T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] T.C. Mahkemesinde Ayet Delilli Hüküm(!)

T.C. Mahkemesinde Ayet Delilli Hüküm(!)http://www.furkanhaber.com/haber_detay.php?haber_id=16439

Laikçiler bu hükme kızacak mı yada Kur'an gerektiği yerde kullanılacak mı?

Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç, gerekçede hukukî açıdan tartışılacak ifadeler kullandı. Dinî referanslara atıf yapan Övüç, kararına "Onlara asla ölü demeyiniz, zira onlar diridir." şeklindeki ayeti dayanak yaptı. Başbakan Erdoğan'a da 'itinalı konuş' tavsiyesinde bulundu. Ölen vatandaşları için her yıl Çanakkale'de anma töreni düzenleyen Avustralya'yı örnek gösterirken, Erdoğan'ın bu sözü sebebiyle şehit yakınlarının ağır bir bunalıma girdiğini, toplumda da büyük bir infial oluştuğunu ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın 3 yeni kuruş tazminata mahkûm edildiği davanın 4 sayfalık gerekçeli kararında ilginç ifadeler kullanıldı. Erdoğan'ın şehitlerden bahsederken 'kelle' tabirini kullandığı belirtilirken, dini referanslara yer verilmesi dikkat çekti. Kerinçsiz'in dilekçesindeki, "Kur'an-ı Kerim'de 'Onlara asla ölü demeyiniz, zira onlar diridir' şeklinde ayet vardır." ifadeleri aynen tekrarlandı. Kararda yer alan şu ifadeler de Kerinçsiz'in dilekçesiyle benzerlik taşıyor: "Kelleler olarak tabir edilen insanların bu vatan için ölen şehitlerimiz olduğu, şehitlerin manevi açıdan kutsal olup korunması gereken değerlerin başında geldiği, şehitlik mertebesinin dinen de en yüksek mertebe kabul edildiği,.. şehitlik bu toplum için bu kadar önem arz ederken, toplumu yönetme iddiası ile ortaya çıkan insanların bu vatanın şehitlerinden 'kelle' olarak bahsetmesinin toplumda büyük infiale yol açtığı anlaşılmıştır."

Avustralya'nın Çanakkale'de ölen vatandaşları için her yıl tören düzenlediği hatırlatılan kararda, "Böyle bir ülkede bir siyasetçinin ülkemizin şehitlerinden bahsederken daha itinalı konuşması gerekir." denildi. Erdoğan'ın konuşmasında terörist başı Öcalan'dan bahsederken sürekli 'Sayın Abdullah Öcalan' dediği ileri sürülürken, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için can veren ve artık Türk halkından sadece saygı bekleyen vatan şehitleri için toplum içinde hakaret içeren bir söz olarak nitelenen 'kelle' tabirinin kullanılması dil sürçmesi olarak kabul edilemez." Başbakan'ın söz konusu ifadeleri, 2000 yılında Avustralya'ya düzenlediği bir gezide katıldığı radyo programında kullandığı iddia edilmişti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.