ASKERİ HAREKÂT VE TERÖR (1)

Nevzat Laleli
Güncel yazılar serisi nlaleli@mynet.com
Silahlı Kuvvetlerimizin, terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi kara harekâtının başarılı bir şekilde neticelenmesini bütün kalbimle temenni ederken, harekât sırasında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı dilerim.
Askerimiz, olumsuz kış şartlarına ve ABD, İsrail ve AB Ülkelerinin desteği ile en gelişmiş, en modern silahlara sahip bulunan PKK terör örgütünün kamplarına yönelik operasyonu başarıyla gerçekleştirerek, dost-düşman herkese bu konudaki cesaret ve kararlılığımızı göstermiş olmasından dolayı kutluyorum.
PKK’ya ve onun doğurduğu teröre karşı Türk ordusu, 21.Şubatta başlattığı askeri harekâtta 50 000 askerimiz zorlu kış şartlarında dağlarda barınmış bir taraftan açlık, diğer taraftan soğuk ve zorluklarla mücadele ederken bir taraftan da kendisine kurulan haince tuzaklardan korunmaya çalışıyordu. Bütün zorluğuna rağmen düşmanı kahredecek ve yok edecek son darbeyi vurmaya çalışıyordu.
İşsizine iş, aç kalanına aş bulmakta zorlanan ülkemizin trilyonlarca lirayı bulan bir harekât harcamasının bedelini de ülkemiz insanı severek yüklenmişti. Çünkü ortada vatanın ve milletin korunması mevzu bahisti, vatan evlatlarının bir daha katledilmemesi lazımdı.
Bu arada 270 kadar PKK’lı terörist öldürülmüş, bunların çok değişik yerlerdeki değişik amaçla kullandıkları kamplar da bombalanmış ve tahrip edilmişti.
HAREKÂT DURDURULUYOR
PKK ve bunun doğurduğu teröre karşı Ordumuz tarafından başlatılan askeri harekâtta 8 Gün süren operasyon, dün (29.Şubat.2008)sürpriz bir şekilde sona erdiği bildirildi.
Oysa başta Sayın Başbakan başta olmak üzere yetkili merciler daha önce yaptıkları açıklamalarda; “Sınır ötesi kara harekâtı’nın, hedefe ulaşılana ve PKK terörü tamamen bitirilene kadar…” süreceğini ifade etmişlerdi.
Milletimiz tarafından heyecanla takip edilen harekâtın, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in ülkemizi ziyaretinden hemen sonra durdurulmuş olduğunun açıklanması, her kesin kafasında bir takım soru ve istifhamları da beraberinde getirdi.
Bu soruların, rejimi demokrasi olan ülkemizde milletimizce bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Kafalarda oluşan ve cevap bekleyen soruları şu şekilde sıralayabiliriz.
1- Operasyonda arzulanan veya planlanan hedefe ulaşılmış mıdır?
2- PKK terör örgütü tamamen bitirilmiş midir?
3- Bundan sonra yüreklerimize ateş, ocaklarımıza acı düşüren şehit cenazeleri son bulacak mıdır?
4- Harekât belirlenen hedefe ulaşıldığı için mi yoksa ABD istediği için mi sona erdirilmiştir?
TERÖR CANAVARINI KİMLER YETİŞTİRDİ
Maalesef yıllardan beri ülkemiz üzerinde oynanan en alçakça oyunlardan biri, terör belası olmuştur. Ülkemiz üzerindeki Sevr planlarından hiçbir zaman vazgeçmeyen emperyalist güçler, sık sık bu oyunu sahneye koymaktadırlar.
Bunlar taşeronları PKK terör örgütü eliyle ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, milletimiz arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar. Bu yüzden binlerce yavrumuzu PKK terörüne kurban verdik. Yüreklerimize ateş, ocaklarımıza hüzün düştü. Bu ülkenin kalkınması, bu milletin refahı için harcanabilecek milyarlarca dolar, terör belası yüzünden heba oldu gitti.
