Osmanlı Sevdası İrtica Kabul Edilmeli -yazı ve yorumları ile birlikte-

Osmanlı Sevdası İrtica Kabul Edilmeli

Gönderen Damacana - 11:10


Son dönemlerde yoğunluğu iyice artan bir "Osmanlı Sevdası" var, bu artık sevdadan çıkıp ülkemiz adına bir tehdit unsuru oluşturmaya başladı.

Hatta bu sevdayı kendini kaptıran bazı kesimden insanlar Osmanlı'yı Türkiye Cumhuriyetinden üstün görmekte hatta bazı padişahları Atatürk'ten üstün görme gafletine kapılmaktadır.

Bilmiyorum, benim yaşadığım bu topraklar Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olmasından mıdır nedir burada yukarıda anlattığım olaylar fazlasıyla var. Hatta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Mehter Takımı yer almış, protokolden ismini vermeyeceğim bir milletvekilimiz protesto ederek o esnada protokolden ayrılmıştır. Ben bayrama katılamamıştım, o anki halkın tepkisini ölçemedim. Zaten sonradan Mehter takımının orada olmasının yanlış olduğu da anlaşılmıştı.

Her fırsatta Osmanlı'nın büyüklüğüne değinen bu zat-ı muhteremlere, Cumhuriyet ve Atatürk bilincini aşılamak gerekir. Onun için bence tarih kitaplarımız yeniden gözden geçirilmeli, büyük şanla anlatılan İstanbul'un fethi vs biraz abartısı indirmeli, konunun aslı öğretilmelidir.

Çünkü bu kitaplarla büyüyen gençlik şuan da ülkemizi yönetiyor ve devlet adamları gerçekten Osmanlı'yı çok büyük bir devlet sanıyorlar.

Osmanlı diye övdüğüm bu devlet gelişen dünyaya ayak uyduramamış, sonrasında ulu önder Atatürk'ün üstün zekası ile yaşadığımız çağa uygun olarak Cumhuriyet rejimi kurulmuştur.

Gençlerimize, çocuklarımıza asıl övünç kaynağı Cumhuriyet olduğu öğretilmeli, Osmanlı Devleti'nin tarihin tozlu sayfalarında kaldığı ısrar ve inatla bildirilmelidir. Bu Osmanlı Sevdasının da bir irtica suçu olduğu kabul edilmelidir.


23 yorum:

avare dedi ki...

Haklısın, Osmanlıya hayran olanlara irticacı denmeli. İrtica suç kabul edilmeli ve suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalı.

Hayranlığı engellemek için ne gerekiyorsa yapılmalı.
"Saat dokuzu beş geçe
Atam Dolmabahçe'de"
dizelerindeki Dolmabahçe, dolma bahçe diye yazılmalı ki gençler birgün Dolmabahçe'nin Osmanlı eseri olduğunu öğrenmesinler. Süleymaniye, Selimiye, Sultan Ahmet ibadete kapatılmalı, heryerine örümcekler bağlamalı.

Atatürk'ün bir zamanlar Osmanlı vatandaşı ve subayı olduğu, Osmanlı mekteplerinde eğitim gördüğü unutturulmalı. Hatta cumhuriyetin mimarlarının İkinci Abdülhamit'in başlattığı eğitim hamlesiyle yetiştiği, o zevatın birçoğunun 1880 kuşağından olduğu unutturulmalı. Tarih, dönemiyle değerlendirilmemeli.

İstanbul'un fethi niye bu kadar abartılır ki, toplarla surları delmiş ve girmişler işte İstanbul'a.

Mehter Marşları hatta Türk Sanat Müziği -aralarında Atatürk'ün sevdiği şarkılarda olsa da- radyo ve tevelerden kovulmalı. Bunlar olduğu sürece Osmanlı hayranlığı artacak, cumhuriyet düşmanları çoğalacaktır.

Hat, tezhip, ebru dediğin sanat mı ki! Esas sanat, Bedrimizin Baykamımızın ilk mastürbasyon yapınca şeyini sildiği peçeteyle yaptığı şeydir, adını unuttum işte. Siz anlayın.

Divan şiiri de oluyor! Oysa Kuşumaydının şarkı sözleri ne kadar da hayatın içinden ve anlamlı...

Osmanlı bir Cihan Ünal yetiştirebilmiş mi, tiyatrosu var mı? Yok tabii, senelerce Karagözle, Ortaoyunuyla uyutmuşlar milleti. Sineması da yok Osmanlının.

