T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Www.Muhabbetullah.Com Ebu Yasir El Türki'den Türkiyeli Kardeşlerine......

Ebu Yasir El Türki'den Türkiyeli Kardeşlerine......
14/04/2008

بسم الله الرحمن الرحيم



İslami Cihad İttehadi Mücahidlerinden Ebu Yasir El Türki Kardeşimiz İle Gerçekleştirdiğimiz Roportajımız.



Soru 1: cihadın şu andaki seyri hakkında bilgi verirmisiniz.

Bismillahirrahmanirrahim

Salât ve Selam âlemlerin rabbi olan Allaha resulüne ve onun yoluna güzelce uyanlara olsun. Bizim ve tüm mücahitlerin ayaklarını sabit kılsın.

Öncelikle buradan tüm İslam âlemine selam gönderiyor ve Allah yolunda yapmakta oldukları çalışmaları rabbimin kabul buyurmasını niyaz ediyorum. Sonrada bu sesimizi ümmete ve dünyaya duyuran arkadaşlarımızın Allah ecirlerin bolca vermesini istiyoruz.inşallah bu röportajla ümmetin içindeki cihat ateşine bir odunda biz atmış olur amel defterimize hayırlar yazılmasına vesile oluruz.

Şu anda bizim bölgemizdeki cihad Allaha hamd olsun mücahitler lehine giderek genişliyor. mücahidler her geçen gün güçlerini ve tecrübelerini arttırıyor. Allaha hamd olsun cihad çok bereketli bir ibadet ihlâsla çalıştığımız sürece rabbim bereketini arttırıyor.

Soru 2: düşmanın bu kadar sayıca ve silah yönünden kuvvetli olmasına rağmen mücahitler nasıl başarı sağlıyor?

Allah u âlem bu sorunun cevabını Müslümanlar kadar kâfirlerde merak ediyor. Birincisi Allahın mücahitlere vaat ettiği yardım. İkincisi Allahın mücahitler üzerine indirmiş olduğu sükûnet ve çalışma gayreti bunu ne yazık ki birçok Müslüman kardeşlerimiz bile anlayamıyor. Mücahitler için sayı ya da kuvvetin hiçbir önemi yoktur Allah c.c bir ayetinde buyurduğu gibi;



وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِيمَانًا وَتَسْلِيمًا

Mü'minler müttefik düşmanları gördükleri zaman: «İşte bu, Allah'ın ve Resulünün bize va'd ettiği şeydir. Allah ve Rasulü doğru çıktı.» dediler. Bu onların imanını ve teslimiyetini artırmaktan başka birşey yapmadı. (33/22)

Allaha hamd olsun mücahitler için düşmanın kuvveti ve çokluğu ancak onların imanını arttırıyor ve hasbinallahu venimel vekil demelerini sağlıyor. üçüncüsü ise ümmetin mücahitlere vermiş oldukları maddi ve manevi destekleri sayesinde küfrün bu kadar gücüne rağmen cihadımız güçlenerek devam ediyor ve Allahın izniyle kıyamete kadar da devam edecek çünkü: resulullah s.a cihadın kıyamete kadar süreceğini söylemiştir artık bunu kafirler bile anlamıştır elhamdülillah.

Soru3: Birçok basın yayın organında mücahitlerin ağır kayıplar verdiğini haberleri yayınlanıyor gerçekten Afganistan da mücahitler ağır kayıplar mı veriyor?

Öncelikle Allah c.c ayetinde' bir münafık size haber getirdiğinde onu iyice araştırın' diyor. Değil münafık bu haberlerin çoğu kâfirler tarafından duyuruluyor. Bu haberler tamamen psikolojik savaşın bir parçası olarak yayınlanıyor. imani zayıf olan kardeşlerimiz bu tür haberlerden çok etkileniyor ama el hamdulillah mücahitler bu haberlere gülüyorlar çünkü kendi bölgemizin haberlerinde 2 şehit vermemize rağmen bu sayı 25 bazanda 50 civarı söylendi. hasbinallahu venimel vekil.

