T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ZAMAN KİMİN SEVGİLİSİ Aziz Valentin'in mi,Gülen'in mi?

Dediler ki: Tüm Müslümanların Sevgililer Günü Kutlu olsun !!!!!!!!!!!!!!!!...

14 Şubat Sevgililer Günü, son yıllarda gittikçe yaygınlaşan özel gün ve kutlamalardan biri. Tüketim çılgınlığının vardığı son nokta. Ve bu çılgınlık batıdan doğuya herkesi sarmış. İslam dünyasında da iyiden iyiye benimsenen bir olgu oldu Sevgililer Günü.
Paranın tadını başka hiçbir şey vermiyor. Çünkü ortada büyük bir pasta var ve "her pasta tatlıdır". Sevgililer Günü de en çok üretici firmaları, Maliye Bakanlığı'nı ve medyayı sevindiriyor. Sevgililer Günü'nün dünyada yıllık cirosunun 110 milyar doları buluşu, buna delil. İslam dünyasında da artık Sevgililer Günü sıradan değil, kutlanası, özel bir gün. Özellikle son 10 yıldır değişen İslami bakış açısı yavaş yavaş batıya doğru yöneldi ve batının normlarını referans almaya bile başladı. Yaşanan bu değişimin en büyük sorumlusu tabiî ki medya. Egemen medya, Tanzimat'tan bu yana "üstlendiği" rolü Türkiye'de başarıyla sürdürüyor. Yıllardır bir kısım medya ve İslamcı medya ayrımı yaşıyor Türkiye. Ancak son dönemde bu ayrım pek yapılmıyor. Çünkü İslamcı medya diye nitelenen bazı gazete ve televizyonlar işletmeyi döndürebilmek adına serbest piyasa ekonomisinin kurallarına uymak zorunda kaldı. Buraya kadar her şey normal gibi gözükse de asıl sorun buradan sonra başladı ve İslamcı basın üzerindeki "İslamcı" nitelemesinden sıyrılmak için bir takım plan ve projeler geliştirdi(!).

Geçtiğimiz yıl Yeni Şafak Gazetesi, Sevgililer Günü Eki çıkarmış ve çok tartışılmıştı. Bu sene 14 Şubat'ta bizi kimin şaşırtacağını beklerken, Zaman gazetesi erken davrandı ve bugün "Sektörel Sevgililer Günü Eki" çıkardı. Aslında Zaman'ın eki, Yeni Şafak'ın geçtiğimiz sene verdiği ekten daha masum bir görüntü ve içeriğe sahip görünüyor. Ancak Zaman'ın eki de., "Aman bu pastadan biz de faydalanalım" kaygısıyla çıkmış gibi. Ek'te reklamlar arasına sıkıştırılmış haberler 'doyurucu' ama "tanıtım maksatlı" haberler ve reklamlar arasında 'çelişki' taşımaktan kurtulamıyor (bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu).
Zaman'ın Sevgililir Günü özel ekinde "Mutluluk için 14 öneri" sunuluyor. Önerilere uysanız da uymasınız da, "Akbank size Axess'ten 30 YTL chip para" veriyor. 3. sayfada tamamen reklam bombardımanına uğruyorsunuz. Sevgililer Günü'nde NT sevenleri unutmamış; o gün evlenenlere kitap hediye ediyormuş. Ne mübarek bir gün, ne mübarek hediyeler!
Unutmadan… Evli değilseniz bile Abdullah Kiğılı'da indirimler var. En özel hediyeyi arıyorsanız da Beymen'e gitmeyi unutmayın! Yüksek topuklu ayakkabılar sizi bekliyor! "Huzur için güven ve sadakat şart" başlıklı haberde, evli çiftlere öneriler sunuluyor. Şimdi reklamlar: "Twigy kampanyaları şaşırtıyor". Ben "şaşırdım". Ha, yine unutmadan "Mutlaka Dicle Giyim Mağazalarına uğrayın". Daha bitmedi; huzur için güven ve sadakat şart dediysek "Atasay'dan pırlanta" da alma demedik. "Yüzde 30 indirim çeki de hediye" üstelik.
Sevgililer Günü'ne farklı bir açıdan, yani ithalat-ihracata katkısı açısından da bakılmış. Haberden öğreniyoruz ki, "Sevgililer Günü'nde dünyaya 40 milyon dal çiçek ihraç edilecekmiş". Altta da meraklıları için çiçeklerin dili, yani ifade ettiği anlamlar not düşülmüş.
Reklamlar… Reklamlar… Reklamlar… Eşine böbreğini veren Ertan Sıga ve eşiyle yapılmış söyleşinin yer aldığı bu ek, mezkur 'çelişkileri' nedeniyle anlamını yitiriyor. Eşine böbreğini veren kocanın hikayesinin yanı başında, "Sevdiğinize kalbinizi verin" sloganlı reklamı görmek biraz acı veriyor sanki.