Gençlerin cumhuriyete sahip çıkması için eskiyi yok sayması yetiyor. Bir geçmişimizin olduğunu da unutmalıyız. Tarihimizi cumhuriyetle başlatmalıyız.

9/11/07 16:09
Fatih Arslan dedi ki...

Atatürkün Kanuni ya da Fatih'den çok üstün ne yönleri vardı? Osmanlı sevilmeyecek de kim sevilecek ? Mustafa Kemal Paşamız da zaten bir Osmanlı Torunu değil midir ? Türkiye diye bir şey varsa o da Mustafa Kemal, sayesinde, Mustafa Kemal gibi bir üstad yetiştiyse o da Osmanlı sayesinde. İkisinden birini hiçe sayarsanız olmaz.

9/11/07 17:12
muratsahin dedi ki...

senin yazdıgın yazının hiç bir kelimesine katılmıyorum.

Osmanlı küçük bir devlet degil gercektende büyük devletti.Osmanlıyı bitirende kendini vatansever sanan itihat ve terakicierdir.33 yıl devletin yıkılmadan tutan padisahı indirip ne oldugu belli olmuyon, dahası kendi ilini bile bilmeyen mehmed resatı getirmislerdir.

Ecdadımızın onca basarısını görmezden gelemeyiz.
Yüce önder Atatürk nasıl bir onurlu sahsiyeti sahipse Osmanlıyı yöneten ( son ikiyi saymıyorum ) onlarda öyleydi.

Osmanlı Türklük kavramını dünyaya anlatan bir imparatorluğumuzdu.

Milli bayramlarımızda onlara yer vermek zorundayız.Tarihini reddeden bir milletin geleceği yoktur.Unutmayın

Sizden yazınızı gözden gecirmenizi tavsiye ediyorum

9/11/07 17:34
Damacana dedi ki...

Öncelikle yukarıdaki yazımın arkasındayım. Önce bunu belirteyim.

Geleyim söylediklerinize. Yazımda da belirttiğim gibi "Osmanlı Sevdası" nın son dönemlerde arttığını söylemiştim. Yorumlarınızla bunu ispat ettiğiniz ve yazımı doğruladığınız için teşekkür ederim.

Sadece gerekli ve önemli olanlara cevap vereceğim.
@avare
Atatürk'ün Osmanlı mektebinde eğitim gördüğünü belirtmişsin, siz değilmiydiniz bizlere ilkokulda Atatürk'ün mahalle mektebinde değil de çağdaş eğitim yapan subay okuluna gitmek istediğini öğreten. Öyle değil mi hocam?
Olayın edebi ve sanat yönüne değinmişsin saydıklarının hangisi Türkiye Cumhuriyeti'nden değerli sen söyle.

@fatiharslan
Atatürk'ün kurduğu bir sistemde yaşayıp ne fark var dersen muhatabım olamasın. Önce Ulu Önder'e saygı göster.

@muratsahin
Tarihini reddeden bir milletin geleceği yoktur demişsin doğru söylüyorsun. Bizim tarihimizde Kurtuluş Savaşı ile başlar, bunu unutma.

Şahsen benim 0 noktam Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır.

9/11/07 19:24
Fatih Arslan dedi ki...

@damacana

Benim Atatürke saygım olmadığını hangi cümleden nereden çıkartın anlamadım ? Bence benim saygı gösterdiğim kadar biraz da sen geçmişine saygı göstersen böyle olmaz. Yazdıklarımı bile anlamadan doğrudan saldırmışsın, ki bu da olmamış. Belli ki sinirlenmişsin ama bunun yolu yazımda "Üstad" diye bahsettiğim kişi hakkında saygılı olmadığımı uydurman ile çözülmüyor.

Sana "sıfır" noktanda mutluluklar dilerim

9/11/07 19:33
İsimsiz dedi ki...


Yazmış olduğun bu yazının sadece ilgi çekmek için yazılmış bir yazı olduğunu düşünüyorum,aklı başında olan bi insan Osmanlı İmparatorluğu için böyle bir yazmaz.bi de sen osmanlı tarihini yazan kitapların abartılı olduğunu söylemişsin.sen nerden okudun osmanlı tarihini de söyle bizde o kaynaktan faydalanalım slyermix@hotmail.com

9/11/07 19:35
avare dedi ki...

"çağdaş eğitim yapan subay okulu" da Osmanlı'nın idi. Manastır'da, Selanik'idi. Oh be, o topraklar elimizde değil şimdi. Yoksa onlar da başa bela olurdu.

