El-Kaide'li Gençleri Suud İstihbaratı Haber Vermiş


3 gün önce el-Kaide'ye bağlı olmaktan tutuklanan Filistinli gençleri, Suud istihbaratı, İsrail'e bildirmiş.İsrail Askeri İstihbaratı Aman'a yakın kaynakların iddiasına göre Kudüs'de 6 el-Kaide üyesinin tutuklanmasına, Suudi Arabistan istihbaratı yardımcı olmuş. İddiaya göre, Filistinlilerin girdikleri cihadi internet sitelerinden yola çıkan istihbarat birimleri, gençleri el-Kaide şüphesi ile göz altına almış.

İsrail istihbaratının aktardığına göre Filistinli gençlerin tutuklanma süreci şöyle gerçekleşmiş: Suud istihbaratının gerek kendi ülkesinde gerekse diğer ülkelerdeki el-Kaide bağlılarını tespit edebilmek için el-Kaide'ye bağlı olduğu izlenimi veren web siteleri kurmuş. Bu sitenin idarecilerine mesaj atanlardan bazıları da Filistinli gençler. Bu gençler, site idarecilerine el-Kaide'ye bağlanmak, işgal altındaki Filistin topraklarında yani İsrail'in kalbinde bombalı eylemler yapmak istediklerini iletmişler.

Aynı kaynakların iddialarına göre İsrail istihbaratı, Suud istihbaratı aracılığıyla bu gençlerin, ABD Başkanı George W. Bush'un Telaviv ziyaretinde bindiği hekiloptere yönelik saldırı hazırlıkları içerisinde olduklarını da öğrenmiş. Filistinli gençlerin elinde, Bush'un helikopterinin indiği pistin fotoğrafları bulunmuş.

Bu gençlerden 24 yaşındaki Ömer Necm'in Yahudi Üniversitesinde Kimya bölümünü okuyor olması da gençler üzerindeki şüpheleri artırmış.

Suud istihbaratı edindiği bütün bu bilgileri İsrail istihbaratı ile paylaşmış. İsrail de araştırdıktan sonra gençleri tutuklamaya karar vermiş.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.