Soru 4: biraz mücahitlerin yaşamından bahsedermisiniz. cihad gerçekten çok mu zor?

Cihad resulullah s.a dediği gibi dinin zirvesi ecrin en çok olduğu bir amel muhakkak ki zor ama Allah c.c her zorluğun yanında bir kolaylık veriyor. Ben kendi ülkemle kıyas yaparsam oradaki lüks yaşantımdan burada eser yok. şuanda tek oda çamurdan bir evde çocuklarım ve hanımımla yaşıyoruz. Misafirim gelirse ailemi komşum olan diğer mücahidin odasına gönderiyorum.

Türkiye de ise 3 odalı daireye bile sığamıyorduk yemek konusuna gelince Türkiye de dolabı açtığımda çoğu zaman dolabın içindekiler üzerime düşüyordu burada ise dolab diye bir şey yok. Elhamdülillah Allah bizi mücahitlikle rızklandırdı onun rızası için her şeye razıyız Allah ayaklarımızı sabit kılsın...

Soru 5: Kusura bakmayın biraz evinizin yani odanızın içinden bahsedermisiniz:

Tabi aslında biraz bahsettim ama: odamda ya da evimde yerde bir hasır 3 tane minder 3 yastık birkaç tabak bardak kaşık ve elbiselerimiz var pardon birde küçük çocuğumun yürümeyi öğrenmesi için bindiği örümcek dediğimiz tekerlekli plastik oyuncak var.(gülüyoruz).Türkiye de ki yaşantımla burayı mukayese bile edemiyorum. Üniversite yıllarımda mezuniyetten sonra çok lüks evlerde çok lüks arabalarda hayat sürdürürüm diye düşünüyordum ama şimdi sahabe şartlarında yaşamaya çalışıyoruz. Ama inanın bu hayat bana oradaki yaşantımdan daha zevk veriyor. Orada iken çalıştığım firmaların cirosunu arttırmaya çalışıyordum burada ise amel defterime yazılan ecirleri arttırmaya çalışıyorum. orda arabamın modelini yükseltmeye uğraşırken burada inşallah cennetteki derecelerimizi arttırmanın hesabını yapıyoruz. Orda iken çalıştığımız firmaya nasıl daha iyi fayda sağlar firma sahibinin gözüne girer izin çabası içindeyken; elhamdülillah şimdi mücahitlere ve Allahın dinine nasıl daha faydalı oluruz, Allah c.c yi nasıl razı eder izin hesabını yapıyoruz. Sahabe hayatını okuyor hayran kalıyordum bu devirde imkânsız böyle yaşanmaz diyordum ama Allaha hamd olsun cihad meydanlarıda sahabe devrini azda olsa andırıyor. Ömer muhtarın filmini izlerken o köylerdeki yaşantı gibi burası teknoloji ve egoistlik buraları ve mücahitleri bozamamış elhamdulillah. Toprak evlerde ağacın altında mücahitlerle çayımızı yudumlamak inanın bana hiçbir yaşantıya denk değildir. Allah kalbimizden cihad sevgisini almasın.

Soru 6: Mücahitlerin maddi durumu hakkında biraz daha ayrıntı verirmisiniz.

Aslında buraya kadar anlattıklarım baya bilgi verdiğimi düşünmüştüm ama yinede biraz daha açıklayayım: burada her mücahide 1500 rupi(30 ytl) ,çocuklar için ise 500 rupi veriyoruz. Yani 2 çocuğu olan bir mücahide aylık 4000 rupi(80 ytl ) veriliyor. Bekâr mücahitlere ise aylık vermiyoruz ara sıra kişisel ihtiyaçları için 200–300 rupi veriliyor. Şu an ki imkânlarımız bu kadarına yetiyor Allah nasip ederse şartlar iyileşirse aylıklarda artar..

