T a r a f s ı z D e ğ i l i z

DOĞRU İLE YANLIŞ

AVUKAT İSMAİL BOYRAZ'IN
SABAH GAZETESİ AKDENİZ EKİNDE YER ALAN KÖŞE YAZISIDIR

DOĞRU İLE YANLIŞ
AP'nin son Türkiye raporunun taslağında Türkiye'deki son gelişmelere değinen Hollandalı rapörtör, "Ordu ve yargıdan oluşan elit tabakası var. Türkiye'de herkesin güvenebileceği bir yargı maalesef yok, Türkiye'de siyasete yargı darbesi yapılıyor" dedi.AK Parti ve DTP'ye kapatma davaları açılmasının bütünüyle karşısında olduğunu vurgulayan raportör sadece yargıyla ilgili hızlı reformlar yapılarak bu sorunun üstesinden gelinebileceğini vurguladı.Değerli okurlarım yukarda ki ve benzer raporlar ve söylemler yüzünden artık ülkemizde neyi doğru yapıyoruz neyi yanlış yapıyoruz bir kanaatim oluştu.Yabancıların hakkımızdaki söylemlerine bize müdahalelerine bakarak bu ülkede nerde yanlış yapılıyor anlamak mümkün.Ordumuzun Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlılığı ordumuzu yabancı güçlerin hedefi haline getirebiliyor. Yargımızın Laik Demokratik Hukuk Devletinin güvencesi olması yargımızı yabancı güçlerin hedefi haline getirebiliyor.Yabancı güçlerin bu tür müdahaleleri aklıma Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerini getiriyor.Osmanlı devletinin çöküş dönemiyle günümüzü karşılaştırdığımızda ortaya çıkan manzaraya özet olarak bakarsak;
O zaman da bölme parçalama siyasetiyle ekonomik imkânları ele geçiren devletler, ülkenin tüm kurumlarını satın almış ve duyun-i umumiye dediğimiz bugünkü İMF dayatmalarına benzer dayatmalarla bizi yönetir hale gelmişlerdi.
O zaman da maşa kurumlar, maşa siyasetçiler, maşa aşiretler, maşa çeteler ve maşa tarikatlar vardı şimdi de var.
AB kriterleri dediğimiz şeyleri biz o zamanlar tanzimat ve ıslahat fermanlarıyla gördük, ABD'nin Wilson ilkeleri kazığını yedik akıllanmadık.
O zaman da halk bilinçsizdi, maalesef geçen sürede çok bilinçlenmedik…
Yazımın bu aşamasında aklıma hemen Atatürk'ün başka devletlerin telkinleriyle hiçbir ülke kalkınmamıştır, kalkınamaz sözü geliyor.
Bize telkinleri ve müdahaleleri büyük oranda zararımıza sonuç doğuracak niteliktedir.
Kendilerine karşı bağımsızlık savaşı verdiğimiz ülkelerin dün niyetleri neyse bu günde aynı niyetle hareket etmektedirler.
Ergenekon meselesi de yargımızın işlemesiyle ilgilidir, parti kapatma davası da. Ama onlara göre birinde sonuna kadar gidilmelidir, diğerinde derhal yargısal reformumlar yapılarak dava sonlandırılmalıdır.
Ülkemizde bazı şeyler yanlış yapılıyor olabilir. Ama onlar işlerine geldikleri gibi yorumluyorlar.
Başka devletlerin telkinleriyle hiçbir ülke kalkınmamıştır, kalkınamaz da…


--
ADEM KAYAN

HİZİPÇİLİĞE KARŞI
VATANDAŞLIK HAKLARINA DUYARLI
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.