetesi Muhabiri)

Cevap yetiştiren: İsmet ÖZEL


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.