T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Gül Döktüm Erivan Yollarına

Gül Döktüm Erivan Yollarına
Nazım ALPMAN
İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli maç için Erivan'a gidecek. İki ülke arasında kalıcı bir dostluk için önemli bir adım atılıyor.Birbirine kapı komşu olan iki ülkenin aralarında 100 yıllık buz duvarlar bulunmasının "faydalarını" anlatacak kimse de yoktur.Gül'ün adıyla uyumlu olarak Türkiye'nin Ermenistan'a "çiçek uzatıyor" olması, Türkiye ile aralarındaki sorunları çözebilecek mi?Bunu şimdiden bilmek mümkün değil.Türkiye yakın geçmişte Ermenistan'ın başına gelebilecek en iyi siyasetçi Hatay kökenli Levon Ter Petrosyan'ı elinin tersiyle itmişti. Petrosyan, bütün yumurtalarını aynı sepete koyup dostluk elini Türkiye'ye uzatmıştı.Yoksulluk içindeki Ermenistan'da halkın önüne çıkıp demişti ki:- Soykırım masalları karın doyurmuyor! Ben sizin karnınızı doyuracağım. Bunu Türkiye üzerinden yapacağım.Petrosyan seçimi kazandı.Çantasını alıp Türkiye'ye geldi. Ön koşulsuz dostluk ve işbirliği anlaşmaları yapıp sınır kapılarının açılmasını sağlayacaktı. Türkiye'nin doğu illerini de hareketlendirecek sınır ticaretinin yolları açılacaktı.O yıllardaki Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum valileri de bu gelişmeyi heyecanla izliyorlardı. Bölgelerinde iş hayatı başlayacaktı. Ticaret canlanacak, yeni iş sahaları açılacak, istihdam yaratılacaktı.Türkiye Petrosyan'ı kapıda bekletti. Biraz dur bakalım dedi. Sonra da Karabağ'dan çekil öyle gel diye dayattı. Adam en büyük politik malzeme olan "soykırımın" üstüne basıp geçmiş, Ermeni diasporasını karşısına almış. Bütün siyasi gıdası soykırım olan Taşnak Partisi'ni kapatmış.Bizimkiler yine nazlandılar... Bunlar iyi gelişmeler ama diye Petrosyan'ı taça attılar.Sonra ne oldu?Petrosyan'ın kapattığı Taşnak Partisi, iktidara geldi. Başında da "Karabağ kahramanı" Rober Koçaryan bulunuyordu. Soykırım iddiaları dünyanın gündemine onun döneminde yeniden oturdu.Şimdi Türkiye yeni bir adım atıyor.Ancak Türkiye'de pek fazla destek bulamıyor. Çünkü son yıllarda barış adına hemen hiç bir şey yapılmadı. Tersine şavaş kışkırtıcılığı en zengin politik malzeme haline getirildi. AKP de bu cephenin içinde yer aldı.Kötü bir iklim oluştu.AKP'nin barışçı bir politika konusunda ikna edici verileri de bulunmuyor. Ermenistan atağı tamamen uluslararası güç merkezlerinin yönlendirmesi doğrultusunda gelişiyor.Barış kültürünü özümsemiş bir iktidar öncelikle kendi içinde bunu sağlama yolunda adımlar atar. Kürt sorununu silahla çözmeye ant içmiş bir iktidarın Ermenistan'la dostluk girişimi havada kalıyor.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.