El hamdulillah şartlar ne kadar zor olsada mücahitler her şartların üstesinden geliyorlar Allahın izniyle. Çünkü burada bulunmada ki amacımız rahat ve lüks yaşamak değil Allah c.c nin bize farz kılmış olduğu cihad ibadetini ifa etmek. Bildiğiniz gibi cihad ya da savaşlar parayla dönüyor kâfirlerin bizimle yaptıkları savaşta savaş bütçesi adı altında yıllık ne kadar bütçe ayırdığını biliyorsunuz. Ümmetin bunu düşünerek cihada daha fazla infak etmesi gerekir.

Allah c.c:

وَأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوَا إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ

"Allah yolunda malınızı verin de ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin, çünkü Allah, güzel davrananları sever." (2/195) buyurmaktadır.

Çünkü cihad tüm Müslümanlar üzerine farz yazılmıştır canlarıyla yapamayan Müslümanlar en azından mallarıyla ona da güç yetiremiyorlarsa mücahitlerin propagandasını yapmalı ve ümmetin gündeminde cihadı sıcak tutmalıdır. Buradaki mücahitler mallarını canlarını Allah yolunda cesurca harcıyorlar Allahın dostlarını dost düşmanlarını düşman edinmişler kahramanca dinin izzetini savunuyor kâfirlere Müslüman savaşçıların neler yapabildiğini gösteriyorlar. Bilinçli Müslümanlarda bunları düşünerek Allah yolunda ellerinden gelen gayreti göstermelidirler. Vallahi Allah c.c hoşunuza gitmediği halde savaş üzerinize farz yazıldı diyor. Bu dinin farzlarından biridir bu konuda ihtilaf yoktur elhamdülillah.

Soru 7: Cihad farz diyorsunuz. Peki, bu kadar Müslüman var dünyada bunlar cihadı yapmazlarsa dinin bir farzını eksikmi yapmış oluyorlar?

Cihadın farz olduğunu ben demiyorum. Allah c.c. ayetlerinde;

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ

"Savaş, hoşunuza gitmese de üzerinize yazıldı. Gerçi o size hoş gelmez, fakat olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz birşeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz." 2/216

وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

"O halde Allah yolunda çarpışın ve bilin ki Allah, her şeyi işitir ve bilir."2/244

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ أُوْلَـئِكَ يَرْجُونَ رَحْمَتَ اللّهِ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ


Şüphesiz ki iman edenlere, Allah yolunda hicret edip, cihad edenlere gelince, işte onlar, Allah'ın rahmetini umarlar. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.2/218



أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَعْلَمِ اللّهُ الَّذِينَ جَاهَدُوا مِنكُمْ وَيَعْلَمَ الصَّابِرِينَ

"Yoksa siz, Allah içinizden savaşanları ve sabredenleri hiç belirlemeden cennete gireceğinizi mi sandınız."3/142 Diyor. Bu ve benzeri birçok ayet hadis bulunmaktadır. Ama bu zamanımızda dinini dünyalık karşılığı satan âlimler hakkı gizleyerek kuran da ki savaş ayetlerini delilsiz olarak tevil ederek Müslümanları cihattan Allah yolunda ölmekten ve öldürmekten uzak tutuyorlar. allaha her şeyi gören ve bilendir. Bu tür âlimlerin şerrinden Allaha sığınırız. Çünkü bu tür âlimlerin sözleri insanın nefsine hoş geliyor nefisse insanı ancak ateşe götürür.

Ehlisünnet âlimleri cihadın hükmünü de kimlere farz olduğunu kimlerin bundan mubah olduğunu çok güzel bir şekilde açıklamışlardır. Dileyen kardeşlerimiz araştıra bilirler.

