23 Şubat 2008

ENDONEZYADA KARİKATÜR PROTESTOSU


Endonezya´da Peygamberimizin karikatürlerini çizen Danimarka gazeteleri protesto edildi. Protestocular, karikatürcülere idam istedi.
Endonezya'nın iki büyük kentinde toplanan göstericiler, 2005'te Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin çizeri için idam istedi. Ülkenin ikinci büyük kenti Surabaya'da toplanan 1000'den fazla protestocu, "Artık yeter, İslam'a hakaret etmeyi durdurun" sloganları attı. Danimarka konsolosluğu önünde toplanan başka bir kalabalık ise "Karikatüristi idam edin" diye bağırdı. 190 milyon Müslüman nüfusa sahip Endonezya'da göstericiler, ülkenin üçüncü büyük şehri Medan'da da Danimarka'yı protesto ettiler. Zainuddin isimli bir gösterici, "Müslümanların inançlarına karşı oluşturulmuş büyük bir gündem var ve biz daha fazla sessiz kalamayız" şeklinde tepkisini dile getirdi. İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür ilk kez Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde 2005'in Eylül ayında çıkmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı. Danimarka'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden karikatürleri çizenlerden birine saldırı planının ortaya çıkarılmasının ardından ülkede çok sayıda gazete, protesto için karikatürleri yeniden yayımlamıştı.
HABER VAKTİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.