T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Danıştay'dan türbana oy birliğiyle "dur"

Danıştay 8. Daire, üniversitelerdeki türban yasağını kaldırmayı amaçlayan anayasa değişiklikleriyle ilgili düğümü çözdü.
Danıştay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlüklere gönderdiği "değişikliklerin yürürlüğe girmesinden sonra YÖK Kanunu'nda ayrıca bir değişikliğe ihtiyaç olmadığı, türbanlı öğrencilerin üniversitelere girebileceği" yönündeki talimatını "genelge" olarak nitelendirdi ve yürütmesini durdurdu.Karara göre, anayasa değişikliklerinin nasıl uygulanacağı netleşene kadar, hiçbir üniversite Özcan'ın talimatını gerekçe göstererek türbanlı öğrencileri derslere alamayacak. Bu süreçte anayasa değişiklikleri ile ilgili verilecek karar, türbanın önünü tamamen kapatabilecek.Tüm Öğretim Elemanları, Gazi Üniversitesi Öğretim Elemanları ve ODTÜ Öğretim Elemanları derneklerinin, Özcan'ın anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girmesinin ardından rektörlüklere gönderdiği, "türbanlı öğrencileri alın" talimatına karşı açtıkları davanın ilk aşaması sonuçlandı.Yürütmeyi durdurmaDanıştay 8. Daire, Özcan'ın Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığına ilişkin yazısını "genelge" olarak kabul ederek, oy birliği ile yürütmesini durdurdu. Kararda, Özcan'ın rektörlüklere, "YÖK Başkanı" sıfatını kullanarak böyle bir talimat verme yetkisinin bulunmadığı belirtildi.Şimdi ne olacak?Danıştay'ın kararı, anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girmesinin ardından yaşanan kaotik ortamı sonlandıracak. Özcan'ın yazısından sonra bazı üniversiteler türbanlı öğrencileri derslere alırken, bazıları YÖK Kanunu'nda ayrıca değişiklik yapılmadan türbanlıların kampuslara sokulamayacağını savunmuştu. Özcan'ın talimatını uygulayan ve uygulamayan taraflar birbirlerini suç işlemekle suçlamıştı. Çok sayıda kişi, Özcan hakkında, "kanunsuz emir verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.Karara göre, hiçbir üniversite, türbanlı öğrencileri sözkonusu talimatı gerekçe göstererek üniversitelere alamayacak.Danıştay, sözkonusu kararla, Özcan'ın kanunsuz emir verip vermediği konusundaki görüşünü de ortaya koydu. Buna göre, Danıştay, suç duyuruları önüne geldiğinde görüşünü değiştirmezse, Özcan hakkında ceza soruşturması başlatılmasının yolu açılacak.


--
Söyleyecekleri olanlara:
http://groups.google.com/group/arena-siyaset
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.