Ben özet olarak bu konuda şunu söylemek istiyorum: Allah c.c nün bizim cihadımıza ihtiyacı yok Allah dileseydi kâfirlerden kendisi intikam alır onları bir anda helak ederdi ama rahman kendi yolunda kimin ne kadar çaba sarf edeceğini görmek için bizi birbirimizle sınamaktadır. Ve kıyamete kadar da mücahitler batıla karşı savaşacaklardır. Rahmanın şu ayeti Müslümanların niçin savaştıklarını ve savaşması gerektiğini güzel bir şekilde açıklıyor.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ

Ey iman edenler, sizi acı bir azaptan kurtaracak bir ticareti göstereyim mi size?61/10

تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ

Allah'a ve Resulüne iman edip mallarınız ve canlarınızla Allah yolunda savaşırsınız; eğer bilirseniz bu sizin için çok hayırlıdır. 61/11

يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ

(Eğer böyle yaparsanız Allah) sizin günahlarınızı bağışlar ve sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerinde hoş yerlere koyar. İşte büyük kurtuluş budur.61/12

وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

Seveceğiniz bir şey daha var: Allah'tan yardım ve yakın bir fetih.. Müminleri müjdele. 61/13

Soru 8: Afganistan feth edilirse savaş biter mi? Ülkenize döner misiniz?

Sübhan Allah Afganistan feth edilirse inşallah (kısa bir zamanda umuyoruz). Afganistan da cihad biter ama bizim için zafer yani savaşın bitmesi Afganistan fethi ile değil cennete şehit olarak kanımızla girdiğimizde biter inşallah. Şu çok iyi anlaşılmalı bizim için cihad Afgan çeçen veya Filistin davası değil biz Allahın mücahitleriyiz yeryüzünde yalnız din İslam oluncaya kadar ya da şehit oluncaya kadar savaşırız. Bizle savaştan kurtulmak için: düşmanlarımız ya islama girer kardeşimiz olurlar veya küçülmüş olarak cizye verirler ya da savaşırlar din bu. Allahu ekber.Ülkemize dönme meselesine gelince mücahidin ülkesi cihad topraklarıdır. Bizden önceki kardeşlerimiz hattab, ebu musap zerkavi şeyh Usame ve daha nice ismi duyulmamış kahraman mücahitler bunun örnekleridir. Allah bizimde kalbimizi ve ayaklarımızı sabit kılsın.

Soru 9: Bizim vesilemizle ümmete bir mesajınız varmı?

Mesaj la beraber ümmete müjdeler vermek istiyorum. Gözleri aydın olsun şu an Afganistan da her ne kadar medyada çıkmasa da mücahitler küfre ağır darbeler indiriyor kâfir ordusu Afganistan da ne yapacağını şaşırmış durumda o çokbilmiş strateji uzmanlarıda şaşırmış durumda 2001 yılından bu yana mücahitlerin ilerleyişi Allahın izniyle bizim imanımızı ve kuvvetimizi arttırıyor. Ama inanın kardeşler bu başarılar sizin içinizden çıkıp buralara gelen ve kahramanca savaşan, şehit olan, yaralanan, esir düşen yiğit mücahitlerin gayretiyle ve Allahın yardımıyla olmaktadır.

Vallahi kardeşlerim Amerika ve müttefikleri uyuyan bir devi uyandırdı. yani ümmetin içindeki cihad ateşini tekrar yaktı ve bu ateş büyüyerek gidiyor belki biz görmeyiz ama resulullahın müjdesi olan romanın fethine kadar gidecek ve tüm Avrupa yı cizyeye bağlayacak Allahın izniyle.

Soru 10: Son olarak buradan Türkiye Müslümanlarına bir mesajınız varmı?

Hepsine sizin vesilenizle selam gönderiyor Allahın izniyle buradaki mücadelemizde bizi desteksiz bırakmadınız. İnşallah bundan sonrada maddi olsun dua olsun bizi desteksiz bırakmayın bize bolca dua edin çünkü müslümanın kardeşi için yaptığı dua inşallah sahihtir.

