Türban Çıkışı Yapan Vekile İnceleme

AKP yönetimi, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın "türban kamuda serbest olmalı" açıklamaları hakkında inceleme başlattı.
AKP TBMM Grup Yönetim Kurulu, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın türban konusundaki açıklamalarını değerlendirmek için bugün olağanüstü toplantı yaptı.
Alınan bilgiye göre, Grup Yönetim Kurulu, AK Parti ile MHP arasında yapılan görüşmelerde ele alınmayan bir konuda açıklama yapan Tuna'nın tutumunu, "disiplin" açısından değerlendirdi.
Hüsnü Tuna hakkında, kamuda da türbanın serbest bırakılması konusundaki açıklamaları nedeniyle, AKP Grup yönetimi tarafından ön inceleme başlatıldı. Tuna, AK Parti ve MHP Yöneticilerinin türban konusunda görüşme yaptıkları gün, "Hedefimiz kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır..." şeklinde açıklama yapmıştı.
DİSİPLİN KURULU'NA GİDEBİLİR
AKP'de türbanla ilgili milletvekillerine “konuşma" yasağı getiriliyor. MHP'nin desteğiyle türbanı üniversitelerde serbest hale getirmek için çalışmalarını sürdüren AKP yönetimi, kamuoyunun tepkilerini de dikkate alarak türbanla ilgili çalışmalarını daha dikkatli sürdürmeyi hedefliyor. AKP yönetimi önce Tuna'ya sözlü uyarıda bulunacak. Sözlü uyarının ardından da AKP'nin kamuoyuna net mesaj vermesi için Tuna'yı disiplin kuruluna sevk etmesi de bekleniyor.
TÜRBAN AKP'Yİ BÖLDÜ
Bu arada AKP yönetimi milletvekillerine “konuşmayın" yasağı getirirken, parti de ikiye bölünmüş durumda. AKP grubunda bir grup milletvekili “türbanın kamuda da serbest kalmalıö önerisini desteklerken, bazı milletvekilleri bu yasağın sadece ünevirsetilerde kaldırılmasını savunuyor.
ÖDÜL MÜ CEZA MI?
Türbanın kamuda da serbest bırakılmasını isteyen AKP'liler türbanın sadece üniversitelerde serbest olmasını şöyle yorumluyorlar:
“İnsanlar hayatlarının 4 yılını özgürce yaşayacak. Başını yüksek eğitimi süresince kapayacak, sonra ne olacak? Bu ödül mu ceza mı? Türban sorunu kökünden çözmek gerekir." (ANKA)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.