T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Çeneleri hiç durmuyor!

Çeneleri hiç durmuyor! 25/03/2008
Üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli şüpheler bulunduğu, halde "yaş"ları dolayısıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, yurtdışına çıkışlarına yasak konulan İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu, serbest bırakılır bırakılmaz konuşmaya başladı.



Selçuk, operasyon konusunda "Ben örgütün fikrî lideriymişim. Gülerim. Herkes hesap versin" derken, Alemdaroğlu, "Ergenekon soytarılığı" ifadesini kullandı.

YAŞLILIK DOLAYISIYLA SERBEST

"Ergenekon soruşturması" çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Nöbetçi mahkemenin kararında, "Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna" dikkat çekilerek, "bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı" ifade edildi.

Kararda, "şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak, CMK'nın 109. maddesinin 3. fıkrası uyarınca yurtdışına çıkışının yasaklandığı" belirtildi. Alemdaroğlu'nun aynı madde uyarınca, mahkemeye bildirdiği ikamet adresinin bulunduğu yerin polis merkezine her ayın 1. ve 15. günlerinde kendisi için uygun herhangi bir saatte başvurarak imza vermek şeklinde adli kontrol altına alınmasına hükmedilen kararda, Alemdaroğlu'nun, "bu uygulamaya bir gün bile uymadığı takdirde CMK'nın 112. maddesi gereğince hakkında hemen tutuklama kararı çıkarılabileceği" konusunda ihtar edildiği de kayda geçirildi.

"ERGENEKON SOYTARILIĞI" DEDİ

Adliye önünde habercilerin sorularını cevaplayan Kemal Alemdaroğlu, Ergenekon soytarılığının ne olduğunu yakında herkesin göreceğini ifade ederek, "Gerçekten üzgünüm. Bu üç gün çok üzücüdür. Bizim gibi Anayasa'ya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılan bu suçlama, aslında hepinizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır. Yargıya saygılıyız. Emniyet güçlerinin 3 günlük bizi ağırlamasından teşekkür ederiz. Onlar da bizi gayet güzel ağırladılar. İnanıyorum ki Türk toplumu bu Ergenekon soytarılığının ne olduğunu, en kısa zamanda ortaya çıkmasını ve birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden birtakım mesajlar iletmesini ve çalışmalar yapmasını önleyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum ve yargı da bunu en güzel şekilde gösterecektir" dedi.

Bilindiği gibi, Cumhuriyet gazetesi sahibi İlhan Selçuk da önceki gece serbest bırakılmış, ancak yurtdışına çıkışı yasaklanmıştı.


vakit

--
Bir hevesin değil, uygarlığın işçisiyiz.
http://www.styleislam.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.