T a r a f s ı z D e ğ i l i z

MARKSİST/LENİNİST Örgütler Arasındaki İşbirliği (PKK VE DİĞERLERİ)

Örgütler Arasındaki İşbirliği

Aynı amaçla kurulan ve faaliyet yürüten sol terör örgütleri her ne kadar fikir ayrılıkları, iç çekişmeler ve liderlik mücadeleleri ile ayrılık yaşasalar da bazı faaliyetlerde birlikte hareket etmekte ve bu doğrultuda ittifaklar kurabilmektedirler.

Haziran 1982 tarihinde Almanya´da Türkiye Emekçi Partisi (TEP), DEV-YOL, DEVRİMCİ SAVAŞ, Türkiye Komünist Emek Partisi (TKEP), THKP/C-ACİLCİLER, Sosyalist Vatan Partisi (SVP) ve Türkiye Komünist Partisi/İşçinin Sesi (TKP/İS) adlı sol örgütlerce oluşturulan "Faşizme Karşı Birleşik Direniş Cephesi (FKBDC)", 1986 yılından sonra etkinliğini kaybetmiştir.

1984 yılında Sofya'da Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İsçi Partisi (TİP), Türkiye Sosyalist İsçi Partisi (TSİP), Türkiye Komünist Emek Partisi (TKEP) gibi sol örgütlerle, Kürdistan Öncü İsçi Partisi (KÖİP) ve Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi (TKSP) gibi bölücü örgütler tarafından Türkiye ve Türkiye Kürdistanı Sol Birliği (Sol Birlik) adıyla kurulan ittifak, 1988 Aralık ayına kadar sürdürülmüştür.

Lübnan-Bekaa'da PKK'nın DEV-SOL'a kamp tahsisi, son zamanlarda kırsal alanda birlikte hareket etmeleri, DEV-SOL (DHKP/C) ve PKK'nın karşılıklı lojistik ve ekonomik dayanışma içerisinde olduklarını göstermektedir.

1993 yılından itibaren PKK terör örgütünün çağrısı ile sol terör örgütleriyle protokol imzalanmasıyla TDP terör örgütü militan kadrosunun eğitimini ve eylemlerini PKK terör örgütü ile birlikte gerçekleştirmiştir.

6 Haziran 1993 tarihinde PKK'nın siyasi kanadı olan ERNK' nın Avrupa Temsilciliğinin çağrısı üzerine TDP örgütü PKK, TKP/ML-HAREKETİ, TKP/KIVILCIM, MLSPB, TKKKÖ, TKEP, EKİM örgütleri ve Devrim Dergisi temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Devrimci Demokratik Güç Birliği (DDGB) içerisinde yer almasıyla daha önce eleştirdiği PKK terör örgütüyle işbirliği içerisine girerek ortak hareket etmeye başlamıştır.

1996'da PKK ve DHKP/C arasında her türlü alanda birbirini destekleme, birlikte eylem gerçekleştirme yönünde bir protokol imzalanmış, iki örgüt 1997 yılında Karadeniz kırsal alanında kış üslenmesini birlikte gerçekleştirmiş, ancak alt kadroların şikayetleri ve protokolü kabullenmemeleri üzerine gerçek manada bir birliktelik sağlanamamıştır.

1998 yılında da PKK ile DHKP/C'nin dışında kaldığı diğer sol terör örgütleri arasında Devrimci Birleşik Güçler adı altında eylem birliği çerçevesinde protokol imzalanmıştır.

Haziran 1998 tarihinde PKK terör örgütü ile TDP, MLKP, DHP, TKP/ML-DABK ve KONFERANS, TKP/KIVILCIM, DEV-SOL örgütleri eylem birlikteliğinin yanında ileriye yönelik faaliyetlerde birlikte karar alma maksadıyla bir protokol imzalamışlardır. DHKP/C bu protokola DEV-SOL çağrıldığı için katılmamıştır.


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.