T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Alın bu adamı!

Başörtülü öğrencileri içeriye almazken, terör örgütlerinin yuvalanmasına, içeriye silah sokmasına ve provokasyonlar düzenlemesine kayıtsız kalan Akdeniz Üniversitesi'nin yasakçı rektörü Prof. Akaydın'ın derhal görevden alınması isteniyor.


Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, olaylarda ihmali bulunan Prof. Akaydın'ın istifa etmesini isterken, Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Akaydın'dan onurlu bir davranışta bulunarak istifa etmesini beklemediklerini, YÖK'ün harekete geçerek görevine son vermesi gerektiğini vurguladı.
Akdeniz Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin içeriye girmesine izin vermezken, eli silahlı provokatörlerin elini kolunu sallayarak dolaşmasına göz yuman ve onca yaşananlar rağmen hâlâ istifa etmeyen Rektör Mustafa Akaydın'a yönelik tepkiler artarak sürüyor.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, olayın medyaya yansıyış şekliyle provokasyon olduğunun anlaşıldığını kaydederek, "Sonuç itibariyle görülüyor ki, ortada sorumluların sorumsuzluğu vardır. Olayların bu noktaya gelmesinde birinci derecede sorumlu olan makam Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüdür. Silahların çekildiği ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda ihmal ve tedbirsizliğin olduğu su götürmez bir gerçektir. Olayın gelişme sürecinde büyük bir sorumsuzluk örneği sergilendiği olay aydınlatıldıkça daha da net görülmektedir. Rektör örnek bir davranış göstererek görevinden derhal istifa etmelidir. Bilim yuvalarında kanlı eylemlere göz yumarcasına ihmalkar ve tedbirsizce davranmak kabul edilemez bir tutumdur" dedi.
"ÖRGÜTÇÜLÜK YAPACAĞINA İŞİNİ YAPSAYDI"
Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi de, Akaydın'ın bir an önce işgal ettiği makamı boşaltması gerektiğini kaydederek, "Mecliste 411 milletvekilinin oyuyla kabul edilen ve üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren anayasa değişikliğine karşı rektörleri örgütleyip hukuksuzluğa teşvik edeceğine, önce kendi sorumlu olduğu sınırlara sahip çıksaydı" dedi. Akaydın'dan onurlu bir davranışta bulunarak istifa etmesini beklemediklerini, YÖK'ün harekete geçerek görevine son vermesi gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Kampus güvenlik görevlileri yasakçı rektör Akaydın'dan aldıkları hukuksuz emir ile başörtülü kardeşlerimize kapıları kapatırken, yerleşke içinin çete sempatizanlarınca cephaneliğe dönüştürüldüğü ifşa edilmiştir. Bu noktadan sonra Akaydın'dan bilim adına bir hizmet beklenemez, derhal görevine son verilmeli."

--
Söz bitmedi, Umut Yaşıyor!


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.