1970 e kadar huzur ve barış içerisinde olan bu bölgede, nasıl oldu da 1980 den sonra birden bire terör hortladı. Ne oldu da bugün bu noktaya getirildik? Ne oldu da terör belası binlerce cana, milyarlarca dolara mal olmaya başladı? Bu sorunun cevabı, karşı karşıya kaldığımız büyük oyun sebebiyledir.
BİR ANI VE ÖNEMLİ BİR TESPİT
O günlerde Güneydoğu bölgemizde görevli bulunan makam sahibi bir büyüğümüzün yaşayarak şahit olduğu ve bizlere anlattığı bir olayı okuyucularımla aktarmak istiyorum.
“Mardin’in İdil kazasına gitmiştim. Burası suyu, yolu ve hiçbir şeyi olmayan bir kaza. Affınıza sığınıyorum, hayvanlarla, insanlar aynı göletten su içiyorlardı. Türkiye’nin bile memur gönderemediği bir yer. Baktım “Bomboz” insanlar oralarda dolaşıyorlar. Biri kadın diğeri erkek iki bu kişinin kimler olduğunu öğrenmek istedim.
Kaymakam’a sordum; “Bunlar kimlerdir?” Kaymakam bey; “Amerikalılar” dedi. Amerika’dan gelmişler, Barış Gönüllüleriymiş(!) Oysa ortada savaş falan yok. İnsanlar bin yıldır orada huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşıyorlar. Savaş olmayan yerde barış gönüllülerinin ne işi var? Bu cevap karşısında merakım iyice arttı.
Kaymakam’a; “Bunlar ne yapıyorlar burada?” diye sordum. Erkek olanı mezra mezra dolaşıp köylülere sözde tarım teknikleri öğretiyormuş. Kadın olanı da İngilizce hocası imiş.
Barış Gönüllüleri projesi Kennedy tarafından hazırlanmıştı. Türkiye’nin ABD ile 1962 yılında yaptığı ikili anlaşma sebebiyle Türkiye’ye 1962 – 1972 yılları arasında 10 yılda 1585 Barış Gönüllüsü gönderilmiş.
Meslekleri çoğunlukla antropolog, dil bilimci ve tarihçi olan gönüllüler, 27 ay süreyle görev yapmaktaymışlar. Sonradan yazılan kitaplar, yapılan araştırmalar ve bazı barış gönüllülerinin itirafları, bunların aslında ne yaptıklarını net bir şekilde ortaya koydu. O bölgenin tabiri caizse sosyal haritasını çıkardılar. Bölgedeki hassasiyetleri, etnik ve mezhep ihtilafları, anlaşmazlıkları tek tek tespit edip raporladılar”
ÇEKİÇ GÜCÜN TERÖR’E DESTEĞİ
Bugün başımıza sarılan terör belasının kökü 1962 yıllarından bu yana iktidara gelen yönetimlerin Çekiç Güç konusunda ki gafletine dayanmaktadır. Ancak 1996 yılında ki Refah-yol hükümeti döneminde Çekiç güç ortadan kaldırılabilmiştir.
PKK’nın Kuzey Iraktaki terörist yapılanmasının ana dayanağı “Çekiç Güç” tür. Amerika ve yandaşlarının “Birinci Körfez Harekâtı”nın ardından Çekiç Güç, Bakanlar Kurulunun bir kararı ile Türk topraklarında konuşlandırıldı. Saddam’a 36 paralel’in kuzeyine geçme yasağı kondu. Böylece bu bölgede bir otorite boşluğu oluşturuldu ve bu boşluk PKK’lılar ve Peşmergeler tarafından dolduruldu.
Maalesef o günkü yönetimler ABD ve İsrail’in Çekiç Güç vasıtasıyla oynadığı oyunu iyi okuyamadılar. Bu bölgede ki PKK’yı yıllarca yetiştiren ve büyütenlerin başında ABD’nin geldiğini ve bunu da Çekiç Güç kanalıyla yaptığını anlayamadılar.
Gelecek yazı: ASKERİ HAREKÂT VE TERÖR (2)



YEMİNLİ UZMAN TERCÜME

Dünyanın her yerinden, her yerine
BÜTÜN DİLLERDE

● Tercüme metnini İnternetten gönderin


● Tercümesini yaparak size iade edelim


Nevzat LALELİ – Genel Müdür


uzmanastercume@mynet.com


UZMAN Mühendislik A.Ş - Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 88/1Tel: 0.312.229 47 75–Faks: 230 51 25–


GSM: 0.532.275 50 69


ANKARA



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.