Peki ya eşinizi niçin sevdiğinizi biliyor musunuz? Bu soruya verebilecek net bir cevabınız yoksa, Zaman, imdadınıza yetişiyor!
Evli değilseniz ve sevgiliniz varsa eğer, "Kırmızı Baldiniler'de fiyatlar baş döndürüyor" kaçırmayın! Reklamlar… Reklamlar… Reklamlar…
Onca sevgi ve mutluluk önerileri arasında okuyucuya "fırsat" diye sunulan bu lüks ürünler de ne oluyor Allah aşkına? Zaman gazetesi dalga mı geçiyor okuyucusuyla?
Son bir not: Noel'de yeni Papa 16. Benedikt Hıristiyanların birbirlerine pahalı armağanlar almasına karşı çıkmış ve "Üreticilerin oyununa gelmeyin. Armağan yerine Tanrı`ya dua edin. Vicdanınız rahat olsun. Cebinizden para çıkmasın`` uyarısında bulunmuş. Kimse Papa'ya kulak asmamış, Noel armağanları harcamaları rekorlar kırmış. Sevgililer Günü`nde dünyada yıllık ciro 110 milyar doları bulduğu için, bu kez Papa ağzını açmamış. "Aşk`` ince iş. Belli ki dini, tüketimle tekrar karşı karşıya bırakmak istemedi. Belki de üreticilerin gözüne sevimli gözükmekten yana bu kez.
BİZDE DEDİK Kİ:

İslam Dini bazılarının Propagandasını yaparak emperyalizme yamadığı bir maddi çıkar aracı değildir ...
hele hele

Emperyalizme yamanmak istenen bir Din hiç değildir olmamıştır.........
Müslüman Antiemperyalisttir Ve küfrün işgalin ve esaretin her çeşidine karşıdır...
-"Sevgililer gününü kutlasak ne olur canım ayda yılda bir kez birşey kaybetmeyiz"diyenlerden olmayacağız .... Kapitalizme ayak uydurmuş ! İslamı kullanarak bugünlere gelmiş ve İslamı emperyalizme parya yapmaya çalışan SÖZDE adı islami medyanın bizimle alakası yoktur... Alakadar olanların da bizimle alakası olamaz...
Alttaki küpürün sahibi ZAMAN gazetesi aziz valentineden esinlemniş ve hatta onlar ile diyaloglarından sonra bu karara varmış olabilir.. ama asla ve asla bizim adımıza konuşma yetkisini üslenemez ...
"HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR" (HZ ALİ)

NOEL -SEVGİLİLER GÜNÜ -ANNELER GÜNÜ-
VS VS.. EMPERYALİZMİN MÜSLÜMANA BİÇTİĞİ KEFENDİR KAPİTALİZMİN ÜRÜNLERİNİ SATTIRMAK İÇİN POPOHLADIĞIDIR.....
BİNLERCE KEZ HAYIR !
--

5 yorum:

  1. YA ANLAMADIGIM ŞU ZAMAN GAZETESİ BUNU YAPMIŞ OLABİLİR VE YAPABİLİR. SİZ NEDEN GOCUNUYORSUNUZ Kİ.BUNDA BÜYÜTÜLECEK NE VAR.SİZLER BELLİ BAŞLI BAZI İDEOLOJİLERE SAPLANMIŞ HAMAM BÖCEKLERİ GİBİ DAVRANMAYI BIRAKIN.NEDEN AT GÖZLÜKLERİNİZİ ÇIKARIP İNSANLARA SATAŞMAKTAN VE ONLARI OLDUGU GİBİ KABUL ETMİYORSUNUZ. BEN MEDYAYI TAKİP EDEN BİRİ OLARAK GÖRDÜGÜM ŞU FAZLACA DİGER MEDYA ORGANLARI ZAMAN VE STV HAKKINDA İPE SAPA GELMEZ UYDURULAR OLUŞTURUYORLAR. BU KEZ ZAMAN GAZETESİ ONLARA CEVAP VERİNCE KUYRUKLARINI ARKA İKİ BACAGI ARASINA ALIP PISIYORLAR . GALİBA SİZLERDE ÖYLE OLDUNUZ ŞU AN. SİZLER VE SİZİN GİBİLER ZAMAN GAZETESİNE SAMAN GİBİ BAKARSA TESBİTİM ŞUDUR KUSURA BAKMAYIN AMA ÖKÜZ GİBİ BAKARSANIZ SAMAN GİBİ GÖRÜRSÜNÜZ.ZAMAN GAZETESİNİN SEVGİLİLER GÜNÜ İLE HABER VEYE REKLAM YAPMASINDA NE VAR. HİÇ BİR ŞEY YOK. EEE SIRF İSLAMİ BİR MEDYA ORGANI OLDUGU İÇİN BU KADAR ELEŞTİRİNİN LÜZUMU YOK AYRICA BUNU YAPMALARINDA BİR BEİS YOK. SİZLER DE HİÇ RAMAZAN YADA BAYRAM GELDİGİNDE YORUM VEYA HABER YAPMIYORMUSUNUZ. YAPIYORSANIZ ZAMAN GAZETESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE İSLAMİ MEDYA SİZE BU İŞ BİZİM DİYOR MU. DEMİYOR ÖYLEYSE SİZE GİRİPTE ÇOKMAYAN NE AÇIKLAYIN BUNU

    YanıtlaSil
  2. isimsiz kardeş !

