Marmara fayı çatırdıyor ...!


Marmara depremi geldi geliyor.

Deprem profesörleri uyarıyor!


"Kurşun namluya verildi, tetiğin çekilmesi bekleniyor"...


Beklenen Marmara depremiyle ilgili konuşan Prof. Görür “Marmara fayı 1999 yılında tetiklendi. 220 yılda birikmesi gereken enerji 55 saniyede yüklendi. Kurşun namluya verildi ve tetiğin çekilmesi bekleniyor” dedi.
İstanbul Yaşam Derneği’nce düzenlenen “Beklenen Marmara Depremi” konulu bir konferans veren İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayının bugün, yarın, öbürgün veya yakın bir zamanda büyük bir deprem üreteceğini söyledi.Marmara’daki fayı incelemek için 1 ay boyunca her gün “Nautile” adlı denizaltıyla bin metreden fazla derinliğe inerek araştırma yaptıklarını anlatan Görür, bu çalışmada elde ettikleri bilgileri yazdığı “Fay’a Seyahat” kitabında, halkın anlayacağı bir dille ifade ettiğini anlattı. Araştırmaya göre “Marmara’nın tabanında canlı bir fay sistemi olduğunu, bu fayın bugün, yarın veya öbür gün büyük bir deprem üreteceğini” dile getiren Görür, şöyle devam etti:


MARMARA'NIN ALTI ÇATIRDIYOR

“Hiç kendinizi kandırmayın. Bu fay daha önce de deprem üretmiştir. İstanbul defalarca yıkılmıştır. Tarihi eserler de yıkılmış tekrar tekrar yapılmıştır. Osmanlı padişahlarına şehri terk ettirecek, ’küçük kıyamet’ diye nitelendirilen depremler olmuştur.” Fay boyunca gaz ve su çıkışlarının olduğunu, bunun da fayın canlı olduğunu gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. Görür, “Çin’deki deprem Marmara depremini tetikler mi? diye soruyorlar.Marmara’nın altındaki fay 1999 yılında tetiklenmiştir. 1999’da meydana gelen depremle 220 yılda birikmesi gereken enerji 55 saniyede Marmara’ya yüklenmiştir. Kurşun namluya verilmiştir. Tetiğin çekilmesini bekliyor. 1999 Gölcük depremi, Marmara bölgesini topun ağzına getirdi. Önümüzdeki 30 sene içerisinde her an bu olabilir denildi. Şimdi Marmara’nın altındaki fay çatırdıyor. Şanslıyız 9 yıl bir şey olmadı.
Şanssızız çünkü bu 9 yılda yöneticilerimiz gerekli önlemleri almadı.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.