T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yargıtay'dan CHP'ye şok inceleme!

Yargıtay'dan CHP'ye şok inceleme!


Geçtiğimiz günlerde 32. Kurultayını yapan CHP'ye, kurultayda kullandığı afişlerdeki söylemlerle laiklik ilkesini ihlal ettiği gerekçesi ile Yargıtay tarafından inceleme başlatıldı.




Yargıtay'dan CHP'ye şok inceleme!

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi'nin, "CHP'nin 32. kurultayı için hazırlattığı afişlerle laiklik ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru kabul edildi.

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi'nin yaptığı açıklamaya göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP hakkında inceleme başlattı.

Tanrıverdi, demokrasilerde partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ancak, "Biz her türlü partinin kapatılmasına karşıyız. İllaki bir parti kapatılacaksa o da CHP olmalıdır. Din istismarlığı yapan, Anayasa Mahkemesini tehdit eden, demokrasiyi işlemez hale sokan, millet iradesine ipotek koyan, totaliter bir rejim isteyen, darbelere zemin hazırlayan ve insan haklarını hiçe sayan partinin varlığı kimin yararına? " dedi. Tanrıverdi, başvuru gerekçesini ise "Bizim bu girişimimiz CHP'ye hukuku zorlamadan, zinde güçlere dayanmadan demokrasi çerçevesinde siyaset yapmaya bir çağrıdır"şeklinde açıkladı.

cihan

--
-------------- Bu İleti Hakkında Bilgi ------------
Bu iletinin taciz olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adresi kullanarak Google Gruplar çalışanlarını uyarabilirsiniz. Bu okuyucuya saygımın gereğidir.

http://groups.google.com.tr/groups/abuse?url=http%3A%2F%2Fgroups.google.com.tr%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&_done=%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.