İSTANBULDA AMERİKAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRI ...




Amerikanın Kale görünümünde ki İstanbul Başkonsolosluğuna silahlı baskın yapıldı...



ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bugün sabah saatlerinde bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin saldırıya karşılık vermesiyle olay çatışmaya dönüştü. Bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi. İstanbul genelinde polis alarma geçirildi.



Çatışmanın yaşandığı İstanbul ABD konsololuğu önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. İlk bilgiler şöyle:





Devlet hastanesi kaynakları 4 polisin hastaneye götürüldüğünü söyledi. Bölge trafiğe kapatıldı. Görgü tanıkları, Amerikan Konsolosluğunun girişinde güvenlik önlemleri alındığını söyledi. Konsolosluğun etrafına şerit çekildi. Vatandaşlar ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Bazı polis araçlarının camları kırıldı. ABD Konsolosluğu'nun önünde çok sayıda polis bulunuyor. Ambulanslar olay yerine geliyor. ABD konsolosluğunun hemen önünde en az 4 kişinin yerde yattığını ve bunların ölmüş olduğunu belirtiyor.


Görgü tanıkları üç kişinin ateş açarak kaçtığını söyledi.



Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 ü polis 6 kişinin öldüğü yönünde açıklamalar var...İstanbul Vali si Güler yaptığı açıklamada :"3 polis şehit oldu, 3 saldırgan öldürüldü dedi...


Ancak olayın neden ve niçin yapıldığı hususunda bir bilgi verilmedi..


ABD timi olay yerinde
Boyut haber/ İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Valisi Muammet Güler olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.Olay yerine ABD'nin güvenlik timlerinden yetkililer de geldi. Soruşturma devam ediyor...

AMERİKALILAR KAÇTI TÜRK POLİSİ ÇATIŞTI!


Kameralardaki saldırı anı, görgü tanıklarını doğruladı. Saldırıda, ABD'li güvenlikçilerin kaçtığı polisin ise çatıştığı ortaya çıktı.

DEVAMI




olay yerinden ilk görüntüler






Ayrıntılar geldikçe buradan sizlere aktaracağız...




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.