T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AKP'de 'kırmızı hat' rahatsızlığı

AKP'liler önceki günkü tartışmada Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı Fırat'ın ismi yer alan 'kırmızı hat belgesi'nden rahatsız. MHP'li Paçaçı ile DTP'li Yıldız da Fırat'ın hakkındaki iddiaları çürütümediği kanaatinde
ANKARA - Meclis'te önceki gün yapılan 'büyük düello'da AKP'liler Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, CHP'liler de Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarılı buldu. Ancak, AKP'de Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı 'kırmızı hat belgesi' rahatsızlık yarattı. AKP'liler en kısa sürede Fırat'ın bu konuda da açıklama yapmasını bekliyor. MHP ve DTP ise Fırat'ın Kılaçdaroğlu'nun iddialarına tatmin edici yanıtlar vermediği görüşünde
Fırat ile Kılıçdaroğlu'nun, Meclis çatısı altında bir araya gelip tartışmasının yankıları dün de sürdü. Tartışma sonrasında AKP'liler Fırat'ı, CHP'liler ise Kılıçdaroğlu'nu kutladı. Başbakan Tayyip Erdoğan da Fırat'ı kutlamak amacıyla telefonla aradı.
Tartışmayı izleyen AKP'lilerde en çok MENAS firmasının, gümrükte şüpheli şirketlere ait TIR'ların didik didik arandığı 'kırmızı hat'tan çıkarılmasını isteyen yazının altında Fırat'ın isminin yazılı olması rahatsızlık yarattı. Belgeyi Fırat'ın ilk kez gördüğünü belirten bazı AKP'liler, adının bilgisi dışında konabileceğini öne sürdü. CHP'li vekille belgelere Fırat'ın tatmin edici yanıtlar veremediğini ifade ederken, AKP'liler CHP'nin belgeleri çarpıttığını öne sürdü.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun geçmişte iyi bir hesap uzmanı olduğunu ifade ederken, "Müthiş şekilde kamuoyunu aldatmıştır, meslektaşlarından ve kamuoyundan özür dilmelidir" görüşünü dile getirdi. Elitaş, "Fırat'ın çifte fatura düzenlediğini itiraf etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da, "Türkiye'de tek fatura uygulanır. Başka fatura olmaz. Onu İhracatçılar Birliği Başkanı'na sorarsanız cevap verirler" yanıtını verdi.

Fırat ikna etmedi
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, düeollonun yerinin yanlış olduğunu söyledi. "TBMM düello alanı değil hizmet üretme alanıdır" diyen Paçacı şöyle konuştu:
"Tartışmanın galibi yoktur ama mağlubu siyaset kurumudur. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının büyük bir kısmına Fırat ikna edici yanıtlar veremedi. Her şeyden önce 2000'li yıllarda yapılan ve mahkeme kararıyla tescil edilen hayali ihracat suçlaması cevapsız kaldı. Gümrüğe yazılan yazı cevapsız kaldı. Fırat'ın bu iddialara yanıt verebilmesi gerekirdi."

Şüphe doğurucu belgeler
DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da, şüphe doğurucu belgeler olduğunu vurgulayarak, Fırat'ın özellikle hayali ihracat iddiası ve bununla ilgili belgeye yeterli yanıt veremediğini söyledi. Yıldız, şöyle dedi: "Fırat'ın hayali ihracat iddiasına tatminkâr yanıt verememesi kamuoyunda şüphe yarattı. Ayrıca bugün AKP'nin il ve ilçe teşkilatlarının yolsuzluğa bulaştığını görüyoruz. Bölgede Deniz Feneri gibi yüzlerce olayı yaşadık, gördük. Ancak AKP, DTP'ye karşı bölgede güçlendirilmek isteniyor ve bu nedenle görmezlikten geliniyor. Bölgede iki müfettiş gidip incelesin yolsuzluğun boyutunu görürüz" diye konuştu. Yıldız uyuşturucuyla ilgili iddiayı ise tatminkâr bulmadığını söyledi.

==============================
SAÇMA SAPAN MAİLLER İSTEMİYORSANIZ,CİDDİ,
TARTIŞMALI,EĞİTİCİ ,BİLGİLENDİREN
PAYLAŞIMDA BULUNACAKSANIZ,
KAVGA YERİNE TARTIŞACAKSANIZ;
EĞLENMEYİ DE SEVİYORSANIZ
SİZİ ARAMIZA GÖRMEYİ ÇOK İSTERİZ

http://groups.google.com.tr/group/demokrasiplatformu
==============================
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.