DOĞU TÜRKİSTANDA DİRENİŞÇİLER EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR..video


Olimpiyatlar esnasında Çin'de eylemler yapacağını duyuran Türkistan İslam Partisi, Sincan'da bir Çin polis karakoluna ve devlet binalarına yönelik bombalı saldırılarda bulundu ...




Çin resmi haber ajansının haberine göre sabaha karşı meydana gelen patlamaların ardından silah sesleri de duyuldu.

Patlamalarda 1 kişinin öldüğü birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Doğu Türkistan (Sincan) da bir sınır karakoluna pazartesi günü düzenlenen saldırıda 16 polis öldürülmüştü. Bu saldırının ardından Çin zaten devam ettirdiği zulm ve işkence politikalaını arttırmış ve Doğu Türkistanı açık bir cezaevine döndürmüştü....

Türkistan İslam Partisi geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak, Çin hükümetini Uygur Türklerine uyguladığı Baskılardan dolayı tehdit etmişti.
Olimpiyatlar vasıtasıyla, dünya kamuyonun dikkatlerini Türkistan'a çekmeye çalışan direnişçiler, bölgede bağımsız bir Doğu Türkistan İslam devleti'ni kurmayı amaçlıyorlar.


Çin hükümeti bölgede uzun yıllardır, nüfus kontrolü uyguluyor ve nüfus sayımı yaptırmıyor.Ayrıca her geçen gün artan idamlar ile Doğu Türkistan halkını sindirmeye çalışıyor...Müslüman Nüfusun 35 milyon olduğu tahmin ediliyor..




İşte Saldırının görüntüleri











Türkistanlı örgüt'ün Daha önce yayınladığı Video !için tıklayınız



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.