T a r a f s ı z D e ğ i l i z

EMPERYALİZMİN ABD HALİ...emperyalizmin sicili

EMPERYALİZMİN ABD HALİ...emperyalizmin sicili

1973 ŞİLİ

Bizzat CIA tarafından organize edilen darbe sonrasında, 30 bine yakın insan katledilmiştir.

1975 VİETNAM

Vietnam'da yükselen komünist hareket ABD'nin korkularını depreştirmiş ve yüz binlerce ABD askerini Vietnam'a göndertmiştir. ABD, Vietnam halkı üzerine 638 bin ton bomba atmış ve binlerce yeni kimyasal silahını test etmiştir. 4 milyon sivil ile 1 milyondan fazla komünist savaşçının hayatını kaybettiği işgalde ABD, 500 milyar dolar harcamasının yanında ne için savaştığından habersiz binlerce askerini kaybetmiştir.

1980 İRAN – IRAK SAVAŞI

Sekiz yıl süren savaş tüm dünyanın gözleri önünde seyretti. O dönem ABD tarafından desteklenen Saddam Hüseyin, emperyalistlerin askeri ve siyasal desteğini arkasına alarak İran'a ilk saldırıyı gerçekleştirdi. Bu savaş tarihe, 5 bin insanın öldüğü, 13 bin kişinin sakat kaldığı kimyasal silahların kullanıldığı Halepçe katliamını bıraktı.

1983 LÜBNAN

1983'de ABD, 14 bin deniz piyadesi ile Lübnan'da günlerce süren bir bombardıman gerçekleştirmiştir. Bu tarihin ardından geriye yıkık bir kent ve ceset kokusu kalmıştır.

1991 KÖRFEZ SAVAŞI

Irak'ın Kuveyt'e girişini bahane edip, diğer emperyalist güçleri de arkasına takan ABD, Irak halkına bomba yağdırdı. 100 binin üzerinde insanın öldüğü bu vahşeti, tüm dünyaya izlettirdi.

Körfez harekatı boyunca ABD uçakları Irak halkının üzerinde toplam 12 bin sorti yaptılar, 88 bin ton bomba atıldı.

Türkiye, Körfez Savaşı'na fiili olarak katılmadı ancak İncirlik'in ABD uçakları için kullanılmasına müsaade etti.

1999 YUGOSLAVYA

1949 yılında komünizmin yükselişini engellemek için kurulan NATO, 1999 tarihinde komünist ülkelerde çözülüş sonrası saldırgan yüzünü daha pervasızca gösterdi. Yugoslavya'da hastane ve okullar bombalanmış ve bir ülkeyi ayakta tutacak tüm değerler yok edilmişti. Kaybettikleri değerlerden biri de ülkeleriydi. Savaş sonrasında Yugoslavya diye bir ülke dünya haritasında artık yoktu.

2001 AFGANİSTAN

2001'de ABD, İngiliz güçleri ile birlikte terörist ilan ettiği Afganistan'a saldırdı. Bugün terörist ilan ettikleri Talibanlar, zamanında Necibullah yönetimini devirmek için bizzat ABD tarafından beslenmişti. Bugün Afganistan'da işgal halen devam ediyor...

VE 2003 IRAK

ABD'nin 2003 yılında başlattığı işgal, direnen Iraklılar sayesinde başarıya ulaşamamaktadır. Irak halkı geleceklerini teslim etmemenin mücadelesini vermektedir.

ve daha bir çokları...



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.