Iraklı direniş örgütünden Osmanlı vurgusu

Irak'lı direniş grubu Irak'ın Osmanlı modeliyle kurtulacağını belirtti.

Irak’taki direniş gruplarından biri olan Nakşibendi Tarikatı Bağlıları Ordusu aylık olarak yayınladıkları resmi dergileri Nakşibendiyye’nin son sayısında Dr. Alâ en-Nakşibendî imzalı “İstanbul’un Fethi ve Sufi Şeyhleri Dersler ve İbretler” başlığıyla bir yazı yayınladı.
İlginç yazıların yer aldığı dergide “cihadsız tasavvufun düşünülemeyeceği” vurgulanırken, tasavvufun Osmanlı Devleti’ne olan etkisinden bahsediliyor. Osman Bey’den Hilafetin sonuna kadar padişahların ve ordunun tasavvuf terbiyesinden geçtiği, tasavvuf terbiyesinin bozulmasıyla ordu ve devletin de bozulduğunu ifade eden dergi, Irak’taki direniş gruplarına tasavvufi metodu takip etmelerini öneriyor.
İstanbul’u fethetmekle Peygamber Muhammed’in müjdesine nail olduğu söylenen Fatih Sultan Mehmed’in esas mimarının Akşemseddin Efendi olduğu, dolayısıyla tasavvuf şeyhlerinin imani ve İslami terbiyede tarih boyunca büyük görevler yaptığı ifade edilen dergide, “bugün tasavvufi cihad terbiyesini Nakşibendi Tarikatı Bağlıları Ordusu yürütüyor” şeklinde iddia edildi.
Irak’ın ancak Osmanlı modeliyle eski günlerine kavuşacağı belirtilen dergide askeri alandan siyasete, tasavvuftan şer’i ilimlere kadar pek çok alanda makaleler yer alıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.