ABDULLAH GÜL(YAN) YAKIŞTI MI?

Azeri kardeşlerimizin toprakları Ermenistan tarafından işgal altında iken, bu ziyaret Ermenistan işgalini meşrulaştıracaktır.
Başkomutan gibi davran !
Yaklaşık iki haftalık bir aradan sonra siz değerli okuyucularımızla yine birlikteyiz... Mübarek Ramazan Ayı'nın üçüncü günü hepinize yeniden merhaba diyor, bu kutlu ayın İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum
Türkiye'nin gündeminde şuan öncelikli konu olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maçı bahane ederek Ermenistan'a gitme hazırlıklarına başlaması vardır.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan'a gitme konusunun yaratacağı tepkiyi bildiği için "Daha karar vermedik, bakacağız, edeceğiz" gibi muallâk konuşmalarla günü kurtarmaya çalışmaktadır. Fakat zihniyet ve geçmişte yaşananlar bilindiği için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitme konusunda kararlı olduğunu anlayabiliriz. Gitmesi değil, asıl gitmemesi bizi oldukça şaşırtır.

AKP iktidarında görev yaptığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarısız Dışişleri Bakanı olarak anılan ve bu sıfatla tarihe geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli konularda Türk milleti adına vizyon oluşturmamakta halen ısrar etmektedir.

Dışişleri Bakanı olarak milli davalarımızda geçmişte sergilediği gayrı milli tutumları, Cumhurbaşkanı olduktan sonra da aynen sürdürmektedir.

Dünyanın her yerinde Türk milletine duyduğu düşmanlığı canlı tutan faaliyetler yürüten Ermenistan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak ziyaret, Ermenistan'ın bu manada desteklenmesi ve ödüllendirilmesi anlamına gelecektir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'nin değil Türk milletinin Cumhurbaşkanı olması gerektiğini tüm çağrılara rağmen idrak edememiştir ve AKP zihniyetine uygun bir şekilde milli politikalardan tavizler vermektedir.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra, PKK'yı koruyup kollayan ve kendisinden PKK'lı teröristleri isteyen Türkiye'ye "Türkiye'ye değil bir Kürt, bir Kürt kedisini bile teslim etmeyiz." Diyerek dalga geçen Talabani'yi Çankaya köşkünün kapısında karşılayıp, elleri ile köşke çıkarması, Türk milletine "Baba ve Piç" adlı romanda hakaretler yağdıran, sözde Ermeni soykırımı iddialarını kitabında " Kasap Türkler" olarak ifade eden Elif Şafak denen kadını Aydınlar Sofrası verilen programda sol yanına oturtarak ağırlaması, PKK'lıları Çankaya köşküne davet etmesi... milli konularda hassas olmadığını gösteren somut örneklerdir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitme-gitmeme konusu, gerçekte milli bir imtihandır. Bu imtihana AKP zihniyeti mi, yoksa Türk milletinin menfaatlerini, onurunu koruma zihniyeti mi damgasını vuracak... Türk milleti olarak hepimiz göreceğiz.

Türk milletini Ermeni soykırımı yapmakla itham eden ve bu manada alçakça saldırılarda bulunan Orhan Pamukları, Elif Şafakları baş tacı eden AKP zihniyeti, Ermenistan'ı ziyaret etme düşüncesinde hiçbir beis göremeyebilir ama Türk milletinin onuru, haysiyeti böyle bir ziyareti asla kabul etmeyecektir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı gezi düşüncesine anlamlı ve büyük bir tepki göstererek "Bu aşamada, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin onurunu ve haysiyetini zedeleyecek böyle bir davranış içine girmeyeceğine olan ümidimizi korumak istiyoruz." sözleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir milli anlam çağrıştırmalı ve bu taviz olacak ziyaret düşüncesinden vazgeçmelidir.

Sayın Abdullah Gül, başkomutanlık makamında oturduğunu ve Türk milletinin Cumhurbaşkanı olduğunu artık anlamalıdır. AKP'nin gayrı milli politikalarından uzak durmalı ve hatta onları engelleyici bir tutum içine girmelidir.

Bu ziyareti eğer AKP iktidarı dayatıyorsa, onlara da 'Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına Orhan Pamukları ve Elif Şafakları alarak Ermenistan'a ziyaret edebileceğini, kendisini bu işlere artık karıştırmamaları gerektiğini' tavsiye edebilir. Çünkü AKP zihniyetine yakışan bu olur, hiç sırıtmaz, hiç aykırı görünmez.

Başkomutanlık makamında oturan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kendi makamına yakışmayacak davranışları artık tamamen terk etmelidir. Yapmış olduğu davranışlardan dolayı bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı makamını yeterince tartışmaya açtırmıştır, bari bugünden sonra bu tartışmalara malzeme vermeyi bırakmalıdır.

Milli maç bahanesiyle Ermenistan'a yapılacak bir ziyaret Türk milletine hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, Ermenistan'ın Türkiye düşmanlığındaki tutumunu güçlendirecektir. Azeri kardeşlerimizin toprakları Ermenistan tarafından işgal altında iken, bu ziyaret Ermenistan işgalini meşrulaştıracaktır. Bu meşrulaştırmaya başkomutanlık makamında oturan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alet olmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin Ermenistan ziyareti ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı çok dikkatli bir şekilde okuyarak, Ermenistan'a gitme düşüncesini beyninden tamamen silmelidir. Eğer bu ziyareti de tüm uyarılara rağmen, bu kadar hassas mesele varken gerçekleştirirse Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siciline bir leke daha eklenecektir. Milli hafıza herşeyi not almaktadır.

Tekrar tekrar vurguluyoruz Sayın Abdullah Gül, artık Türk milletinin Cumhurbaşkanı olduğunu anlamalıdır.

Eylem ve söylemlerinde bu manada hassas ve dikkatli olmalıdır.

Bundan önce birçok konuda sınıfta kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Ermenistan'a ziyaret konusunda dikkatlice takip edeceğiz... Merakla bekliyoruz sonucu...

Yıldıray Çiçek / Ortadoğu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.