T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Dua

Bu maili yayamaya çalışan
Sevgili Kardeşim,

Aşağıdaki mailin ( Hazreti Muhammed ahlaki, Hazreti Süleyman saadeti, Hazreti Eyyub sabri, Hazreti Yusuf güzelligi, Hazreti Hamza cesareti, Hazreti Ömer adaleti, Hazreti Ali'nin bilgisi ve 124 bin peygamberin duasi sizinle olsun) kısmı bir dua. Buna bir itiraz olamaz.

Ama;
" Bu mesaj hacdan geliyor 10 kisiye gönder bu aksam mucizeyle karsilasacaksin.
Allah rizasi için dene (Allah rizasi dedigi için ihmal etme) "
kısmı tamamen saçma ve İslamiyetle bağdaşmayan bir yazı. İslamiyet, Duanın nereden geldiğine önem vermez. Duanın ihlas (samimiyet) ve devamlılığı esastır. Hele bir yazıyı 10 kişiye göndererek bir mucize ile karşılaşmak bırakın İslamiyete uygunluğunu, en basit bir mantık esasına, akla uyar mı ? Mucize; Peygamberlere verilen olaganüstü hallerdir. Hadi burada mecazi olarak "fevkalade bir halle karşılaşmak" olarak kabul edelim. Bu takdirde dahi, bir duayı 10 kişiye göndermekle ne oluyor ki, Allah size fevkalade bir durum nasip etsin.Duanın en güzeli, önce Kur'an-ı Kerimde bulunan dua ayetleridir. (Bunlardan bir kısmını ekte sunuyorum) Daha sonra, Sevgili Peygamberimizin yapmış olduğu dualardır. Mail mesajlarındaki duaları da kabul ederiz, ancak mantıklı ve manalı olmalı. Bir de, Allahın rızasını istismar ederek, " Allah rızası dediği için ihmal etme" gibi bir şekil aynı zamanda duygu sömürüsünden başka bir şey değil.Müslümanın Rabbine yapacağı en güzel dua; içten, samimiyetle ve özellikle de Namazını kılıp, Peygamberine selam ve salavat getirdikten sonra yapacağı dualardır. Müslüman bunun kabul edileceğine inanır. Duanın kabul edilmesi, mucize ile karşılaşmak veya duanızın aynen yerine gelmesi şeklinde değil, sizin için en güzel şekilde dünya veya ahirette neticelenmesidir.Duada istenilen şeyin "aynen gerçekleşmesi" gerekmez; çünkü insan, bazen kendisi için zararlı olan bir şeyi Allah'tan talep ediyor olabilir. "İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir" (İsra Suresi, 11) ayeti, bu durumu açıklamaktadır. Demek ki, dua bir ubudiyettir (Kulluk,itaat,ibadet) ki, Rabbine; halini, etvarını, ihtiyacını arz ediyorsun. O da sana en faydalı olacak şekilde kabul ediyor.Allah dua konusu olan şeyin daha azını verebilir, belki daha fazlasını verebilir, ya da hiç vermeyebilir. Zira Yaradan bizi bizden daha iyi bilmektedir. Ancak her durumda da Allah Kendisine dua edenin duasına icabet etmiştir."De ki: duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?"(Furkan Suresi,77)"Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar." (Bakara Suresi, 186)

"... sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, kendisine dua ettiği zaman icabet eden..." (Neml Suresi, 62)Bu tarzdaki yazılar osmanlı döneminden beri misyonerlerin müslümanlar arasına sokmaya çalıştığı İslamiyeti basite indirmeye çalışan gayretlerdir. Bunun ilki (Peygamberin türbedari Şeyh Ahmet'in vasiyeti) diye Osmanlı döneminde ortaya atılıp, hala maillerle gönderilen yazıdır. O, bundan dan çok saçmalıklarla dolu bir yazıdır. Osmanlı Şeyhülislamlığı bunu yasaklamış, Cumhuriyet döneminde de devam edince Diyanet İşleri Başkanlığı bir yazı ile hutbelerde bile buna inanılmamasını istemiş ama bu tarzda kolaylıklara yatkın olanlar hala bunu çoğaltıyorlar.Bu son gelen mail ise bunun basite indirilmiş bir örneği. Müslüman olanların bu gibi basit ve açıkca İslamiyete uymayan durumunu görmesi ve bir daha bu gibi yanlışlıklara düşmemesi gerekir.Saygı ile bilgilerinize sunulur..Muzaffer DeligözGazeteci- İlahiyatcı Yazar http://www.muzafferdeligoz.blogcu.com/ ÖZÜR: Maillerimiz isteğiniz dışında gönderildiğinden sizi rahatsız etti isek özür dileriz. Mail almak istemiyorsanız; Listemizden silinmeniz için lütfen ena@ena-ajans.com adresine bildiriniz. ----- Özgün İleti -----
Kimden:
Kime:
Gönderme tarihi: 07 Mart 2008 Cuma 23:30
Konu: Bir Dua Bin Afet Giderir-



Hazreti Muhammed ahlaki,
Hazreti Süleyman saadeti, Hazreti Eyyub sabri,
Hazreti Yusuf güzelligi,
Hazreti Hamza cesareti,
Hazreti Ömer adaleti,
Hazreti Ali'nin bilgisi ve
124 bin peygamberin duasi sizinle olsun.

Bu mesaj hacdan geliyor 10 kisiye gönder bu aksam mucizeyle karsilasacaksin.
Allah rizasi için dene

(Allah rizasi dedigi için ihmal etme)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.