T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"İngiltere layiktir, layik galacah"

Kiliseden Hristiyalara İslam Tarzı Öneri
27 Kasım 2007 07:54

Anglikan Kilisesi lideri Williams, "müslümanlar gibi yapın" dedi ve İslami'yetteki namazın amacı doğrultusunda bir öneriyi Hristiyan Dünyasına açıkladı.
Anglikan Kilisesi lideri Williams, Müslümanlar gibi günde beş kez dua etmenin Hristiyanların gündelik yaşamlarında Tanrı'yla daha derin bir ilişki kurmalarını sağlayabileceğini söyledi.
Anglikan Kilisesi lideri Canterburry Başpiskoposu Rowan Williams, İngiltere'de yayınlanan Emel adlı aylık İslam dergisine verdiği mülakatta, ABD'nin bugün dünyanın her meselesine el attığına işaret ederek, 'Dünyada artık bir tek hegemonyacı güç bulunuyor' dedi.

'ABD, toprak ele geçirmeye değil, nüfuz ve denetimini artırmayı amaçlıyor' diyen başpiskopos, 'bu politikanın her şeyden kötü olduğunu' söyledi.

'Bir ülkeyi ilhak etmek, sonra da onu yönetmek ve normalleştirmek için para ve enerji harcamak bir şeydir. İngiliz imparatorluğu mesela Hindistan'da tam da bunu yapmıştır' diyen Williams, 'Hızla altını üstüne getirmek için bir ülkeye gitmek ve işleri düzeltmeyi başkalarına bırakmak ise başka bir şey... Irak'ta yapılan da tam bu' ifadesini kullandı.

Başpiskopos, 11 Eylül saldırılarından sonra ABD'nin üstün konumunu yitirdiğini de söyledi ve Amerikalıların, bunu telafi edebilmek için, 'tarumar olan toplumlara cömert ve zekice yardım eli uzatması, ekonomik sömürüyü sınırlandırması ve askerlerini çekmesi' gerektiğini anlattı.

Williams, 'Batılı modern insanlık tarifimiz pek iyi işlemiyor...' diye konuştu.
aktifhaber



İNGİLİZ PAPAZ: SELİN NEDENİ AHLAKSIZLIK

Rahipler İngiltere'de hayatı felç eden sellerin, ahlaki yozlaşmaya ve eşcinsel evliliklere karşı tanrının cezası olduğu yorumunu yapıyor

02.07.2007 12:53
İngiltere ülkenin önde gelen papazlarının son bir haftadır günlük yaşamı felç eden sellerle ilgili yorumunu tartışıyor. "Church of England" kilisesi Piskoposları, Türkiye'deki 99 depreminden sonra "Depremin Allah'ın cezası olduğu" yönündeki kızdıran yorumların bir benzerine imza attı: "Seller dünyanın ahlaksızlığa batmış olmasından dolayı Tanrı'nın verdiği cezadır." Batı tarzı yaşamla İncil'in doğrularından sapıldığını söyleyen din adamları Her ne kadar doğal afetler masum insanlara zarar veriyor olsa da bunların sebebi dünyanın gittikçe ilahi değerlerden sapması" değerlendirmesini yaptı. Carlise bölgesi Piskoposu, daha önce pek çok kişinin evsiz kalmasına yol açan fırtınaların başlıca sebebinin de "Eşcinsel evlilikleri olduğunu" söyledi, batı medeniyetinin İncil'deki öğretileri dışlayan yaşam anlayışı nedeniyle sellerin ve benzeri doğal felaketlerin meydana geldiğini iddia etti. Bu doğal felaketler sırasında Liverpool Piskoposu James Jones da "Artık doğal afetler ve felaketler Tanrı'nın bir cezası olarak görülmüyor. Ancak aksine Tanrı bu şekilde bize neyin doğru olduğunu hatırlatıyor. Ne ekiyorsak onu biçiyoruz" diye konuştu. Bu bir ceza olsaydı masum insanlar ölmezdi" şeklindeki düşüncenin de doğru olmayacağını söyleyen Piskopos Graham Dow, "Doğal afetlere kurban gidenler masumlar olabilir. Ancak bu felaketler, batının modern yaşam tarzının, Tanrı'nın yolundan uzaklaşmanın ve ahlaki yozlaşmanın sonucudur" diye konuştu.
Sabah


İngiltere Veliaht Prensi Charles, eşi Camilla ile Kuveyt'in en büyük camiini ziyaret etti

KUVEYT 21.02.2007 TSI 11:55
İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Camilla, Kuveyt'in en büyük camii Büyük Cami'yi ziyaret etti.
Körfez ülkelerini içerisine alan gezileri çerçevesinde önceki gün Kuveyt'e gelen Charles ve Camilla, camide anaokulu çocuklarının ezberden okuduğu bir ayeti dinledi.

Camiye girmeden önce Prens Charles ve eşi ayakkabılarını çıkardı, Camilla başını da beyaz bir eşarpla örttü.
netgazete

İngiltere'yi karıştıran başörtülü polis

İngiliz The Sun gazetesi, Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair ile el sıkışmayı reddeden türbanlı kadın polis memuru Natalie Smart ile yaptığı görüşmeyi yayınladı.
06 Şubat 2007 08:14

Smart'ın, Londra banliyölerinde halkın güvenliğinden sorumlu olarak yaya veya bisikletle devriye gezdiğini belirten Sun, "Amirinin elini sıkmayı reddeden bir polis, erkek suçluları nasıl yakalayacak" diye sordu.

Gazete, şunları yazdı: "Bisikletle eğitim yaparken bulduğumuz Smart, türbanının üzerine kask giymişti. Sonradan müslüman olan Smart, elini sıkmadığı Emniyet Müdürü Blair'i son derece kızdırmıştı. Smart ise kocası hariç hiçbir erkeğe dokunmaması gerektiğini belirterek kendini savundu. Ancak Smart, bir erkekle fiziksel mücadeleye girebileceğini de söylüyor. Meslektaşları da, onun her türlü görevi yerine getirebildiğini belirttiler..

(Hürriyet)

İNGİLTERE 'İSLAMİ TAHVİL' ÇIKARACAK

İngiltere Batı ülkeleri arasında İslami tahvil çıkaran ilk ülke olmaya hazırlanıyor. 2008 yılında hayata geçirilmesi planlanan projenin bugün resmen açıklanması bekleniyor
23.04.2007 22:18

Ülkenin önde gelen müslüman liderleriyle görüşmeler yapan hükümetin amacı ülkedeki Müslüman cemaatin desteğini kazanmak ve Londra'nın uluslararası finans piyasalarındaki merkezi konumunu güçlendirmek.

Proje ile İslami sermayenin bankalar aracılığıyla ülke içinde yatırım yapabilmesinin de yolu açılmayı hedefliyor.

Uluslararası piyasalarda İslami sermayenin 250 milyar dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

Benzer uygulamalar daha önce Pakistan ve Malezya'da yürürlüğe konulmuştu.

İslami tahviller, Müslümanlıkta faiz haram kabul edildiğinden üzerlerinde 'faiz' adı altında bir getiri taşımayacak. Bunun yerine onay verilen yatırımların karına dayalı düzenli ödemeler yapılacak.

hürriyet



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.