Saydıklarımın hiçbiri cumhuriyetten değerli değildir. Süleymaniye yıkıla, kütüphaneler yakıla! Yaşasın Cumhuriyet!

"Şahsen benim 0 noktam Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır."

Sen öyle diyorsan öyledir. Bu lafın üzerine diyecek birşeyim yok benim.

Selametle

9/11/07 19:37
Damacana dedi ki...

@fatiharslan
"Atatürkün Kanuni ya da Fatih'den çok üstün ne yönleri vardı?" sözlerinden çıkardım.

@isimsiz muhterem
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ilk ve orta öğretim Tarih kitaplarındaki Osmanlı bölümlerinden.

9/11/07 19:38
Fatih Arslan dedi ki...

@damacana

Belli ki hala anlamamışsın. Evet yineliyorum, üstün olan ne var? Merak ediyorum ne okudun da bu kadar nefret ettin. Atatürk de insan diğerleri de insan. Her biri büyük işler yapmış, büyük adamlar büyük insanlardır. Bunda anlaşılmayacak ne var ?

9/11/07 19:42
İsimsiz dedi ki...

@damacana Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ilk ve orta öğretim Tarih kitaplarındaki Osmanlı bölümlerinde sıradan bi devletti geldi geçti diye yazmıyor ,ben sana bu kadar "sen nerden öğrendin osmanlı taihini" diye sordum.Birde diğer arkadaşlardan ricam yorum yapmasınlar artık bu adamın istediğide bu zaten demin dediğim gibi sadece ve sadece ilgi çekmek bloguna ekleyecek bişi bulamamış ve böyle bi yazı yazmış

9/11/07 20:37
ersines dedi ki...

"Osmanlı Sevdası İrtica Kabul Edilmeli" bunu yazdiğini inanamiyorum @damacana..1.si Osmanlı olmasaydi şimdiki Türkiyenin temelleri olmazdi.2.si Osmanlı son dönemlerindeki padişahlara bakarak Osmanliyi kötüleyemezsin..3.sü sifir noktasini Kurtuluş savaşi olarak belirlemişsin bana göre sifir noktasi Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu almasi yani 1453'tür.

Tabiki de yeniliklere ayak uyduracaz.Ama Osmanliyi asla yok sayamayiz..Geçmişini inkar eden toplum asla yükselemez..Bakin batılı devletlere ingiltere,ispanya hepsi hanedanlara sagi gösterip sembolikte olsa kral,prens ünvanlari veriyo..

Ben Osmanli torunu olmaktan gurur duyuyorum..Herkeste geçmişine saygi göstermeli..

10/11/07 12:29
Damacana dedi ki...

@ersines
Yazdığın yazılar birbiri ile çelişiyor. Hem Osmanlıcılık yapıyorsın hem başlangıç noktam 1453 diyorsun, 1299 de bari.

10/11/07 15:22
İsimsiz dedi ki...

Önce cinsellik, şimdi de kutsallara saldırmak...
Hit toplamak için yapacağın ne kaldı başka, sitede canlı yayın mı yapacaksın bilmem bi yerlerden

10/11/07 15:40
ersines dedi ki...

@damacana Allaha şükür tarih bilgim iyidir..Senin verdiğin Osmanli devletinin kuruluşu..1453 derken istanbulun alinmasi Osmanli ve daha sonra Türkiye için ne büyük önem taşidiğini belirtmek için yazdim.Senin deyiminle sifir noktasindan kasit o..bilgine..

10/11/07 16:13
Emre dedi ki...

Fazla uzatmayacağım çoğu kişi yazmış gerekçeleri ve apaçık burdan diyorum ki saçmalamışsın!!Bilmiyorum yayınlamazsın sanırım ama en azından okursun! Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez!

Osmanlıyı sev diyemem ki her Türk'ün sevmesi lazım ama onu silmek isteyene de karşı çıkarım. Sıfırdan kurulmadı bu ulus. Atatürk bile Osmanlı Devletinin tüm sorumluluklarını kabul ederken sen bunu söyleyemezsin!!
Eğer hit için yazdıysan da yazık sana!!!

10/11/07 19:13
Damacana dedi ki...

@emre efendi
Herkesin yorumuna saygılıyımdır. Bugüne kadar küfür ve hakaret hariç kimsenin yorumunu silmedim.

