T a r a f s ı z D e ğ i l i z

cennet ucuz değil

CENNET UCUZ DEGIL Hayalimizin yettigi en guzel tanimlamayla cenneti tasvir etsek bile onu "kucultmus" gibi oluruz. Cunku, bizim hayal gucumuz cennetteki guzellik yaninda sinirli kalir. "Ne goz gormus, ne kulak duymus" boylesine buyuk bir nimete ulasabilmek icin gayret sarf etmek gerekiyor.
Uzun yillar atletizm veya Uzakdogu sporlariyla mesgul olmus bir insanin doktugu teri bir kavanozda biriktirmek mumkun olsaydi kim bilir kac kavanoza ihtiyacimiz olacakti! Sadece bir madalyanin bedeli bu ise ebedi mutluluk ve huzur kaynagi olan cennet yurdunun bir bedeli olmayacak mi? Sinema koltuguna oturup bir filmi seyredebilmek icin bile bir ucret odemesi gereken insan, ebedî bir âlemde cennet koltuguna oturup, O Guzeller Guzeli'nin Cemalini temasa etme karsiliginda bir bedel odemeyecek mi?
Elbette odeyecek. Peki bu bedelin adi nedir? Kulluk. Cennete ehil hale gelmenin tek yolu kulluktur. Nasil ki altin, sarrafin elinde posa ve tortusundan ayrilip 24 ayar saf altin haline geliyorsa mana âlemimizde sakli bulunan gercek madenimizi ortaya cikarmamiz, Rabbimiz'in huzuruna cikip Cemalini musahede etmeye liyakat kazanmamiz ve cennete girmeye ehil hale gelmemiz icin Allah bizi kullukla mukellef kilmistir. Kulluk yaptikca safilesecek, safilestikce berraklasacak, seffaf hale gelecegiz. Allah Resulu'nun ifadesiyle bize bakan, bizde Allah'in tecelli ettigini gorecek. Elbette ki bu keyfiyet, bu kivamina gelis cok buyuk bir gayret ister. Bu oylesine uzun bir yoldur ki imanla baslar ve imanin rukunlerini hazmederek ruhumuzu onlarla butunlestirmeyle devam eder. Daha sonra da imana ait meseleleri, ibadet yoluyla derinlestirerek ihsan suuruna erme ve derken kendi adimiza elde ettigimiz bu meziyetleri topluma tasima ve herkesi ve her yeri aydinlatmaya kadar varir. TALIP OLDUGUMUZ SEY PAHALI Kulluk epey zordur; ama karsiliginda cok pahali, buyuk nimetler lutfedildigi icin ne kadar zor olsa da deger. Mesela biz ebediyete talibiz. Ebediyet dedigimiz sey sonsuzluktur. Ve iste biz basta buna talip olmusuz. Bediuzzaman Hazretleri'nin ifade ettigi gibi bir insana deseler ki 'sana bin sene mesut yasayacagin bir omur verilecek' o insan sevinir; ama 'o bin seneden sonra oleceksin' dense seneler birer birer kopup gittikce ve hele hele ilk bes yuz asildiktan sonra simdi basasagi gidiyorum der, vicdani olumun kiyisina girme havasi icinde ah u vah eder, inler. Cunku insan vicdani ebed duygusu ve Ebedî Zat'tan baska bir seyle teselli olamiyor. Bu bakimdan ebediyet cok muhimdir. Siz bir kuyumcuya gidip, denizin derinliklerindeki bir mercan yatagindan cikarilmis ve dunyada esi-emsali bulunmayan bir mucevhere talipseniz ve o antikaci sizden bir trilyon istiyorsa o mucevher icin herhangi bir carsi-pazarda satilan incik-boncuk degerinde bir fiyat teklif edemezsiniz. Size, yaptiginiz kulluga bedel dunyanin binlerce sene mesudane hayati bir saat mesudane hayatina mukabil gelmeyen cennet hayati ve bu cennetin de binlerce mesudane hayati bir dakikalik temasasina mukabil gelmeyen butun guzelliklerin, lezzetlerin kaynagi Cenab-i Hakk'in cemalini seyretmeye talipsiniz. Demek ki siz cok pahali bir seye talip olmussunuz.
Aslinda yarisi uykuda ve genclik hevesati icinde gecen bir hayatin bazi dilimlerini Allah'a, ibadet u taata veriyoruz. Bir bakima Allah'a bir testi su veriyoruz. Ama O'nun lutfuna bakin ki, her seyi yaratan Yuce Allah buna bedel bize testiler dolusu altin veriyor. Talip oldugunuz sey cok pahali oldugu icin tabii bunun biraz sikintisi olacaktir; ama testi testi altina karsilik bir testi su tasima zahmetine de katlanmak gerek.
Mesela ibadetlerin sahi bes vakit namaz, yirmi dort altin seviyesinde olan gunluk yirmi dort saatin sadece bir saatini alir. Fakat ebedi bir cennet hayatini insana mujdeler. Gunluk sermayesinin yirmi uc saatini bu kisa dunya hayati icin harcayip da onun bir saatini ebedi hayati icin vermeyen insanin ne kadar zarar edecegi malumdur. O yuzden ibadetlerin zahiri agirligi, alinacak karsilik dusunuldugunde hic hukmunde kalir. Son soz: Zahmetsiz rahmet olmaz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.