Öğrencilerin %10'u uyuşturucu kullanıyor

EĞİTİMDE BİR ŞEY EKSİK !
Gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımını raporlar da doğruladı: Türkiye'deki okul öğrencilerinin %10'u uyuşturucu kullanıyor

Türkiye'nin karanlık uyuşturucu tablosunu bir rapor daha gözler önüne serdi. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (EMCDDA) 2007 yılına ait 12. uyuşturucu raporunu açıkladı.
Raporda Türkiye’yle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunuldu. Resmi kuruluşlardan alınan verilerle hazırlanan raporda, Türkiye’de okul öğrencilerinin yüzde 10’unun uyuşturucu kullandığı açıklandı. Belçika, İrlanda, Fransa, İspanya ve İngiltere’deki öğrencilerin ise yüzde 30’dan yüzde 44’üne kadarının uyuşturucu kullandığı değerlendirildi. Raporda yer verilen tespitlerden bazıları şöyle:
Eroinin dünya piyasasındaki ana ticaret yolu Türkiye. Dünya eroin pazarını elinde bulunduran Afganistan, uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderiyor ve buradan da tüm dünya ülkelerine pazarlanıyor.
2000-2005 yılları arasında Türkiye’de ele geçirilen eroinin miktarı tüm Avrupa’daki yakalamalardan daha yüksek. 2005 yılında Avrupa’da yakalanan toplam eroin miktarının yarısı da Türkiye’de ele geçirildi.
Avrupa’da 2006 yılında 3.5 milyon olan kokain kullanıcısı sayısı 2007 sonunda 4.5 milyon kişiye çıktı.
Esrar Avrupa’da kullanılan en yaygın uyuşturucu. Halen 70 milyon kişi esrar kullanıyor. Her 5 yetişkin Avrupalı’dan biri esrar içiyor. Ecstasy kullanların sayısı ise 9.5 milyon.
Her yıl uyuşturucuyla mücadelede Avrupa ülkelerinin 13 milyar ile 36 milyar Euro arasında para harcandığının belirtildiği raporda, "AB Uyuşturucu Eylem Planı" hazırlanacağı vurgulandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.