Saçmalamışsın demişsin, neye göre? kime göre? Bana göre de sen saçmalıyorsun bunun bir ölçüsü mü var

Yazımı hit almak için değil, Türkiye'nin acı bir gerçeğini sizlere bildirmek için yazdım. Ulusumuzun ileriki 10-20 yıl içerisinde bu gerici zihniyetle çok problem yaşayacağını tahmin ediyorum. Bekleyip göreceğiz.

10/11/07 22:03
İsimsiz dedi ki...

niye 10-20 yıl içinde diyosun Türkiye cumhuriyeti son 5 senedir hiç bu kadar birlik ve dirlik yaşamamıştı allahın bilgisiz kıskanç koministi seni

11/11/07 22:41
İsimsiz dedi ki...

gerçekten şaçmalıyorsunuz !

12/11/07 01:01
ngereksizinsan dedi ki...

damacana bir kac soru sorabilirmiyim?
Cumhuriyetin temelleri kimin tarafindan ne zaman atilmis?
Istanbulun fethini madem abartiyorlar konunun aslini bize anlatan bizi yazi yazabilirsin.. gercekleri ogrenmek acisindan..
bana buyuk devletlere ornek verebilirmisin pardon o zamanlar devlet kavrami yoktu galiba buyuk imparatorluklara ?
sevgiler..

30/12/07 06:15
Damacana dedi ki...

@ngereksizinsan
Cumhuriyetin temelleri tanzimat fermanı(1839) ile atılmıştır. Sonrasında demokrasileşen bu ortamda Atatürk zor şartlar altında Cumhuriyeti kurmuştur.

Senin gibi düşünen insanların olabileceğinden bu yazıyı kaleme aldım. Okuyabilirsin.

Neye göre en büyük? Ama yine de cevap vereyim dünyanın en büyük devleti Osmanlıdır. Hatta konu ile alakalı bir hikaye yazayım.
Bir gün Osmanlı'da bir paşa, İngiliz Generale soruyor; Dünyanın en büyük devleti kim diye? Türk paşa, dünyaya yayılmış İngiltere cevabı beklerken İngiliz general Osmanlı Devleti diye cevap veriyor. Paşa şaşkın bir halde sebebini soruyor. General, "300 yıldır siz içeriden, biz dışırıdan yiyoruz hala yıkamadık şu devleti." cevabını alıyor.

Sonuçta bir hikaye olmasına rağmen dikkatimi çekmiştir.

30/12/07 09:25
ngereksizinsan dedi ki...

Ben en buyuk Osmanli demiyorum ama kucumsenecek veya yok sayilacak bir devlet olmadigini dusunuyorum..
Verdigin link Istanbulun fethi sorusuna cevap olarak galiba.. yanliz anlamadigim sey herhalde savas olmasaydi yardim ederlerdi diye dusunuyorsun ama zaten Avrupanin buyuk devletleri(Ingiltere ve Fransa dahil) Katolik ve Ortodoks ayrilmasindan sonra zaten Bizansi desteklememe karari almislardi.. son olarak Istanbulun fethi o zamanki sartlar goz onune alindigini cidden basit ve kucumsenecek bir olay degil..
Benim icin
1-Kurtulus Savasi
2-Istanbulun Fethi
hikaye icin tesekkurler..

30/12/07 18:34
Şuurlu dedi ki...
Bu yazı, bir blog yöneticisi tarafından kaldırılmış.

8/1/08 22:07
Şuurlu dedi ki...

şuursuzsun şuurlunun mesajlarını kaldır anca...

http://www.damacana.org/2007/11/osmanli-sevdasi-irtica-olarak-kabul.html

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

2 yorum:

  1. yazık osmanlı torunları olucaksınız aslını inkareden bızden değildir sultan alpaslan aldı bu doprakları osmanlı bu gune getırdı sızlermı sahıp cıkıcaksınız bugunlere gelmemız cumurıyetcıdıye duşunupte ergenekomgıbı orgutleşenlermı cumhurıyet ci sizce ulkenın bugunkı durumu onlargıbı ve sızıngıbı duşunenlerle doldu halk ejdadını onuttu seyelerınde

    YanıtlaSil
  2. yazık osmanlı torunları olucaksınız aslını inkareden bızden değildir sultan alpaslan aldı bu doprakları osmanlı bu gune getırdı sızlermı sahıp cıkıcaksınız bugunlere gelmemız cumurıyetcıdıye duşunupte ergenekomgıbı orgutleşenlermı cumhurıyet ci sizce ulkenın bugunkı durumu onlargıbı ve sızıngıbı duşunenlerle doldu halk ejdadını onuttu seyelerınde

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.