T a r a f s ı z D e ğ i l i z

mütevazi olunuz

Mutevazi olunuz Bir gun iki Musluman, bir vak'a uzerine,Sinirlenip kustuler, sonra birbirlerine. Ve lâkin yakinlari, bu hâle uzulduler,Bu buyuk veli zâta, gelip haber verdiler. Dediler ki, (Efendim, iki arkadasimiz,Kustuler siz onlari baristirir misiniz?) Husâmeddin Ussâkî, onlari cagirarak,Buyurdu ki, bu yolda, yoktur kusup darilmak. Ancak bazi kullarin mutevazidir hâli,Onlar hep asagiya, akarlar "su" misâli. "Yumusak huylu" olur ve hep alttan alirlar,Oyle ki her mahlûka, sefkatli davranirlar. Alcak gonulludurler, cekinirler sertlikten,Korkarlar bir kimsenin, kalbini incitmekten. Lâkin bâzisini da, tas ve toprak misali,Yaratti Hak Teâlâ, gayet sert tabiatli. "Su" topraga inerek, mutevâzi davranir,Boylece sert topraklar, hayat bulur, canlanir. Yâni su, yere inip, toprakla birlesince,Ondan turlu nebatlar, yetisir nice nice. Su yere inmeseydi olmaz idi bu hayat,Bitmezdi o tapraktan, boyle bitki ve nebat. Zîra toprak kalkip da, suya gitmez idi ki,Yetissin uzerinde, turlu nebat ve bitki. Bunun gibi ey insan, kirildigin bir kimse,Toprak gibi davranip, yanina gelmez ise. Sen "Su" gibi davranip, yaklas o yaranina,O sana gelmiyorsa, sen git onun yanina. Zira iki Musluman, birbirine kusseler,Hangisi otekinden ozur dilerse eger, Cennete daha once, o girer âhirette,Ve daha cok sevaba, o kavusur elbette. Hakiki bir Musluman, sudur ki ey insanlar,Elinden ve dilinden kimseye gelmez zarar. Yumusak bir haliya, benzer ki iyi insan,Uzerinde gezenler, incinmez aslâ ondan. O, oyle kimsedir ki, begenmez kendini hic,Lâkin onu goreni, kaplar bir huzur, sevinc. Yanina cekinmeden rahatca girer herkes,Zira onlar bilir ki, o kimseyi incitmez. O, kendini herkesten asagi kotu bilir,Aynaya baktiginda, kendisinden igrenir. Hicbir icraatini iyi bilmez o zinhar,Ibadet yapsa bile, eder yine istigfar. Degil ki bir Mu'minden, sivrisinekten hattâ,Bile o, kendisini, ustun gormez hayatta.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.