T a r a f s ı z D e ğ i l i z

***carpar seni bu kitap***






Ekrem DUMANLI


Birkaç gün önce ilginç bir e-mail aldım. Bir link veriyordu mesaj. Adrese tıkladığınızda genç bir kadının hunharca linç edildiğini görüyorsunuz.
Mesajı binlerce insana gönderenin İslam düşmanlığı o kadar bariz ki! Hınçla dolu yazılar bir yana; bir de Kur'an-ı Kerim'den bir sûreyi sesli olarak görüntülerin üzerine bindirmiş. Güya o minnacık beyniyle başörtüsü tartışmalarına yeni bir açılım getiriyor. Az buçuk Kur'an bilgisi ve sevgisi olan herkesin yüreğini sızlatacak hain bir provokasyon bu. Meşhur Hafız Abdussamed'in o asude sesiyle okuduğu sûre, kıyameti anlatıyor: "Güneş dürülüp söndürüldüğü zaman / Yıldızlar (kararıp) düştüğü zaman, dağlar yürütüldüğü zaman / Gebe develer (başıboş) salıverildiği zaman / Denizler ateşlendiği zaman / Ruhlar çiftleştirildiği (canlar bedenleriyle birleştirildiği) zaman / Diri diri (toprağa) gömülen kız (çocuğun) sorulduğu zaman...



Evet, tam bir kıyamet sahnesi! O ürpertici tablonun insanları iyiliğe, hayra, güzelliğe davet ettiğini görmemek için kör olmak lazım. O muhteşem sûreyi kirli amacı için kullananın sadece imandan mahrum olması yetmez; vicdandan da yoksun olması gerekir. Zaten bugünlerde bu metot çok yaygın. Youtube başta olmak üzere bir kısım sanal paylaşım sitelerinde Allah'a, peygambere, kitaba saldırmak; üstelik bunları laikçilik adına yapmak moda haline geldi. Gerçek laiklerin de buna razı olmayacağını, bu hain tuzağa düşmeyeceğini sanıyorum. Belli ki bir provokasyon var ortada.

İnternetin zifiri karanlığa boğulmuş bir köşesinden İslam düşmanlığı yapan gizli güçlerin maksadını anlamak kolay; ancak yayıncılık sorumluluğu taşıması gerekenlerin bazı ucuz oyunlara gelmesini anlamakta zorlanıyor insan. Dün Milliyet internet sitesi, inanılmaz bir hataya imza attı. Aynı hatayı Vatan'ın da yaptığını söylüyor diğer internet siteleri. "Kadına ezan eşliğinde linç" başlığıyla bir haber yer alıyor sitelerde. Kur'an ile ezanın farkının bilinmediğine mi yanarsınız, o sesi o görüntüye monte eden hainlerin tuzağına düşüldüğüne mi?

Dünkü yayınında ensonhaber.com, Milliyet internet sitesini uyarıyor ve sitede verilen bilginin yanlış olduğunu gözler önüne seriyor. Milliyet'in sitesinde "Koca şiddetinden kaçtığı ve Yezidilere sığındığı için ilçe meydanında linç edilerek yarı çıplak soyulan ve çocukların yanında başına taşla vurularak linç edilen Sünni Müslüman kadının görüntüleri, insanlıktan nasıl çıktığını gözler önüne serdi." deniliyor. Ensonhaber.com'un verdiği bilgiye göre görüntüler Kuzey Irak'ta çekilmiş. Olay bir yıl önce yaşanmış. Taşlanarak öldürülen kadının adı Khalil Asvat. İnfazı ailesi yapıyor. Aile, Yezidi azınlığa mensup, kadın ise Müslüman bir erkeğe âşık oluyor ve 'İslam dinini kabul ettiği için ailesi tarafından taşlanarak' öldürülüyor. Daha da ilginç bir ayrıntı: Haberin doğru hali, 3 Mayıs 2007'de Milliyet'in internet sitesinde yayınlanmış. 'Çarpıtılmamış hali' kendi sitesinde dururken Milliyet gibi önemli bir markanın internet sitesinde böyle bir büyük hata yapılması şaşırtıcı. Hata diyorum; çünkü haber siteden çıkarıldı aynı gün.

Başörtüsü gibi konuların tartışıldığı bir dönemde, herkesin daha makul, daha sağduyulu davranması şart. Öyle zannediyorum ki Milliyet yöneticileri de (başta Sedat Ergin olmak üzere) dikkatsiz bir haberden dolayı üzüntü yaşamıştır. Ancak bazen iş işten geçiyor, provokatör amacına ulaşmış oluyor.

Unutmamak gerekiyor ki meselenin bir ucunda korkunç bir İslam düşmanlığı var. Bu insanlar medyayı yalan-yanlış bilgilerle kullanmak istiyor. Eskiden direkt İslam'ı hedef almazdı kirli propagandacılar, şimdi tahrik etmek amacıyla her fırsatı değerlendiriyor. Gösterilecek orantısız bir tepkiyle kendine şöhret senaryosu yazanlar da var. Onları kendi hallerine bırakmak belki de en doğru yol. Çünkü akıl donmuş, vicdan sönmüş, mantık durmuş. O yüzden Kur'an'a dil uzatmaya yelteniyorlar. Bilmiyorlar ki rahmet ve şefkatle gelen bu kitaba savaş açan hiçbir fert iflah olmamış, kaderin adil tokadını yemiştir; o yüzden Anadolu insanı boşuna "Kur'an çarpsın, Ekmek çarpsın" demiyor...

--



.
__,_._,___

--
Bana ulaşmak için: dosta333@gmail.com

" HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN DAVRAN OLMEDEN ONCE UYAN..."
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.