Burada şunu da söyleyeyim islamda milliyetçilik yoktur ama biz aslımızı unutmamalıyız. bu caizdir. Bizim ecdatlarımız Allah düşmanlarını dost edinmedi bizde edinemeyiz. Demokrasi laiklik ve benzeri ideolojilerle kafamızı karıştırıp bizim saf duru olan imanımızı bulandırmalarına fırsat vermeyelim. Biz Müslüman olarak Allaha en iyi şekilde nasıl kul oluruz bunun kaygısına düşmeliyiz. Vallahi ölüm bizi ansızın gelip yakalayacak yaşlı genç demeyecek ve bize sorulacak soru senin evin nasıldı ya da mesleğin neydi araban ne markaydı sorusu değil Allah için ne yaptın? Ömrünü nerde nasıl harcadın? Benim mescitlerim bombalanırken sen ne yaptın? Müslüman ordular gece karanlığında kâfirlere hücum ederken sen ne yapıyordun? Evinde televizyon karşısında cipsle kolamı yudumluyordun? Benim ayetlerim okunurken onlar sizle topluca nasıl savaşıyorlarsa sizde onlarla öyle savaşın. Denildiğinde sen ne yaptın? Yoksa siz azıcık geçimlik olan dünya hayatını ebedi olan ahrete tercihmi ediyorsunuz ayetimi duyduğunuzda ne dediniz? Ya siz nisa 75 de geçen Size ne oluyor da: Rabbimiz, halkı zalim olan şu şehirden bizi kurtar, katından bize bir sahip gönder, bir yardımcı yolla, diyen; zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz? Ayetini okuduğunuzda ne yaptınız? Filistin de küçücük çocuklara bombalar yağarken zayıf savunmasız halkın evleri gece yarısı bombalanırken erkekleri kafalarına torba geçirilip bilinmeyen akıbete giderken kadın ve çocukların feryatlarını kanepede uzanarak izleyip kılını bile kıpırdatmamanın sebebi neydi? Sorularına muhatap olacaksınız hoşuna giden meskenlermi aksamasından korktuğun ticaretin mi? Gözünüzün nuru evlatlarınız mı? Yoksa çok sevdiğiniz hanımınız mı? Bak o zaman Allah c.c şu ayetine kulak ver. De ki: "Eğer babalarınız çocuklarınız kardeşleriniz eşleriniz aşiretiniz kazandığınız mallar az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler sizlere Allah'tan O'nun Resulü'nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah fasıklar topluluğuna hidayet vermez." (9/24) vallahi kardeşlerim çok güzel saraylar dada yaşasanız ölüm geliyor ve sizi beklemediğiniz anda yakalayacak Allaha iyi birer kul olmak için yarışın çünkü rabbim bizi ev yapmamız araba arsa alamamız çocuklarımıza birer daire bırakmamız için yaratmadı. O bizi sadece kendisine kul olmamız için yarattı. allah kendisine hakkıyla kulluk eden müminler arasına bizi de alsın. esselamu aleykum ve rahmetullah ve berekatuh.



Not: Bu Röportajımız İslami Cihad İttehadi Mücahidlerinden Ebu Yasir El Turki Künyeli Kardeşimiz ile gerçekleştirilmiştir.

Ebu Yasir El Türki Kardeşimiz kendisininde beyan ettiği gibi Türkiyede Üniversite Mezunu olmuş,iyi bir gelir elde eden evinde ailesi ile birlikte huzur dolu bir yaşamı varken,her şeyini türkiyede bırakarak, ailesi ile birlikte Allah c.c. cihad edin ayetlerine uymak ve özlediği sahabi hayatını yaşamayabilmek için hicret etmiş ve İslami Cihad İttehadi saflarında cihad eden bir kardeşimizdir.














kaynak: http://www.sehadetvakti.com/haber_detay.php?haber_id=1907


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
http://www.muhabbetullah.com Nur Üstüne Nur Bir Forum..
islami Forum islami Site
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.