'Ayaklar'a adım attırmadılar (kına yakabilirlar)

Polis Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen işçileri Şişli'deki DİSK Genel Merkezi'nin bahçesinden bile çıkartmadı.


Henüz sabahın ilk ışıklarıyla kalabalığa tazyikli su sıkıldı, ardından gaz bombası atıldı. Direnenler coplandı. Sendikalar sonunda pes edip Taksim'den vazgeçti

VATAN EKİBİ İZLEDİ....

Bülent Ergün-Kadir Ecevit Özoğlu-Cahit Yüce-Meltem Günay-Hayati Kılıç-Yusuf Demir-Dündar Kale-Burcu Purtul-Bülent Aydoğdu-Aziz Özen-Hüseyin İstemil- Bülent Günal-Tülay Şubatlı-Emre Öztürk

Hükümet inat etti, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na kimseleri sokmadı. Sendika üyeleri daha Şişli'deyken su, biber gazı ve coplarla püskürtüldü, illegal örgütler ise Şişli, Taksim ve Osmanbey'in arka sokaklarında kıstırıldı. İşte Başbakan'ın deyimiyle 'ayaklar'ın saat saat 1 Mayıs meydan savaşı:

Kırmızı su banyosu

Saat 06:30-Çeşitli şehirlerden gelen üyelerle birlikte yaklaşık 1500 kişi, geceyi DİSK Genel Merkezi'nde sandalyeler üzerinde geçirmiş, sabah 06:30'da binan önünde marşlar söyleyip halaylar çekmeye başlamıştı. Tam da bu sırada polisin ilk müdahalesi geldi. 100 kişilik grubun üzerine tazyikli su sıkıp dağıtmaya çalışan polis gaz bombası da attı. Kalabalığın büyük çoğunluğu bina içine girerken, diğerleri de ara sokaklara kaçtı.

'Robocop' peşlerinde

Saat 08:30-Polis, ara sokaklara kaçan grupların peşinden gidip yine tazyikli su ve biber gazı kullandı. Sokak başlarını tutan 'robocop'lar sık sık gaz maskelerini takıp, eylemcilerin üzerine biber gazı attı. Bu sırada DİSK'in önünde toplanan 300 kişilik gruba bir kez daha müdahale edildi.

DİSK abluka altında

Saat 09:00-İçeride 1500 kişinin bulunduğu DİSK Genel Merkezi, polis tarafından adeta ablukaya alındı. Ortamın gerginleşmesi üzerine devreye siyasiler ve milletvekilleri girdi.
Saat 10:00- Bu sırada polisin dışarıdaki gruba müdahalesi sürdü ve bir kez daha kalabalığın üzerine dağılmaları için biber gazı atılınca bina içindekiler de olumsuz etkilendi.

Emniyetle pazarlık

Saat: 10:50- DİSK Genel Başkanı Çelebi, polisin müdahalelerinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşmede ancak sendika yöneticilerinin ve milletvekillerinin Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyabileceği söylendi.

ORANTILI GÜÇ!

Göstericileri kırmızıya boyadılar

Olaylar sırasında polis, bünyesine yeni kattığı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)'yı da kullandı. Renkli boya atma özelliği de taşıyan bu araçlardan atılan çıkmayan kimyasal boya ile boyanan göstericiler daha sonra polis tarafından daha kolay tespit edilerek gözaltına alındı. Araçta ayrıca yüksekli ayarlı ön buldozer, iki adet kapalı devre tv sistemi, bilgisalarlı su püskürtme top sistemi, bu sisteme bağlı hareketli ve zoom kabiliyetli kamera ile kayıt yapma imkanı, göl ve kuyudan su çekerek kendini doldurma kabiliyeti gibi özellikle taşıyor.

'Vazgeçtik ama baş eğmedik'

Saat 11:20: DİSK Başkanı Süleyman Çelebi 'can güvenlikleri olmadığı için' Taksim'e gitmekten vazgeçtiklerini söyledi: "Sanki İstanbul işgal edilmiş gibi, bize devlet terörü uygulandı. İstesek Taksim'e çıkarız, ama çok zaiyat olur. Tam bir savaş hali uygulanıyor. Bir faciayı önlemek için, halkı ve esnafı korumak için bu talepten vazgeçiyoruz. Vazgeçtik ama bu baş eğmek değil. Hesabını soracağız."

CHP'nin önünde

Saat 12:30- Bunun üzerine TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK Taksim'e çelenk koymaktan da vazgeçip yaklaşık 100 kişiyle başlattıkları yürüyüşü CHP Şişli ilçe binası önünde sona erdi.

1550

Polis dün 1550 adet biber gazı kullanıldı. Bunlardan bir kısmı el bombası şeklinde, çoğunluğu ise tüfekle atıldı. Tüp şeklinde olanlardan ise 150 adet kullanıldı.


==============================
SAÇMA SAPAN MAİLLER İSTEMİYORSANIZ,CİDDİ,
TARTIŞMALI,EĞİTİCİ ,BİLGİLENDİREN
PAYLAŞIMDA BULUNACAKSANIZ,
KAVGA YERİNE TARTIŞACAKSANIZ;
EĞLENMEYİ DE SEVİYORSANIZ
SİZİ ARAMIZA GÖRMEYİ ÇOK İSTERİZ

http://groups.google.com.tr/group/demokrasiplatformu
==============================

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.