T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Kitab tanıtımı: Gizli Günah



ImageKitap Adı: Gizli Günah
Yazarı: Ramazan el-BUTİ
Yayın Evi: Madve Yayınları
Sayfa: 108
Çeviren: Ahmet ÖZKAN


Fiyatı: 2,16 YTL

Image

ImageRamazan el Buti, 1929'da Ceziretü ibn Amr (ırak) kasabasında doğdu. 4 yaşındayken ailesi şam'a yerleşti. İlk ve orta tahsilini şam'da tamamladı. Babası molla ramazan'ın yetişmesinde büyük katkısı oldu. Lise tahsilinden sonra Ezhere girdi. 1955'te mezun olup Suriye'ye döndü. Homus'ta bir süre öğretmenlik yaptı. Bir çok gazete ve dergide ilmi ve fikri yazılar yazdı. Konferanslar, camilerde vaazlar verdi. Arapça, farsça, türkçe, kürtçe, ingilizce ve fransızca biliyor. Eserleri: Fıkhu's-sire, İslam Akaidi, Gizli Günah, Gençliğin Sorunları, Allah'a İnanan Kızlara, Müslümanların Gerilemesinden Kimler Sorumlu?, Kaderin Efendisi Kim?, İslam'a Davet Metodu..
İslami kimliğin yitirilmesini nefsi ahlaksızlığa bağlayan ramazan el-Buti; "bizi kimliğimizden uzaklaştıran ne fikirdir ne kanaattir, problemimiz ahlaki ve vicdanidir." Diyerek meseleyi daha hassas bir noktaya çekmiş, bilinçaltı haylazlıklarımızı Allah'tan gizlemek mümkün olmadığından onların sınırlandırılmasına dikkat çekmektedir.
Devamen,"Gizli (içsel-batıni) günahlardan uzak, övülen ahlaki erdemlerle süslü bir kalbin üzerine şeriat hükümlerinin bina edilmesi, Allah'ın kitabının ve Hz. Peygamberin (s.a) sünnetinin izah ve işaret ettiği en önemli hakikattir" (s.23)
"Allah'ın bizi kullukla mecbur tuttuğu İslam hakikati, kalbi hisler ve niyetle birlikte zahiri amellerden oluşur. Sonra da bu düstur üzere Allah'ın kitabının ve Peygamberin sünnetinin çizdiği çizgide –sıratı müstakim üzere- yürümek gerekir. Bu ikisinden birinde herhangi bir aksama olursa yalnız kalan diğeriyle İslam hakikatine ulaşmak fevkalade güçtür." (s.30)
El-Buti'nin bu kitabında Müslüman'ın hayatındaki en mühim ve en büyük tehlikenin ne olduğunu ve bundan korunma yolunu öğreneceksiniz. Gizli günah nedir? Farkına varmadan nasıl gizli günaha düşeriz? Hangi formül ile gizli günahın farkına varıp ondan ve içine düşmekten kurtuluruz? Ahlaki ve vicdani terbiye nedir? Daha birçok soruya cevap bulacağınız bu küçük çaplı eserin değindiği konulara...
Toplumsal değişim süreci "adayı" fertlerin "bu hassasiyetlere" önem vermesi gerektiğini düşünüyor, bu eserin bir nebzede olsa buna katkı sağlayacağına inanıyorum..
Image

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.