    Bize girip çıkmayan ne ?
    Senin Savunduğun Zaman Gazetsinin İslamı İçten Yıkıcı Faaliyetlerin merkezinde olmasıdır ....Diyalogcu ama yahudi ve hristiyanlarla diyalog kuran bir konumda olmasıdr...Amerikanın Irak işgaline sesini cıkartmamasıdır...Filistinde ölen cocuklar için zaman(saman) denilen gazete kaç lira göndermiş? Ama amerikada ki mason yahudi lobileri ile diyalog için yüzmilyonlarca dolarlar harcıyorsunuz...

    ama gaziantepte öldürülen müslümanlar için amerika cıa operasyonu için zaman gazeteniz nasılda amerikancı ağzı ile müslüman teröristler öldürüldü diye manşetler attı hatırladınız mı?

    siz e girip cokan nedir Müslümanı siz mi temsil edeceksiniz?

    YanıtlaSil
  3. Zaman Gazetesi ve STV eksenli kardeşlerin ne yaptığını anlamak oldukça zordur, ama şu kadarını tespitte zorlanmıyorum. Bu düşünce ofisinin ürettiği tek bir şey vardır oda para kazanma hırsıdır.Para için girmeyecekleri kılık vermeyecekleri ödün yoktur.Zihni arka planlarının ne taşıdığını alametlerinden de anlayabiliriz ama şimdi oraya girmiyorum. Sadece para kazanma hırslarının meşruiyet sınırlarını çokça zorladığını ve batının bütün değerlerini bu müslüman topluma evrensel değerlermiş gibi sattıklarını,kendi değerlerimizin ise aşağılık kompleksi içinde rafa kaldırdıklarını, kıraldan fazla kıralcı mantığı ile davranarak yaranmaya çalıştıklarını, uzlaşmasının mümkün olmayacağını rabbimizin söylemesine rağmen dinleri barıştırmaya çalıştıklarını ve en kötüsü ise kendilerinden başka bu dünyada islama hizmet eden yoktur edasıyla çevreye baktıklarını, İslama hizmet eden yüzlerce kuruluş, dernek, vakıf olmasına rağmen yayınlarında (görsel ve yazılı)bir tek kelime ve gösterim yapmadıkların, çünkü bunlardan başka hizmet ehli yoktur yeryüzünde gibi davrandıklarını iyi biliriz.Bunlar için varsa yoksa para,mal ve makam onuda veriyorlar şimdilerde. Bunların fakiri yoktur.Allah cümlemizi hayra yöneltsin ve aramızdan kin ve nefreti alsın yerine sevgi ve dostluk versin. Sevdiklerine dost kılsın düşmanlarını ıslah etsin muannid ve kalbi ölü olanlara düşman kılsın. Amin...!

    YanıtlaSil
  4. Zaman Gazetesi ve STV eksenli kardeşlerin ne yaptığını anlamak oldukça zordur, ama şu kadarını tespitte zorlanmıyorum. Bu düşünce ofisinin ürettiği tek bir şey vardır oda para kazanma hırsıdır.Para için girmeyecekleri kılık vermeyecekleri ödün yoktur.Zihni arka planlarının ne taşıdığını alametlerinden de anlayabiliriz ama şimdi oraya girmiyorum. Sadece para kazanma hırslarının meşruiyet sınırlarını çokça zorladığını ve batının bütün değerlerini bu müslüman topluma evrensel değerlermiş gibi sattıklarını,kendi değerlerimizin ise aşağılık kompleksi içinde rafa kaldırdıklarını, kıraldan fazla kıralcı mantığı ile davranarak yaranmaya çalıştıklarını, uzlaşmasının mümkün olmayacağını rabbimizin söylemesine rağmen dinleri barıştırmaya çalıştıklarını ve en kötüsü ise kendilerinden başka bu dünyada islama hizmet eden yoktur edasıyla çevreye baktıklarını, İslama hizmet eden yüzlerce kuruluş, dernek, vakıf olmasına rağmen yayınlarında (görsel ve yazılı)bir tek kelime ve gösterim yapmadıkların, çünkü bunlardan başka hizmet ehli yoktur yeryüzünde gibi davrandıklarını iyi biliriz.Bunlar için varsa yoksa para,mal ve makam onuda veriyorlar şimdilerde. Bunların fakiri yoktur.Allah cümlemizi hayra yöneltsin ve aramızdan kin ve nefreti alsın yerine sevgi ve dostluk versin. Sevdiklerine dost kılsın düşmanlarını ıslah etsin muannid ve kalbi ölü olanlara düşman kılsın. Amin...!

    YanıtlaSil
  5. yahudi dinsiz derkenfarkindabile olmadan kurban gittik yazik zaman gazetesine asil sevgili allah resulü ve ashabi olmali allah yardimcimiz olsun!!!!!!!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.