T a r a f s ı z D e ğ i l i z

] Rusya'da İslami Hastahane

Rusya'nın başkenti Moskova'da İslami kurallara uygun şekilde hizmet verecek bir hastane açıldı. Rus Nezavisimaya gazetesinde yayımlanan habere göre, başkent Moskova'nın Volgagradski Prospekt bölgesinde açılan hastanenin cami veya herhangi bir İslami kuruma bağlı olmadığı, tamamen ticari amaçlarla hizmet vereceği belirtildi.

Rusya'nın İslam dünyasıyla yakınlaşma politikası

HAREMLİK-SELAMLIK TEDAVİ VAR

Haberde, hastanenin açılışına Rusya Müftüler Konseyi yetkililerinin de katılarak, sahiplerine ''önemli'' tavsiyelerde bulunduğu kaydedilerek, şöyle denildi: ''Bilindiği üzere, İslam dininde bazı özel şartlar var ve bunlar hastalığın tedavisi dahil, Müslümanların yaşamlarını düzenlemektedir. Buna göre, hastanede tedavi sırasında alkol içeren ilaçlar kullanılmayacak. Erkek hastaları erkek doktorlar, kadın hastalarıysa kadın doktorlar muayene edecek. Hastanede ayrıca bir mescit ve helal yemeklerin hazırlandığı bir yemekhane bulunuyor.''

ARAPÇA, FARSÇA VE İNGİLİZCE

Müslüman ülkelerden Moskova'ya gelenlerin sayısının çok fazla olduğuna dikkat çekilen haberde, şunlar kaydedildi: ''Hastanede, bu kişilerin dinlerine ve geleneklerine uygun olarak tedavi yapılacak. Hastane çalışanları, günde 50-70 kadar kişinin telefon ederek, hastanenin özellikleri ve yapılan tedavi hakkında bilgi talebinde bulunduğunu belirttiler. Hastane personeli için dikkat edilen kıstasları da Arapça, Farsça ve İngilizce konuşmaları, Müslüman gelenekleri bilmeleri ve doğu ülkelerinde bir süre çalışmış olmaları bulunuyor. Çalışanlar arasında hem Müslümanlar, hem de diğer dinlere mensup kişiler de bulunuyor.''

BAŞKA HASTANELER DE AÇILACAK

Nezavisimaya, Rusya Müftüler Konseyinin hastanenin açılışını Orta Doğu ülkelerinin medyasına duyurduğunu belirterek, Kazan ve Ufa'da da benzer hastanelerin açılmasının planlandığını yazdı.
TevhidHaber


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.