T a r a f s ı z D e ğ i l i z

DEATH IN GAZZA


Özgür-Der antalya temsilciliğine sinema günü Film İsmi : GAZZE'DE ÖLÜMOrijinal İsmi : DEATH IN GAZA
Yönetmen : James MILLERYazar : Saira SHAHTürü : Belgesel
Konusu : İsrail'in uyguladığı terör ve sonucunda yönetmen James Miller'in hayatını kaybetmesini konu alıyor. Channel 4 televizyonu icin calisan Ingiliz bir kameraman/yonetmen James Miller ve gazeteci Saira Shah'in Gazze şeridinde çektikleri olağanüstü bir belgesel.Üç tane Filistin'li çocuğun günlük hayatlarından kesintiler ve onlar ile degisik zamanlarda kendileri ile, aileleri ile, ve gerillalar ile yaptiklari akil almaz röportajlar. Gerillaların o çocukları kendilerine nasıl alet edip ölüme göndermeleri...arka planda tüm hızı ile devam eden savaşın korkunç sahneleri. İsrail buldozerlerinin günlük yıkımları. Tank ve helikopterlerden atılan kursunlar, roketler. Ve her gün yaşamını yitiren çocuklar, gençler…Aslında Gazze şeridindeki yasam öylesine eksik ki, kameraman James Miller, henüz belgeselin — bırakın tamamını — yarısını bile bitiremeden Gazze'deki son gecelerinde bilinçli bir İsrail kursunu ile koskoca kamera önünde yaşamını yitiriyor.Hem de beyaz bayrak sallayıp bulundukları evden çıkarken, kursun geçirmez yeleği ile kaskı arasındaki bilmem kaç santimlik boyun açıklığına isabet eden kalleş bir kursun ile.James Miller ve Saira Shah'in bu belgeseli çekmekteki amaçları, aslında hem Filistin'li, hem de Israil'li çocukların savaşın gölgesindeki hayatlarını, hayata bakışlarını ve savaşın bu gelecek nesil üzerindeki gerçek etkisini araştırmakmış.O yüzden ilk olarak Gazze Şeridindeki unlu Refah mülteci kampında bir kaç ay kalıp, oradan İsrail'e geçmeyi planlamışlar.Ve belgesel, Israil'e ulaşamadan yarim kalmış…Konu Anahtar Kelimeleri : Gazze/İsrail
Süre : 80 dakika
Aldığı Ödüller : 3 Primetime Emmys Ödülü + Aday gösterme
Daha fazla ödül bilgisi için: http://us.imdb.com/title/tt0412631/awards
Ülke : Birleşik Krallık
Dil : İngilizce (Türkçe Alt Yazılı)
Filmin Çekildiği Yer : Filistin
Film Şirketi : HBO FilmsÖZGÜR-DER ANTALYA TEMSİLCİLİĞİ
ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE EĞİTİM HAKLARI DERNEĞİAdres: Kışla mah. 4.Sokak
V.Kufrevi apt. No: 17/4
ANTALYA
TEL: +905052157078

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.